Acest articol este despre cum să-ți faci „viața digitală” mult mai ușoară, deci despre cum să-ți folosești telefonul mult mai ușor, pe cât posibil, fără să fie nevoie să mai intri prin setări, meniuri, să activezi sau să dezactivezi ceva anume. Datorită inteligenței artificiale și a dezvoltării masive, din ultimii ani, a tehnologiei aferente, folosirea telefoanelor n-a fost nicicând mai accesibilă.

Când vine vorba despre asistentul inteligent al smartphone-ului tău – fie că vorbim despre Siri (pentru modelele de iPhone) sau Google Assistant (Android), utilitatea acestuia se dovedește a fi de-a dreptul neașteptată. Asta pentru că, în general, nimeni nu s-ar fi așteptat ca ei să-ți poată spune care sunt avioanele ce în acest moment survolează chiar deasupra capului tău (chiar dacă la altitudini specifice).

Iată 5 comenzi secrete pentru iPhone și Android pe care utilizatorii ar trebui să le cunoască.

Setarea vocală a unui temporizator

Evident, poți face asta folosind asistentul inteligent al smartphone-ului. Tot ce trebuie să faci este să-l activezi, iar apoi, bineînțeles că în engleză, trebuie să-i spui: ”Set a timer for n minutes”. Unde „n”, evident, este numărul de minute (sau secunde) pe care îl alegi. După ce temporizatorul a ajuns la 0, vei fi înștiințat de acest lucru printr-o alarmă.

Dacă vrei să setezi o nouă alarmă, asta în timp ce una este deja activă, asistentul te va înștiința că deja există una în derulare și nu pot exista două în același timp. Totuși, o poți înlocui oricând pe cea veche cu una nouă. Pentru a o dezactiva, poți intra oricând manual în temporizatorul telefonului.

Comenzi secrete pentru iPhone și Android. Fiecare utilizator ar trebui să cunoască aceste comenzi geniale
Comanda vocală, simplă și accesibilă tuturor

Setarea volumului la 0%

Evident, poți face acest lucru folosindu-te tot de funcționalitatea efervescentă a lui Siri sau cea oferită de Google Assistant. Tot ce trebuie să faci este să-l activezi, iar apoi să spui ”Siri, silence my phone” sau ”Google Assistant, silence my phone”. Volumul acestuia va fi redus la 0 – cu toate acestea, dacă vibrațiile în modul silențios sunt activate, acestea nu vor fi dezactivate.

Setarea automată a evenimentelor într-un calendar

În loc să pierzi timp introducând manual eventualele ședințe, întâlniri, sarcini și alte chestii de acest gen într-un calendar, poți face acest lucru folosindu-te de Siri sau Google. Tot ce trebuie să faci este să-ți activezi asistentul inteligent, apoi să le transmiți care sunt planurile tale, împreună cu data și ora (”Hey Siri/Google, set up a lunch meeting with John tomorrow at fifteen”). Siri „colaborează” cu aplicația Calendar de la Apple, iar acolo vei găsi toate întâlnirile și sarcinile programate.

Comenzi secrete pentru iPhone și Android. Fiecare utilizator ar trebui să cunoască aceste comenzi geniale
Siri, asistentul oferit de Apple

Pornirea vocală a lanternei

Acum nu trebuie să te mai deranjezi să pornești manual lanterna atunci când ai nevoie de ea, ci poți face acest lucru mult mai simplu, activându-ți asistentul inteligent și spunându-i ”Siri/Google turn on flashlight”. Evident, pentru a o închide, trebuie să spui ”Siri/Google turn off flashlight”.

Interesant este faptul că pentru aceleași lucruri, respectiv deschiderea sau închiderea lanternei smartphone-ului tău, poți spune și ”Lumos”, respectiv ”Nox”. Probabil vă sunt cunoscute aceste sintagme, deoarece fac referire la vrăjile pe care Harry Potter și prietenii lui le spuneau atunci când voiau să-și activeze baghetele magice.

Comenzi secrete pentru iPhone și Android. Fiecare utilizator ar trebui să cunoască aceste comenzi geniale
Pornirea vocală a lanternei

Omiterea comenzilor transmise din greșeală

Se poate întâmpla să-ți activezi din greșeală, folosind un cuvânt similar, asistentul inteligent. Dacă spui ceva semănător cu ”Siri” sau ”Hey, Google” s-ar putea ca acesta să se activeze, mai ales dacă este configurat în așa fel încât să înregistreze automat tot ce spui.

Totuși, atât Siri, cât și Google Assistant fac un zgomot distinct în momentul în care se activează (fie automat, fie voluntar). Dacă vrei să oprești înregistrarea conversației de către asistentul smartphone-ului, tot ce trebuie să faci este să spui ”That wasn’t for you”. Mai mult decât atât, această comandă va șterge automat tot ce a înregistrat din conversație până în acel moment.

Această comandă este valabilă atât pentru iPhone, cât și pentru Android, și se dovedește utilă când vine vorba de a-ți asigura securitatea intimității. Cu toate acestea, Apple nu a comunicat niciodată, în mod oficial, dacă Siri șterge înregistrarea din memoria sa digitală sau o păstrează în continuare.

Comenzi secrete pentru iPhone și Android. Fiecare utilizator ar trebui să cunoască aceste comenzi geniale
Google Assistant, disponibil pe orice dispozitiv ce are instalat sistemul de operare Android

Acestea sunt câteva dintre cele mai folosite comenzi secrete pentru iPhone și Android care, probabil, se numără printre cele mai utile. Evident, sunt mult mai multe, cum ar fi faptul că îi poți întreba pe Siri sau Google Assistant ”What flights are overhead?”, și e evident care va fi răspunsul. În cazul în care cunoști și alte comenzi secrete pentru iPhone și Android, ne-ar plăcea să le împărtășești cu noi în secțiunea de comentarii!

Share.
Avatar of Lucian Constantin

Absolvent al Facultatii de Stiinte ale Naturii, specializat in fizica si informatica. Pasionat de mic de tehnologie, cosmologie si tot ceea ce cuprinde necunoscutul si evolutia umanitatii.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.