Free cookie consent management tool by TermsFeed

Potrivit informațiilor furnizate de site-ul WABetaInfo, WhatsApp va permite editarea mesajelor deja trimise. Noua funcție a fost descoperită recent într-o versiune de test a aplicației pentru Android. Funcția pare să funcționeze prin afișarea unei mici pictograme în formă de creion lângă mesajele trimise. Atunci când este apăsată, pictograma aduce un meniu care vă permite să editați mesajul. Nu este clar când sau dacă noua funcție va fi implementată pentru toți utilizatorii, dar este probabil că, în cele din urmă, va fi disponibilă pentru toată lumea.

Această funcție a fost așteptată de mult timp și va fi cu siguranță o adăugire binevenită pentru oricine a trimis vreodată un mesaj cu o greșeală de ortografie sau cu alte greșeli. Cu noua versiune beta, utilizatorii vor trebui pur și simplu să atingă mesajul pe care doresc să îl editeze și apoi să aleagă opțiunea „Edit” din meniu. Acest lucru le va permite să facă orice modificări necesare înainte de a trimite mesajul. Versiunea beta a WhatsApp este disponibilă în prezent pentru utilizatorii de Android și este de așteptat ca funcția de editare să fie implementată pentru toți utilizatorii în viitorul apropiat.

După cum știe oricine a trimis vreodată un mesaj text, greșelile de scriere pot fi o problemă serioasă. O singură literă greșit plasată poate schimba sensul unei întregi propoziții, iar autocorecția este adesea mai mult deranj decât merită. Din fericire, multe aplicații de mesagerie oferă acum opțiunea de a edita mesajele trimise. Aceasta este o funcție utilă care vă permite să corectați orice greșeli de scriere din mesajele trimise. Telegram, Slack, Discord și o mulțime de alte servicii de mesagerie oferă deja această opțiune, așa că WhatsApp are misiunea de a-și recupera teren în fața concurenței. Captura de ecran de mai jos indică faptul că opțiunea de editare din WhatsApp va fi ascunsă în interiorul butonului de meniu cu 3 puncte care apare atunci când selectați un mesaj. Acest meniu include deja opțiuni precum „Forward” și „Delete”, astfel încât adăugarea funcției „Edit” va fi foarte potrivită.

whatsapp editare mesaj
Screenshot: WABetaInfo

De asemenea, nu este clar cât timp va fi disponibilă opțiunea de editare a unui mesaj trimis. Multe alte servicii permit utilizatorilor să editeze mesajele până la 48 de ore după ce au fost trimise pentru prima dată, așa că este posibil ca WhatsApp să aplice aceeași limită.

Rapoartele potrivit cărora WhatsApp lucrează la posibilitatea de a edita mesajele trimise au apărut pentru prima dată în 2017. Compania are tendința de a nu se grăbi prea mult în adăugarea de noi caracteristici pe platforma sa, așa că nu este surprinzător că acest lucru durează de ceva timp. Cu toate acestea, ar fi o opțiune binevenită pentru acele momente în care trimiteți din greșeală un mesaj către persoana greșită sau pur și simplu doriți să schimbați ceva după aceea. Însă, va trebui să așteptăm și să vedem cât timp le oferă WhatsApp utilizatorilor pentru a face modificări asupra mesajelor trimise, dar sperăm că va fi suficient de mult timp pentru a evita orice incident major.

Cum să testați WhatsApp Beta pentru Android

Pentru utilizatorii interesați să testeze noile funcții din versiunea Android a aplicației de mesagerie, este necesar să se înregistreze în programul Google Play Beta. Pentru a face acest lucru, accesați pur și simplu acest link și faceți click pe butonul „Become a tester”. Este important de reținut că numărul de locuri pentru program este limitat și, prin urmare, nu toți cei care dau click pe link vor vedea opțiunea de a se înscrie în program.

Un alt aspect care trebuie întărit este că versiunile Beta ale WhatsApp pot avea instabilitate și, prin urmare, nu sunt recomandate tuturor utilizatorilor aplicației.

Share.
Avatar of Marian M.

Pasionat de lumea digitală. În timpul liber îmi îmbogățesc cunoștințele ce țin de marketing digital, în special SEO.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.