Free cookie consent management tool by TermsFeed

După o lungă așteptare, Meta a anunțat săptămâna aceasta că acum se poate realiza transferarea conversațiilor de pe Android pe iPhone aflate pe WhatsApp, incluzând fotografiile, videoclipurile și mesajele vocale, menținând în același timp criptarea end-to-end. Sistemul folosește aplicația deja existentă Move to iOS de la Apple pentru telefoanele Android și poate fi inițiat în timpul procesului de configurare a unui iPhone nou (sau resetat din fabrică). Mutarea va fi binevenită pentru mulți utilizatori care au folosit WhatsApp pe telefoane Android, dar care au trecut recent la iPhone. Procesul este simplu și eficient și garantează că toate datele WhatsApp vor fi transferate în siguranță și securitate.

Până acum, utilizatorii au putut transfera date doar de pe iPhone pe smartphone-uri Android. Pentru cealaltă direcție de transmitere a datelor, erau necesare, de obicei, soluții terțe costisitoare sau dubioase. Dar acest lucru este pe cale să se schimbe, după cum a anunțat Mark Zuckerberg, CEO-ul Meta, pe Facebook. Prin integrarea aplicației „Move to iOS” cu WhatsApp, Facebook va putea oferi o experiență de migrare a datelor fără probleme pentru utilizatorii care trec de la Android la iOS. Iar cu peste 1 miliard de dispozitive Android vândute în fiecare an, există o piață potențială uriașă pentru acest serviciu.

WhatsApp facilitează trecerea de la Android la iOS

Mark Zuckerberg a anunțat noua funcție pe Facebook: „Adăugăm la WhatsApp capacitatea de a transfera istoricul de chat, fotografii, videoclipuri și mesaje vocale între Android și iPhone, cu criptare end-to-end”.

Aceasta este una dintre cele mai solicitate caracteristici. După ce anul trecut a fost adăugat transferul de la iPhone la Android, transferul securizat de date merge acum și invers.

Experții speculaseră deja cu privire la noua funcție. Blogul WABetaInfo a urmărit deja testele de la începutul lunii ianuarie.

aplicația Move to iOS în Magazinul Google care permite si transferarea conversațiilor de pe Android pe iPhone
Previzualizare: aplicația Move to iOS în Magazinul Google

Cum funcționează transferarea conversațiilor de pe Android pe iPhone?

După cum știe orice utilizator experimentat, trecerea la un nou dispozitiv poate fi descurajantă. Nu numai că trebuie să vă migrați toate datele și setările, dar trebuie să învățați și cum să utilizați noul sistem de operare. Pentru a face tranziția cât mai ușoară, Apple a lansat o nouă aplicație numită „Transfer to iOS”. Aplicația creează o conexiune WiFi între cele două dispozitive și le permite să transfere în siguranță date, setări și istoricul chat-urilor WhatsApp. Singura cerință este să fie folosit același număr de telefon pe ambele dispozitive. Astfel, dacă faceți trecerea de la Android la iOS, „Transfer to iOS” este un instrument valoros care poate ajuta la o tranziție cât mai ușoară.

  1. Pe telefonul Android, descărcați aplicația Move to iOS din Google Play Store.
  2. Începeți procesul de configurare a iPhone-ului dumneavoastră nou (sau resetat din fabrică).
  3. Când apare ecranul de configurare Apps & Data (Aplicații și date), selectați Move data from Android (Mută datele de pe Android).
  4. Pe telefonul Android, deschideți aplicația Move to iOS și urmați instrucțiunile de pe ecran.
  5. Pe iPhone, atingeți Continue (Continuare) atunci când vedeți ecranul Move from Android (Mută de la Android), apoi așteptați să apară un cod din zece sau șase cifre.
  6. Introduceți codul pe telefonul Android, selectați WhatsApp în ecranul Transfer date, apoi atingeți Start.
  7. Așteptați ca istoricul și datele dumneavoastră WhatsApp să fie pregătite pentru migrare. După ce procesul este finalizat, veți fi deconectat de la WhatsApp pe dispozitivul dvs. Android.
  8. După ce iPhone-ul este complet configurat, descărcați WhatsApp din App Store și conectați-vă la serviciu folosind același număr de telefon.

Însă, tot există o problemă…

Singura problemă este că această funcționalitate e disponibilă doar în cadrul aplicației Apple Move to iOS, care acceptă migrarea datelor între dispozitive atunci când se configurează un nou iPhone. Astfel, dacă se trece de la un Android la un iPhone deja configurat, migrarea datelor de pe WhatsApp nu mai poate fi realizată. Move to iOS oferă opțiunea de a transfera date de pe un dispozitiv Android doar pe un nou iPhone care nu e încă configurat.

Asta înseamnă că cei care doresc să facă trecerea la un iPhone deja folosit vor trebui să facă o copie de rezervă a dispozitivelor în iCloud și să îl configureze de la zero pentru a putea migra vechile date WhatsApp pe noul dispozitiv.

Share.
Avatar of Marian M.

Pasionat de lumea digitală. În timpul liber îmi îmbogățesc cunoștințele ce țin de marketing digital, în special SEO.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.