Free cookie consent management tool by TermsFeed

Așteptăm de luni de zile prezentarea iPhone 14 și săptămâni întregi anticipând că prezentarea acestuia ar putea avea loc cu o săptămână mai devreme decât de obicei în cadrul tradiționalului keynote Apple din septembrie, eveniment dedicat de ceva vreme prezentării, printre alte anunțuri, a noii generații a smartphone-ului celor din Cupertino. Acum, în sfârșit putem confirma, așa cum a făcut-o Apple, că zvonurile erau adevărate și că în curând vom asista la keynote-ul unde vom vedea în sfârșit care vor fi marile noutăți ale acestei noi generații.

Apple a început, în sfârșit, să trimită invitații pentru prezentarea lui iPhone 14. Deși, așa cum era de așteptat din partea Apple, anunțul nu face nicio referire la iPhone în special și nici despre conținutul general al evenimentului. Ne sunt comunicate doar data și ora evenimentului, 7 septembrie la ora 10:00 A.M. PT (Pacific Time), 20:00 în România, un text în care se precizează că evenimentul în persoană va avea loc la Steve Jobs Theater din Cupertino, o cerere de confirmare a prezenței și, așa cum fac de obicei, o frază enigmatică care joacă rol de slogan al evenimentului: „Far Out”.

Pe baza datelor și a zvonurilor, nu există nicio îndoială că cele patru modele care alcătuiesc seria iPhone 14 nu vor fi în centrul atenției la acest eveniment:

  • iPhone 14: modelul de bază al acestei generații, cu o versiune actualizată a dispozitivului Apple A15 și un ecran de 6,1 inch.
  • iPhone 14 Max: similar cu modelul de bază, dar cu dimensiuni mai mari (și, prin urmare, poate și cu o baterie mai mare) și un ecran de 6,7 inch.
  • iPhone 14 Pro: repetând succesul generațiilor anterioare, aici am putea regăsi noul SoC Apple A16 și alte îmbunătățiri față de modelele de bază. Ecran de 6,1 inch.
  • iPhone 14 Pro Max: spre deosebire de modelele de bază, Pro Max ar putea avea îmbunătățiri suplimentare față de Pro 14. În ceea ce privește dimensiunile, ne așteptăm ca acesta să aibă 6,7 inch, la fel ca actuala generație.

Dacă acesta este cazul, și toate indiciile indică acest lucru, ar însemna că Apple dorește să diferențieze versiunile entry-level și premium mai mult decât în prezent, precum și să evidențieze specificațiile acestora, respectiv prețul. Modelul de bază ar putea fi singurul care își va păstra prețul față de iPhone 13, în timp ce modelele Pro și Pro Max vor crește în preț. Pe piața americană, se anticipează că Pro Max va costa cu 100 de dolari mai mult decât iPhone 14 atunci când va debuta această generație, luând locul lui iPhone Mini.

Ce altceva mai așteptăm de la eveniment? Ei bine, în această privință există doar incertitudine. Putem considera de la sine înțeles că evenimentul va începe cu câteva anunțuri „minore”, legate de unele dintre serviciile companiei (poate ceva progrese în ceea ce privește Apple Card? poate Apple News+? Vreo culoare nouă pentru vreun dispozitiv?) iar mai apoi vor fi prezentate noile iPhone-uri.

În cadrul evenimentului, Apple ar putea lansa și trei noi Apple Watch-uri. Seria 8 ar urma să arate similar cu Seria 7, dar ar include un senzor de temperatură corporală, potrivit zvonurilor. Un cip mai rapid este așteptat într-un nou Apple Watch SE, cu un design comparabil cu cel al modelului actual. Iar sportivii vor fi ținta unui viitor ceas high-end, cu un ecran mai mare și o autonomie mai mare a bateriei.

Există zvonuri conform cărora compania lucrează, de asemenea, la noi AirPods Pro și iPad-uri, iar Apple a declarat deja că un nou Mac Pro este de asemenea în pregătire. Așadar, există o șansă și ca acestea să fie dezvăluite în cadrul acestui eveniment.

Share.
Avatar of Marian M.

Pasionat de lumea digitală. În timpul liber îmi îmbogățesc cunoștințele ce țin de marketing digital, în special SEO.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.