Free cookie consent management tool by TermsFeed

Încărcarea wireless este una dintre cele mai recente tehnologii din domeniul telefoniei mobile. Datorită acesteia, putem încărca bateria telefonului mobil mai confortabil, fără a ne mai chinui cu firele. În plus, este o metodă eficientă pentru a evita deteriorarea portului de conectare al dispozitivului prin conectarea și deconectarea continuă a acestuia. Astfel, dacă sunteți un utilizator Apple, acest articol este pentru dumneavoastră! Aici veți afla totul despre cele mai bune încărcătoare wireless pentru iPhone.

Deși tehnologia de încărcare wireless există de ceva vreme, abia recent a început să fie utilizată pe scară largă pe iPhone dar, din păcate, Apple nu include un încărcător de acest gen împreună cu telefonul său. Asta înseamnă că utilizatorii trebuie să cumpere unul separat.

Există multe încărcătoare wireless diferite pe piață și poate fi dificil să știi pe care să îl alegi. Printre factorii de luat în considerare se numără prețul, designul și compatibilitatea cu modelul dvs. specific de telefon. În general, ar trebui să căutați, de asemenea, un încărcător care vine cu un adaptor de alimentare, deoarece acest lucru îl va face mai ușor de utilizat.

Dacă sunteți în căutarea unui încărcător wireless accesibil și elegant pentru iPhone-ul dvs., există multe opțiuni excelente disponibile. Mai jos, am adunat câteva dintre cele mai bune încărcătoare de pe piață, astfel încât să găsiți unul care să se potrivească nevoilor dvs. dar vă oferim și câteva sfaturi esențiale ca să vă faciliteze alegerea.

Sfaturi de urmat înainte de a cumpăra cel mai bun încărcător wireless pentru iPhone

Spre deosebire de încărcătoarele tradiționale, există mai multe opțiuni pentru încărcătoarele wireless. Dacă vă gândiți să cumpărați unul, este important să luați în considerare câțiva factori. Acest lucru vă va ajuta să o alegeți pe cea care vă satisface cel mai bine nevoile. Sperăm că această secțiune vă va ajuta să vă decideți asupra celui mai bun produs.

 • Design
 • Lumina LED
 • Viteza de încărcare
 • Dimensiune
 • Buget

Design

Când vine vorba de încărcătoare wireless, una dintre principalele decizii pe care va trebui să le luați este dacă doriți un încărcător orizontal sau vertical. Iată o scurtă trecere în revistă a argumentelor pro și contra ale fiecărui tip:

Încărcătoarele verticale sunt excelente dacă aveți nevoie să continuați să vă folosiți telefonul în timp ce acesta se încarcă, deoarece vă permite să continuați să vizionați videoclipuri sau să citiți documente. De asemenea, pot fi folosite și ca suport, astfel încât să vă puteți sprijini telefonul chiar și atunci când nu aveți nevoie să-l încărcați. Partea proastă este că încărcătoarele verticale tind să fie mai scumpe decât cele orizontale.

Încărcătoarele orizontale sunt mai accesibile, dar nu sunt la fel de versatile ca cele verticale. Acestea fiind spuse, sunt totuși o opțiune bună dacă sunteți în căutarea unui încărcător wireless de bază care să își facă treaba.

Lumina LED

Lumina LED este unul dintre cele mai comentate și criticate elemente de către utilizatori. Unii se plâng că anumite modele au lumini foarte puternice pe timp de noapte, ceea ce poate fi foarte enervant. Pe de altă parte, alți utilizatori comentează că absența unei lumini care să indice faptul că telefonul se încarcă corect poate fi un lucru rău. În unele cazuri, luminile LED sunt prea puternice și deranjează somnul. Este greu să mulțumești pe toată lumea, dar multe companii încearcă să găsească o cale de mijloc cu luminile lor cu LED.

Multe dintre încărcătoarele de pe piață nu includ această caracteristică, ceea ce poate face dificil să vă dați seama dacă telefonul dvs. este complet încărcat sau dacă există o problemă cu procesul de încărcare. Un încărcător cu un indicator luminos poate fi foarte util în această privință, deoarece vă va permite să vedeți chiar și fugitiv dacă telefonul dvs. este complet încărcat sau nu. Există o gamă largă de încărcătoare wireless pe piață, așa că asigurați-vă că alegeți unul care să se potrivească nevoilor dumneavoastră.

Viteza de încărcare

Viteza poate fi o problemă foarte complicată. În funcție de puterea încărcătorului, viteza va fi mai mare sau mai mică. Iar acest lucru poate fi un factor decisiv în procesul de alegere. Dacă sunteți în căutarea unui încărcător wireless rapid, trebuie să vă asigurați că veți lua unul puternic. În caz contrar, s-ar putea să vă alegeți cu un încărcător lent care durează o veșnicie pentru a-ți încărca dispozitivele. Pe de altă parte, dacă nu vă preocupă viteza, atunci puteți alege un încărcător cu o putere mai mică. Acest lucru vă va economisi niște bani, dar este posibil să dureze mai mult timp pentru a vă încărca dispozitivele.

Dimensiune

Când vine vorba de încărcătoare wireless, mărimea contează. Dacă doriți să îl lăsați pe noptieră, ar trebui să alegeți o dimensiune mai mică, astfel încât să nu ocupe prea mult spațiu. Dacă doriți să îl așezați pe birou, puteți alege o dimensiune mai mare, astfel încât să aveți mai multă suprafață pentru a vă încărca dispozitivul. În camera de zi, este posibil să doriți un încărcător wireless care să fie suficient de mare pentru a găzdui mai multe dispozitive. Oricare ar fi nevoile dvs., există un încărcător wireless care are dimensiunea perfectă.

De altfel, partea bună despre încărcătoarele wireless mai este și că acestea vin într-o varietate de stiluri pentru a se potrivi nevoilor utilizatorilor. Dacă sunteți o persoană care este mereu în mișcare, există modele disponibile care sunt ușoare de transportat. Pe de altă parte, dacă preferați să vă păstrați încărcătorul într-un loc fix, există, de asemenea, încărcătoare care vin cu suporturi sau accesorii de montare. Indiferent de preferințe, există un încărcător wireless perfect pentru oricine.

Buget

În prezent, există posibilitatea de a vă cumpăra un încărcător wireless fără a cheltui prea mulți bani. Deși unele modele depășesc 300 de lei, acestea nu diferă prea mult de dispozitivele mai ieftine. A cheltui mai mult sau mai puțin este o decizie foarte personală.

În zilele noastre, există modele low-cost cu o calitate excelentă, cu un număr mare de utilizatori mulțumiți. Țineți cont de faptul că puteți împărți încărcătorul cu prietenii și familia, deci nu trebuie să fie o achiziție costisitoare. Dacă sunteți în căutarea celui mai bun raport calitate-preț, există multe opțiuni disponibile care se vor potrivi nevoilor dumneavoastră. Este important să vă documentați și să citiți recenzii înainte de a face o achiziție, astfel încât să fiți sigur că obțineți un produs de înaltă calitate. Cu atât de multe opțiuni pe piață, nu există niciun motiv pentru a cheltui mai mult decât trebuie pe un încărcător wireless.

Cele mai bune încărcătoare wireless pentru iPhone: sugestiile noastre

Apple MagSafe Charger

cel mai bun incarcator wireless pentru iphoe - Apple MagSafe Charger
Apple Magsafe este cel mai bun încărcător wireless pentru iPhone
 • Tipul de conector: USB-C
 • Modele de iPhone compatibile: iPhone 8 și modelele ulterioare
 • Putere: 15W

Încărcătorul wireless MagSafe de la Apple reprezintă o schimbare semnificativă față de alte produse din această gamă, oferind viteze de încărcare mai rapide și o aliniere magnetică mai bună decât versiunile anterioare. Această versiune suportă, de asemenea, încărcarea Qi, ceea ce o face o alegere ideală pentru cei care folosesc deja standardul de încărcare wireless de la Apple. Fie că sunteți în căutarea unui mod mai rapid de a vă încărca iPhone-ul sau pur și simplu doriți să renunțați la cabluri, MagSafe merită luat în considerare.

Acest model de 15 wați este mai portabil și mai aplatizat decât majoritatea încărcătoarelor wireless și are compatibilitate pentru iPhone 8 și versiunile ulterioare. Cu toate acestea, încărcătorul Apple Magsafe își extinde capacitatea de utilizare și la alte dispozitive Apple, inclusiv la modelele AirPods compatibile cu încărcarea wireless. De asemenea, are o tensiune de intrare de 5 volți și vine cu un cablu de alimentare USB-C, ceea ce îl face ideal ca și încărcător wireless.

Anker Qi wireless charger

Anker Qi wireless charger
Anker Qi wireless charger permite utilizarea telefonului în timp ce se încarcă
 • Tipul de conector: Micro USB
 • Modele de iPhone compatibile: iPhone 8 și modelele ulterioare
 • Putere: 10W

V-ați dorit vreodată să vă puteți folosi telefonul în timp ce acesta se încarcă? Ei bine, acum există un încărcător wireless Qi care vă permite să faceți acest lucru. Încărcătorul wireless Anker Qi este compatibil cu multe smartphone-uri și vine cu o stație de încărcare pe care o puteți poziționa orizontal sau în poziție verticală. Acest lucru înseamnă că vă puteți folosi iPhone-ul în timp ce se încarcă. Așadar, fie că vă uitați la un film sau citiți o carte, puteți să vă mențineți telefonul încărcat și gata de utilizare.

Încărcătorul wireless Anker este o opțiune excelentă pentru cei care doresc să își încarce iPhone-ul la o viteză constantă. Utilizează 10 wați, cu 5 wați mai puțin decât încărcătorul MagSafe de la Apple, așa că s-ar putea să se încarce puțin mai încet, dar este totuși ideal pentru încărcarea iPhone-urilor. Încărcarea wireless a iPhone-ului este o modalitate excelentă de a economisi timp și de a vă menține dispozitivul încărcat și gata de utilizare iar cu încărcătorul wireless Anker, puteți fi sigur că iPhone-ul dvs. va fi încărcat într-un ritm constant, chiar dacă folosiți dispozitivul în timpul acestui proces.

Yootech [2 pack] wireless charger – 2-in-1 charging pad

Yootech [2 pack] wireless charger
Yootech [2 pack] wireless charger oferă două suprafețe de încărcare
 • Tipul de conector: USB-C
 • Modele de iPhone compatibile: iPhone 8 și modelele ulterioare
 • Putere: 10W

Dacă sunteți în căutarea unui încărcător wireless care poate încărca mai multe dispozitive simultan, încărcătorul wireless Yootech este una dintre cele mai bune opțiuni de pe piață. Acesta vine cu două suprafețe de încărcare wireless și două moduri de încărcare: un mod de încărcare de 7,5 W pentru iPhone și un mod de încărcare de 10 W pentru Samsung. Acest lucru înseamnă că puteți încărca două dispozitive simultan, ceea ce este perfect pentru familiile sau întreprinderile care trebuie să țină mai multe dispozitive încărcate în permanență. Încărcătorul wireless Yootech este, de asemenea, una dintre cele mai accesibile opțiuni de pe piață, ceea ce face ca acesta să fie un produs excelent pentru banii dumneavoastră.

Atunci când achiziționați pachetul, rețineți că acesta este livrat cu un cablu de alimentare USB-C. Interfața magnetică este destul de puternică, dar s-ar putea să nu fie suficientă pentru a pătrunde în carcasele care suportă încărcarea wireless. Suportul de încărcare este realizat din material ABS rezistent la foc, astfel încât este posibil un control eficient al temperaturii.

Logitech 10W wireless charging pad

Logitech 10W wireless charging pad
Logitech 10W wireless charging este compatibil cu Qi
 • Tipul de conector: Micro USB
 • Modele de iPhone compatibile: iPhone 11 și modelele ulterioare
 • Putere: 9W

Logitech Wireless Charger este o opțiune excelentă pentru cei care caută o modalitate sigură și fiabilă de a-și încărca iPhone-ul wireless. Acest încărcător este compatibil cu Qi, deci este compatibil cu iPhone 11 și versiunile ulterioare. Încărcătorul wireless Logitech este, de asemenea, plat, dar are o formă dreptungiulară cu margini rotunjite. Astfel, este frumos, fiind ideal pentru o masă, fără riscul de a cădea. Încărcătorul wireless Logitech este o opțiune excelentă pentru cei care caută o modalitate sigură și fiabilă de a-și încărca iPhone-ul wireless.

Acesta poate furniza până la 9 W de energie dispozitivelor compatibile. Încărcătorul wireless Logitech include un cablu USB Type-C și un adaptor de curent alternativ. Atunci când este utilizat cu un smartphone Samsung compatibil, încărcătorul de alimentare Logitech poate furniza până la 11,5 W de energie.

Pendrajec foldable wireless charging station

Pendrajec foldable wireless charging station
Pendrajec foldable wireless charging station este un instrument indispensabil
 • Tipul de conector: Micro USB
 • Modele de iPhone compatibile: iPhone 8 și modelele ulterioare
 • Putere: 18W

Încărcătorul wireless pliabil Pendrajec este o modalitate convenabilă și eficientă de a încărca mai multe dispozitive simultan. Încărcătorul este compatibil cu un Apple Watch, AirPods, iPhone 8 plus alte modele ulterioare și multe alte smartphone-uri compatibile cu încărcarea wireless. Pendrajec este unic prin faptul că se poate încărca și prin majoritatea carcaselor de telefon, ceea ce îl face și mai convenabil. În plus, încărcătorul are un suport încorporat care vă menține dispozitivele la unghiul perfect pentru încărcare, ceea ce îl face și mai ușor de utilizat. Astfel, este un instrument esențial pentru oricine are nevoie să încarce wireless mai multe dispozitive în același timp, iar comoditatea și eficiența sa îl transformă într-un instrument indispensabil pentru oricine are un stil de viață puțin mai ocupat.

Spre deosebire de alte mărci, producătorul său a decis să livreze împreună cu acesta un adaptor de 18 wați. Încărcătorul are un design modern, ceea ce îl face potrivit pentru orice mediu în care se află. Permite să vă încărcați iPhone-ul în orientare verticală sau orizontală, iar indicatorul luminos LED vă permite să știți când telefonul este complet încărcat. În plus, conectorul magnetic asigură faptul că cablul nu se va încurca sau strica în timp.

Anker 313 wireless charging pad

Anker 313 wireless charging pad
Anker 313 wireless charging pad este un produs minimalist
 • Tipul de conector: USB-A
 • Modele de iPhone compatibile: iPhone 8 și modelele ulterioare
 • Putere: 10W

Anker 313 wireless charging pad este versiunea plată lui Anker PowerWave, disponibil în trei culori. Deși acesta din urmă vine cu un pic de flexibilitate, se poate spune totuși că această placă de încărcare wireless servește persoanelor cu o preferință pentru un produs minimalist de la aceeași companie. Forma plată face mult mai ușoară utilizarea dispozitivului pe noptieră sau pe birou, fără să vă faceți griji că acesta va cădea jos.

Acesta oferă o încărcare puternică de 10 wați. În ciuda puterii sale reduse, Anker 313 are o putere impresionantă, oferind o putere minimă de 9 volți. Acest lucru îl face perfect pentru încărcarea rapidă și eficientă a smartphone-urilor și a altor dispozitive. De asemenea, Anker 313 este prevăzut cu un încărcător micro USB cu o lungime de un metru și jumătate, ceea ce facilitează încărcarea dispozitivelor dvs. în deplasare.

De altfel, Anker 313 este compatibil cu Qi, care previne supratensiunea și încălzirea electrică. Acest lucru îl face o opțiune mai sigură decât alte încărcătoare de pe piață. Câmpul magnetic oferă o încărcare adecvată având în vedere tensiunea sa de ieșire. Cu toate acestea, viteza sa de încărcare încă este în urma celei de la MagSafe. Dar, totuși, acestea calitatea oferită este în egală măsură, deoarece este un brand bine stabilizat pe piața electronică.

Întrebări frecvente

După cum știe oricine a avut vreodată de-a face cu cabluri încurcate, rupte sau pierdute, acestea pot fi o adevărată pacoste. Încărcătorul wireless pentru iPhone este o soluție excelentă la această problemă zilnică. Dar, înainte de a cumpăra unul, este important să înțelegi câteva dintre aspectele cheie ale acestui tip de încărcător. Mai jos, vom discuta unii dintre cei mai importanți factori de luat în considerare care în același timp sunt și întrebări foarte frecvente.

Ce este mai exact un încărcător wireless?

Tehnologia de încărcare wireless nu este nouă, dar a fost adoptată recent de smartphone-uri. Acest tip de încărcare vă permite să încărcați bateria telefonului fără a o conecta la rețeaua electrică prin intermediul unui cablu. În schimb, telefonul trebuie să fie în contact cu baza de încărcare. Baza însăși trebuie să fie conectată la curent. Pentru a funcționa, încărcătorul fără fir utilizează de obicei o bobină de inducție pentru a crea un câmp electromagnetic. Acest câmp produce apoi un curent electric care încarcă bateria. Încărcarea wireless este convenabilă, deoarece elimină necesitatea de a umbla cu cabluri și prize. Cu toate acestea, este important de reținut că încărcătoarele wireless nu sunt, de obicei, la fel de rapide ca încărcătoarele tradiționale.

În ciuda progreselor tehnologice din ultimii ani, telefoanele noastre mobile sunt încă departe de a fi perfecte. Unul dintre cele mai frustrante aspecte este necesitatea de a menține telefonul mereu încărcat. Cu toții am fost în situația în care bateria a fost descărcată și nu puteam găsi un port de încărcare. Din fericire, încărcătoarele wireless oferă o modalitate convenabilă de a ne menține telefoanele alimentate. Pur și simplu puneți telefonul în suportul său și acesta va începe să se încarce. Nu mai trebuie să căutați prize sau să vă confruntați cu cabluri încâlcite. Încărcătoarele wireless reprezintă viitorul încărcării telefoanelor și este doar o chestiune de timp până când vor deveni un echipament standard.

Cum funcționează încărcarea wireless?

Încărcătoarele wireless funcționează prin utilizarea inducției electromagnetice pentru a transfera energie între două bobine. Atunci când bobina încărcătorului detectează bobina telefonului mobil, începe transmiterea de energie, fără a fi necesară conectarea unui cablu între cele două dispozitive. Acest lucru se realizează datorită unui semnal intermitent care este trimis și așteaptă până când este găsit un dispozitiv compatibil. Cu alte cuvinte, starea de latență care îi permite să înceapă imediat încărcarea. Bobina de recepție convertește această energie în curent electric și încarcă bateria. Principalul avantaj al acestei tehnologii este că elimină nevoia de cabluri, care pot fi deteriorate sau pierdute, și facilitează încărcarea permanentă a dispozitivelor.

Care este tehnologia încărcătorului wireless pentru iPhone?

iPhone-ul dumneavoastră funcționează cu încărcătoare certificate Qi, disponibile ca accesorii și în mașini, cafenele, hoteluri, aeroporturi și mobilier. Qi este un standard de încărcare deschis și universal creat de Wireless Power Consortium (WPC). Multe încărcătoare certificate Qi încarcă iPhone cu cea mai recentă versiune de iOS la viteze de până la 7,5 wați. Atunci când îți așezi iPhone-ul pe un încărcător certificat Qi, o încărcătură inductivă începe să treacă prin centrul dispozitivului, prin conectorul Lightning și în iPhone.

Ce pot face dacă telefonul meu nu dispune de tehnologia Qi?

Nu trebuie să vă panicați dacă telefonul dvs. nu are tehnologia Qi integrată din fabrică. Există o soluție simplă: tot ce trebuie să faceți este să vă procurați o husă sau o husă compatibilă cu Qi. Aceasta va permite telefonului dvs. să se încarce wireless ori de câte ori îl așezați pe o placă de încărcare compatibilă Qi. Există multe stiluri diferite de huse și huse compatibile Qi, așa că veți găsi cu siguranță una care să se potrivească nevoilor și gusturilor dumneavoastră. Iar odată ce aveți o husă compatibilă Qi, veți putea profita de numeroasele avantaje ale încărcării wireless.

Cât de rapid este un încărcător wireless pentru iPhone?

Deși nu există nicio îndoială că încărcarea wireless este mai convenabilă, din păcate nu este la fel de rapidă ca cea cu fir. Cel puțin în acest moment. Pe măsură ce tehnologia avansează, este greu de prezis ce se va întâmpla în anii următori. Cu toate acestea, astăzi trebuie să ne mulțumim cu viteza pe care o oferă fiecare producător.

În orice caz, viteza de încărcare va depinde de telefon și de încărcător și, de asemenea, puterea pe care o are. Standardul este de 5 W pentru o încărcare normală a bateriei. Unele încărcătoare ajung până la 7,5 W pentru iPhone, ceea ce înseamnă o încărcare mai rapidă. Totuși, acestea nu ating cei 9 sau 10 W pe care îi oferă unele încărcătoare pentru modelele altor mărci.

Share.
Avatar of Marian M.

Pasionat de lumea digitală. În timpul liber îmi îmbogățesc cunoștințele ce țin de marketing digital, în special SEO.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.