Nokia este una dintre cele mai cunoscute companii din întreaga lume iar de ceva vreme a rămas puțin în spatele opiniei publice. Compania a anunțat astăzi că are în plan achiziția companiei Withings S.A. pentru a se alătura departamentului Nokia Technologies. Withings dezvoltă soluții hardware purtabile pentru sănătate.

Odată ce această achiziție este încheiată, Nokia își va întări poziția pe segmentul Internet of Things (IoT) care este într-o ascensiune incredibilă. Un brand de renume precum Nokia va cântări foarte mult în fața potențialilor clienți oferindu-le astfel un plus de încredere pentru fiecare produs din portofoliu.

Dispozitivele IoT pentru o lume conectată s-au dezvoltat foarte mult în ultima perioadă și multe companii mari și-au deviat mare parte din resurse pentru acest segment.

Segmentul de dispozitive purtabile pentru sănătate nu este unul nou ci unul în plină ascensiune. Combinând cele două companii va putea rezulta dispozitive impresionante capabile de inovație pentru sănătatea digitală.

Compania Withings a fost fondată de către Eric Carreel (care ocupă acum funcția de președinte al consiliului de administrație) alături de Cedric Hutchings, care ocupă în acest moment funcția de CEO, în anul 2008. Aceasta este condusă din Franța, are 200 de angajați în toate locațiile sale din Paris, Cambridge și Hong Kong.

Portofoliul este unul variat și include produse de monitorizare a sănătății: termometre, monitoare pentru presiunea arterială, dispozitive de monitorizare pentru bebeluși și casă dar și multe altele.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.