Free cookie consent management tool by TermsFeed

Oculus a anuntat un nou prototip denumit Crescent Bay, un alt pas inainte pentru dezvoltarea unei versiuni pentru consumatorul de rand a dispozitivelor pentru realitatea virtuala.

Este un pas mare pe care l-am facut de la DK1 la DK2” declara CEO Oculus, Brendan Iribe referindu-se la primele doua versiuni ale kit-ului de dezvoltare Oculus Rift.

Noul dispozitiv foloseste un camp de 360 de grade, imbunatatiri ergonomice, greutate mai mica si sunet integrat. „Este mult mai usor. In sfarsit,” spune Iribe. Crescent Bay a fost anuntat la conferinta dezvoltatorilor Oculus Connect ce a avut loc in Hollywood. Sunetul 3D este ceva ce Oculus a ocolit pana acum dar reprezinta un focus mai mare in acest prototip Rift ce ar putea duce la o realitate virtuala mai confortabila si mai imersiva inainte de lansare oficiala pe piata.

Primele dispozitive Oculus Rift pentru realitatea virtuala au fost livrate in primavara anului 2013 dar nu a fost anuntata inca o versiune pentru utilizatorii obisnuiti. Pana acum, Iribe spune ca mai mult de 100.000 de kit-uri de dezvoltare Rift au fost livrate catre 130 de tari din lume iar compania inca onoreaza pre-comenzile primei generatii. Oculus si Samsung au anuntat dispozitivul Gear VR la inceputul acestei luni iar Iribe crede ca, in viitor, dispozitivele pentru realitatea virtuala pentru desktop si dispozitivele mobile se vor completa si nu vor concura pe piata.

Poti crea lumi extraordinare. Poti crea lumi reale. Pana la urma, acesta este doar inceputul.” spune Iribe

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.