Free cookie consent management tool by TermsFeed

Începând cu ora 08:30 în această dimineață (21 iunie), Cloudflare s-a confruntat cu o problemă care pare să fi afectat o serie de site-uri, inclusiv Discord, Shopify, Grindr, bet365, Google, NordVPN, Fitbit și Peleton, potrivit Downdetector. Pe Twitter, problema a fost semnalată pe scară largă în partea de Est a SUA și Europa. Astfel, mulți utilizatori de internet sunt îngrijorați de posibilele consecințe asupra zilei lor de lucru și a diferitelor activități. Vor putea să își acceseze e-mailul? Își vor putea continua munca la distanță? Să-și facă munca în mod corespunzător de acasă? Răspunsurile nu sunt neapărat foarte liniștitoare pentru cei mai sceptici dintre noi. Din fericire, alți utilizatori semnalează că unele site-uri încep să își revină progresiv. Dar, deocamdată, nu ne putem baza decât pagina de „stare” de la Cloudflare, care ne ține la curent cu situația și cu zonele în care se încearcă o revenire la normalitate.

Internetul a fost lovit de o întrerupere masivă a Cloudflare

Nu toți utilizatorii de internet par să fie afectați în același mod. Este posibil ca unii să nu poată accesa anumite site-uri, dar acest lucru nu este neapărat valabil pentru toți ceilalți. Faptul că unii oameni nu pot accesa un site nu înseamnă că ceilalți nu pot. Este posibil ca persoanele care pot accesa unele site-uri să facă parte dintr-o minoritate. Pe site-ul său, Cloudflare a reacționat rapid confirmând starea situației: „Cloudflare investighează probleme larg răspândite cu serviciile noastre și/sau rețeaua noastră. Utilizatorii pot întâmpina erori sau probleme în accesarea rețelei sau serviciilor Cloudflare„.

Edit: În cele din urmă, în jurul orei 9:05, situația a fost rezolvată, la doar câteva minute după ce a început problema. Cloudflare spune că a găsit rădăcina problemei și a remediat-o intern. Prin urmare, ar trebui să puteți vizita orice site fără a întâmpina eroarea 500.

Care a fost cauza acestei întreruperi?

Mesajul aflat pe pagina Cloudflare System Status
Mesajul aflat pe pagina Cloudflare System Status

Întreruperea a fost o problemă majoră pentru companie și a avut un impact asupra multor utilizatori din întreaga lume. Pagina de stare a menționat că problema a fost un „incident critic P0” și că a afectat conectivitatea în rețeaua Cloudflare în mai multe regiuni. Acest lucru a însemnat că mulți utilizatori nu au putut accesa site-urile Cloudflare, primind în schimb erori 500. Incidentul a afectat, de asemenea, toate serviciile de plan de date din rețeaua Cloudflare, ceea ce înseamnă că au existat probleme generalizate cu serviciile companiei. Deși întreruperea a durat doar o oră, a fost un inconvenient major pentru mulți utilizatori.

Oficial, compania, care s-a confruntat săptămâna trecută cu o întrerupere similară în unele părți ale lumii, nu a dezvăluit care a fost cauza problemei. Dar John Graham-Cumming, directorul tehnologic al firmei, a declarat într-un thread pe Hacker News că întreruperea nu s-a răspândit în întreaga lume, dar a afectat „o mulțime de locuri”.

De ce Cloudflare poate avea implicații de o astfel de anvergură asupra internetului la nivel global?

Rețeaua globală vastă a Cloudflare este una dintre cele mai rapide de pe planetă și este de încredere pentru milioane de proprietăți web. Cu conexiuni directe la aproape fiecare furnizor de servicii și cloud, rețeaua Cloudflare poate ajunge la 95% din populația lumii în 50 ms. Astfel, o problemă precum cea de astăzi poate avea implicații de anvergură pentru internetul global, deoarece rețeaua Cloudflare este foarte vastă. Furnizorii de servicii și furnizorii de cloud se bazează pe Cloudflare pentru ca site-urile lor să funcționeze fără probleme, iar o problemă poate provoca perturbări majore pentru utilizatorii de internet. În plus, orice site web care se bazează pe Cloudflare pentru viteza și fiabilitatea sa ar putea fi afectat, inclusiv multe dintre cele mai populare site-uri web din lume.

Share.
Avatar of Marian M.

Pasionat de lumea digitală. În timpul liber îmi îmbogățesc cunoștințele ce țin de marketing digital, în special SEO.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.