Free cookie consent management tool by TermsFeed

Fiecare producător își merita locul în revoluția realității virtuale. Am văzut multe dispozitive grozave – printre care se numără și HTC Re Vive și, deloc în ultimul rând, Oculus Rift.

Oculus Rift 9
Oculus Rift 9

Acest proiect este unul ambițios ce a șocat internetul și ne-a arătat ce ar putea face realitatea virtuală pentru amatorii de jocuri. Am putea, în sfârșit, să ne bucurăm de jocuri extraordinare, într-o perspectivă 3D, putând sa ne mișcăm în mod natural în joc. O campanie pe Kickstarter, achiziția de către Facebook si trei ani de muncă grea ne aduce un final fericit – Oculus Rift.

Oculus Rift și noul controller

Oculus Touch
Oculus Touch

Detaliile despre specificații rămân încă un mister dar elementele cheie ne arată un produs final. Dispozitivul este mult mai mic și este construit din materiale de calitate. Diferențele cheie față de prima versiune sunt vizibile oricui: carcasă mai mică, o pereche de căști (detașabile) și se poate ajusta distanța dintre ochelari.

Cât despre controller, fiecare utilizator al dispozitivului va primi un controller Xbox One dar nu vă întristați, Oculus a promis că lucrează la un controller unic dezvoltat special pentru a oferi o experiență unică.

Jocuri


Selecția de jocuri va fi limitată la început. Așa este cu orice platformă nouă de jocuri, mai ales una complexa ca Oculus Rift. Jocuri ca Forza, Halo si Sunset Overdrive, disponibile pe Xbox One, vor fi disponibile pe Oculus Rift.

Experienta Xbox One nu este ceea ce v-ați aștepta de la ceva asemănător cu Oculus Rift. Nu putem să ne uităm în jur – având astfel o nouă experiență a jocului – ci ne-am simți ca și cum am sta într-o cameră virtuală jucându-ne.

Oculus a oferit o listă de jocuri ce vor fi optimizate pentru platformă și vor fi disponibile la lansarea suportului hardware.

Preț și dată de lansare

Nu în ultimul rând, asta am dori să știm. Oculus tace atunci când este vorba de preturi – s-a menționat anterior că întreg pachetul va avea un preț de sub 1500$. Nu este chiar așa grav dacă ne gândim că intreg suportul hardware este un colț dedicat jocurilor video.

Cât despre data de lansare, mult așteptatul gadget se va lansa in primul semestru al anului 2016.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.