Free cookie consent management tool by TermsFeed

Surface Laptop Go de la Microsoft a fost un succes atunci când a fost lansat în 2018, datorită dimensiunilor sale compacte și a prețului redus. Acum, Microsoft anunță Surface Laptop Go 2. Acest nou notebook dispune de un ecran tactil de 12,4 inch, cu un format 3:2 și colțuri rotunjite. Prețurile încep de la 670 de euro. Surface Laptop Go 2 este programat pentru lansare pe 7 iunie. Datorită specificațiilor sale noi și a prețului accesibil, Surface Laptop Go 2 va fi cu siguranță un succes atât pentru studenți, cât și pentru consumatorii cu buget redus.

Go 2 oferă o varietate de caracteristici care îl fac să fie foarte avantajos, inclusiv un ecran de 12,5″, un procesor Intel Core i5 și 4GB de RAM. De asemenea, vine cu o versiune preinstalată de Windows 10, ceea ce îl face o alegere excelentă pentru cei care nu sunt pregătiți să treacă la noul sistem de operare Windows 11. Singurul dezavantaj al modelului Go 2 este că nu vine cu un GPU dedicat, așa că s-ar putea să nu fie cea mai bună alegere pentru jocuri sau alte sarcini cu utilizare intensivă pe partea de grafică. Cu toate acestea, pentru o utilizare generală, Surface Laptop Go 2 este o opțiune excelentă.

Sustenabilitate

Surface Laptop Go 2 hardware
Surface Laptop Go 2 va putea fi reparat acasă

Ceea ce este remarcabil e faptul că Microsoft se dedică acum în mod intensiv subiectului reparabilității. Până acum, acesta nu a fost discutat pentru dispozitivele Surface: în cel mai bun caz, se putea face rost doar de SSD-uri iar pentru restul, Microsoft era fericit să ascundă toate celelalte reparații în spatele unor tarife forfetare care costau câteva sute de euro. Dar lucrurile se schimbă de acum: compania a înființat un nou site web pe care pune la dispoziție diverse manuale pentru procesul de reparație „do-it-yourself” a laptopurilor Surface – inclusiv instrucțiuni de lipire a bateriei. Acesta este un pas important, în special pentru utilizatorii profesioniști care se bazează pe dispozitivele Surface zi de zi. La urma urmei, chiar și cel mai bun hardware se poate defecta la un moment dat – și a fi capabil să îl repari rapid și ușor este esențial în lumea de astăzi. Prin urmare, angajamentul Microsoft față de reparabilitate este, așadar, binevenit – și sperăm că și alți producători vor urma exemplul.

Noul Microsoft Surface Laptop Go 2 are câteva piese diferite care pot fi înlocuite separat. Capacul și ecranul, suportul pentru palmă cu tastatură și touchpad, mufa de conectare proprietară Surface și bateria sunt toate enumerate ca piese de schimb separate. Clienții pot chiar să schimbe singuri majoritatea pieselor; Microsoft ar dori să aibă specialiști calificați doar pentru înlocuirea bateriei din motive de securitate. Acest lucru înseamnă că, dacă se strică ceva la Surface Laptop Go 2, nu va trebui să înlocuiți întregul dispozitiv. Veți putea înlocui doar partea deteriorată, ceea ce vă va economisi timp și bani.

Memorie expandabilă

Surface Laptop Go 2 de la Microsoft este un dispozitiv grozav, dar nu reușește să se descurce într-un domeniu important: stocarea. Modelul de bază vine cu doar 128 GB de stocare SSD, iar upgrade-ul la o capacitate mai mare este disproporționat de scump. Modelul de 670 de euro cu memorie RAM de 4GB este disponibil doar în varianta Platinum și nici măcar nu poate fi upgradat. În plus, memoria de stocare este lipită, așa că nu puteți adăuga mai multă memorie dacă aveți nevoie. Aceasta este o neglijență serioasă din partea Microsoft și este păcat că nu au rezolvat această problemă.

Share.
Avatar of Marian M.

Pasionat de lumea digitală. În timpul liber îmi îmbogățesc cunoștințele ce țin de marketing digital, în special SEO.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.