Free cookie consent management tool by TermsFeed

Există șanse să petreceți, ca și noi, mult timp în fața monitorului. Probabil că citiți aceste rânduri pe computer și, prin urmare, conștientizați că există unele dezavantaje în a petrece mult timp în fața unui ecran. Cea mai întâlnită problemă este oboseala ochilor care poate duce la dureri de cap, vedere încețoșată și chiar la deteriorarea pe termen lung a vederii.

O modalitate de a vă proteja ochii este să investiți în cei mai buni ochelari de protecție pentru calculator. Acești ochelari au lentile speciale care ajută la filtrarea luminii albastre care este unul dintre principalii vinovați atunci când vine vorba de oboseala ochilor. Prin filtrarea acestei lumini, puteți ajuta la reducerea tensiunii oculare. În plus, ochelarii de acest tip pot ajuta la reducerea reflexiilor de pe monitor. Acest lucru poate facilita vizualizarea ecranului și poate preveni durerile de cap cauzate de oboseala ochilor.

Așadar, în acest ghid veți afla tot ce trebuie să știți despre ochelarii de preotecție pentru calculator. Vă vom prezenta cele mai bune modele și vom trece în revistă caracteristicile cheie și factorii de care este necesar să țineți cont înainte de a face o achiziție.

Gunnar BERKELEY ONYX Amber

Cei mai buni ochelari de protectie pentru calculator - Gunnar BERKELEY ONYX Amber
Au un design cu tentă modernă

Dacă petreceți mult timp cu ochii în ecranul calculatorului, este important să luați măsuri pentru a vă proteja vederea. O modalitate de a face acest lucru este să investiți într-o pereche de ochelari de protecție Gunnar BERKELEY ONYX Amber. Acești ochelari au un design cu tentă modernă, care îi face ideali pentru utilizarea cu dispozitivele digitale. Lentilele sunt tratate special anti-reflexie și pentru a oferi o claritate mai mare, ceea ce îi face perfecți pentru utilizarea în orice mediu. În plus, rama confortabilă asigură o potrivire perfectă, ceea ce face ochelarii Gunnar esențiali pentru orice utilizator de calculator.

Polarizen PC WD1021-C1

Polarizen PC WD1021-C1
Ramele sunt fabricate din acetat

Ochelarii de protecție pentru calculator Polarizen PC WD1021-C1 au o lentilă cu filtru Ultra Blue, care reduce oboseala ochilor și oferă o vedere mai clară. Ramele sunt fabricate din acetat, un material ușor și rezistent, care este, de asemenea, hipoalergenic. Acest lucru face ca ochelarii de protecție să fie mai confortabili pentru persoanele cu sensibilități sau alergii. Materialele și substanțele utilizate în procesul de fabricație se caracterizează printr-o eficiență ridicată. Rezultatul este o pereche de ochelari pentru calculator care sunt eleganți, durabili și confortabili la purtare.

Emporio Armani PC EA1052 3155

Emporio Armani PC EA1052 3155
Oferă protecție avansată împotriva luminii albastre

Dacă aveți un loc de muncă de birou în care trebuie să petreceți destul de mult timp în fața laptopului, trebuie să știți că acest lucru, vă poate afecta ochii. Lumina albastră emisă de ecranele digitale poate cauza o serie de probleme, inclusiv oboseala și uscăciunea ochilor. Cu toate acestea, nu trebuie să vă faceți griji dacă vă luați măsuri de precauție împotriva expunerii la lumina albastră. Ochelarii de protecție Emporio Armani oferă protecție avansată împotriva luminii albastre care se găsește în toate dispozitivele digitale cu ecrane LED și LCD. Ochelarii de protecție au un filtru special care blochează lumina albastră dăunătoare, permițându-vă în același timp să vedeți clar. În plus, lentilele sunt tratate cu un strat anti-reflexie pentru a reduce strălucirea și oboseala ochilor. Cu ochelarii de protecție Emporio Armani, puteți lucra în siguranță în fața calculatorului fără să vă faceți griji cu privire la efectele luminii albastre asupra ochilor dumneavoastră.

Gunnar HAVOK

Gunnar HAVOK
Brațele flexibile și ultra-subțiri din oțel inoxidabil fac ochelarii confortabili de purtat

Ochelarii Gunnar Havok îmbină stilul modern și confortul. Rama este realizată din materiale finisate manual, care sunt combinate cu oțel inoxidabil pentru a vă oferi un produs de calitate, care este, de asemenea, confortabil de purtat. Brațele flexibile și ultra-subțiri din oțel inoxidabil sunt ergonomice și atât de confortabile încât veți uita că purtați ochelari. Lentilele cu unghi larg creează un câmp vizual bun, perfect pentru utilizarea calculatoarelor sau pentru a privi fix la paragrafe lungi.

Luca LS8008-1

Luca LS8008-1
Filtrează un procent ridicat de lumină albastră

Ochelarii de calculator Luca pentru bărbați sunt o modalitate eficientă de a evita cât mai mult posibil expunerea la lumina albastră. Aceștia filtrează un procent ridicat, permițându-vă să vă folosiți dispozitivele electronice fără griji. Lentilele sunt, de asemenea, tratate cu un strat anti-reflexie, care ajută la reducerea strălucirii și a oboselii ochilor. Astfel, cu ochelarii Luca, vă puteți face treaba fără să vă sacrificați sănătatea.

Supersofer

Supersofer
Ochelarii Supersofer sunt foarte ușori

Ochelarii Supersofer sunt concepuți pentru a reduce oboseala ochilor și pentru a vă ajuta să dormiți mai bine noaptea. Lentilele filtrează lumina albastră, care este cea mai dăunătoare pentru ochi. Iar rama este realizată din plastic ușor, astfel încât nu va adăuga greutate suplimentară la nivelul gâtului sau al tâmplelor. Întregul ansamblu cântărește numai 20g, așa că abia veți observa că îi purtați. În plus, vin cu o husă de protecție și o cârpă de curățare. Așadar, dacă sunteți în căutarea unei modalități de a vă proteja ochii de lumina albastră a ecranelor, ochelarii Supersofer sunt o opțiune excelentă.

Revan Venom

Revan Venom
Revano Venom sunt perfecți pentru cei care lucrează în medii luminoase

La prima vedere, ochelarii Revan Venom s-ar putea să nu pară cine știe ce. Dar aparențele pot fi înșelătoare, iar în acest caz, acesta este cu siguranță un lucru bun. Acești ochelari sunt concepuți cu lentile realizate din chihlimbar colorat care filtrează lumina albastră, blochează reflexia luminii și vin cu protecție UV400. Cu alte cuvinte, sunt perfecți pentru cei care petrec mult timp uitându-se la ecrane sau lucrând în medii luminoase. Și, deși pot costa puțin mai mult decât alte modele de pe piață, credem că merită cu siguranță investiția.

Ramele sunt, de asemenea, fabricate din TR90, ceea ce le face mai rezistente la rupere și la uzură. Tratamentul cu ioni negativi ajută la reducerea oboselii și vă relaxează. Dimensiunea universală ajută să se potrivească tuturor tipurilor de persoane, iar adaptabilitatea facială înseamnă că ramele vor arăta bine pentru oricine. Toți acești factori fac din ramele Revan Venom o alegere excelentă pentru cei care își doresc ochelari de înaltă calitate și durabilitate.

Factori de luat în considerare atunci când cumpărați ochelari de protecție pentru calculator

Deși pot părea simpli, mai ales cei fără lentile de vedere, ochelarii de protecție pentru calculator au câteva caracteristici care sunt importante de luat în considerare. În secțiunea de mai jos vom enumera cei mai importanți factori de luat în considerare pentru ca achiziția dumneavoastră să fie cât mai corectă posibil.

  • Anti-reflexie
  • Filtru de lumină albastră
  • Design și construcție
  • Prescripție medicală

Anti-reflexie

Unul dintre cele mai importante lucruri de care trebuie să țineți cont atunci când alegeți ochelari de calculator este stratul anti-reflexie. Deoarece luminozitatea ecranului este unul dintre cei mai mari factori care vă pot afecta vederea și provoca disconfort, este important ca lentilele dvs. să fie anti-reflexive. Există multe opțiuni de calitate scăzută pe piață care pot să nu aibă un strat anti-reflexie, așa că este important să vă faceți câteva căutări înainte. O modalitate bună de a vă da seama dacă o lentilă are un strat anti-reflexie este să o țineți în fața luminii și să vedeți dacă puteți observa reflexii. Dacă nu puteți vedea nicio reflexie, atunci are probabil un strat antireflex bun.

Filtru de lumină albastră

Dacă lucrați într-un birou sau petreceți mult timp uitându-vă la ecrane, probabil că sunteți familiarizat cu conceptul de filtru de lumină albastră. Filtrul de lumină albastră este conceput pentru a reduce cantitatea de lumină albastră emisă de ecrane, ceea ce poate ajuta la prevenirea oboselii ochilor și la protejarea vederii. Multe filtre de lumină albastră au, de asemenea, proprietăți anti-orbire, care pot ajuta la reducerea strălucirii și a reflexiilor. În plus, unele filtre de lumină albastră oferă, de asemenea, protecție UV, ceea ce poate ajuta la protejarea ochilor dumneavoastră de razele UV dăunătoare.

Design și construcție

Designul este un factor important de luat în considerare atunci când alegeți orice tip de ochelari, iar ochelarii de calculator nu fac excepție. Există o mare varietate de stiluri și modele disponibile pe piață, așa că este important să alegeți o pereche care să vă reflecte gustul personal. Preferați un aspect mai clasic sau sunteți atras de stiluri mai moderne? Căutați ceva discret sau mai ostentativ? Cu atât de multe opțiuni disponibile, este ușor să găsești o pereche de ochelari de calculator care să se potrivească perfect gustului tău. Iar pentru că sunt disponibili într-o gamă atât de largă de prețuri, puteți găsi o pereche care să se potrivească atât stilului, cât și bugetului dumneavoastră.

Prescripție medicală

Nu toate lentilele pentru ochelari de calculator sunt lentile de prescripție medicală și nu toate persoanele au nevoie de lentile cu prescripție medicală. Merită să vă consultați cu optometristul dumneavoastră în acest sens, pe lângă un examen oftalmologic. Dacă aveți nevoie de o rețetă, cele mai frecvente tipuri de lentile sunt următoarele:

Monofocale: mărirea este constantă pe întreaga suprafață a lentilelor, astfel încât acestea sunt confortabile și nu sunt incomode. Acestea vă permit să mențineți o poziție corectă și o distanță corectă față de monitor atunci când utilizați calculatorul.

Ochelari bifocali: au două niveluri de mărire pe aceeași lentilă. Deși sunt obișnuiți în utilizarea zilnică, aceștia sunt neobișnuiți ca ochelari de calculator. Acest lucru se datorează faptului că ar fi foarte inconfortabili, deoarece ar trebui să vă înclinați capul pentru a vedea clar monitorul.

Progresivi: dacă trebuie să purtați lentile progresive pentru a vedea la calculator, nu este la fel de incomod sau ciudat ca în cazul lentilelor bifocale.

Întrebări frecvente

Dacă ochii tăi sunt deja obosiți după ce ai citit până aici, nu-ți face griji! Este timpul să aruncăm o privire asupra celor mai frecvente întrebări!

Ce sunt ochelarii de protecție pentru calculator?

Ochelarii de protecție pentru calculator sunt un tip de ochelari care ajută la protejarea ochilor de lumina albastră dăunătoare emisă de ecrane. Lumina albastră poate provoca oboseală ochilor, ceea ce poate duce la dureri de cap, ochi uscați și dificultăți de somn. Ochelarii de protecție pentru calculator filtrează lumina albastră, ceea ce face ca ochii dumneavoastră să rămână mai ușor sănătoși și confortabili atunci când vă uitați la ecrane. De asemenea, aceștia ajută la reducerea reflexiilor, facilitând vizualizarea ecranului în orice condiții de iluminare.

Ce avantaje oferă ochelarii de protecție pentru calculator?

Într-o lume în care suntem din ce în ce mai dependenți de computere, este important să găsim modalități de a minimiza impactul negativ al timpului petrecut îndelungat în fața ecranului. O modalitate de a face acest lucru este de a investi în cei mai buni ochelari de protecție pentru calculator. Ochelarii de protecție pentru calculator sunt concepuți pentru a reduce distragerile și oboseala ochilor și, de asemenea, vă pot ajuta să vă simțiți mai confortabil în timpul perioadelor lungi de utilizare a calculatorului. Deși este ușor să vă obișnuiți cu aceștia, e bine de știut înainte de achiziție că ochelarii de protecție pentru calculator pot oferi o serie de avantaje precum:

  • ajută să vă concentrați asupra muncii dumneavoastră
  • pot ajuta să vă creșteți productivitatea
  • vă pot ajuta să vă simțiți confortabil în timpul perioadelor lungi de utilizare a computerului
  • pot ajuta la reducerea oboselii oculare
  • pot ajuta să vă concentrați asupra muncii dumneavoastră
  • vă pot ajuta să evitați durerile de cap

Lentile de calculator și ochelari de citit – care este diferența?

Mulți oameni confundă ochelarii de calculator cu ochelarii de citit, dar trebuie remarcat faptul că nu sunt același lucru. Deși acest ghid se referă exclusiv la ochelarii de protecție pentru calculator, merită să subliniem diferențele dintre cele două opțiuni pentru a evita alegerea greșită.

Ochelarii de protecție pentru calculator sunt concepuți pentru a reduce oboseala ochilor prin filtrarea luminii albastre. Se știe că acest tip de lumină este cunoscut ca fiind cauza oboselii ochilor, care poate duce la uscăciune, roșeață și dureri de cap. Prin purtarea ochelarilor de protecție pentru calculator, puteți contribui la reducerea acestor simptome și vă puteți proteja vederea.

Ochelarii de lectură, pe de altă parte, sunt concepuți pentru a vă îmbunătăți concentrarea. Dacă aveți probleme în citirea textului de pe un ecran, ochelarii de citit vă pot ajuta să vedeți mai bine caracterele pentru a le înțelege. Indiferent dacă alegeți ochelarii de protecție pentru calculator sau ochelarii de lectură, ambele oferă beneficii importante pentru persoanele care petrec mult timp uitându-se la ecrane dar totul depinde de necesitățile specifice ale fiecăruia.

Share.
Avatar of Marian M.

Pasionat de lumea digitală. În timpul liber îmi îmbogățesc cunoștințele ce țin de marketing digital, în special SEO.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.