Free cookie consent management tool by TermsFeed

Google a anunțat un pas important pentru ca rularea jocurilor Android pe PC-uri cu Windows să devină o realitate pentru toată lumea. Compania a lansat Google Play Games în versiune beta deschisă. De asemenea, a redus cerințele de sistem pentru Windows 10 și 11 PC și a adăugat suport pentru mai multe jocuri. Principalul avantaj al utilizării acestuia este că de toate se ocupă serviciul, ceea ce înseamnă că utilizatorii pot începe să joace jocurile preferate de pe Android pe PC cu doar câteva clickuri. În plus, Google s-a asigurat că serviciul este compatibil cu o gamă largă de jocuri. Iar cel mai bun lucru este că versiunea open beta este disponibilă pentru toată lumea chiar acum.

Google Play Games pentru PC a fost anunțat în luna decembrie a anului trecut, iar lansarea sa inițială a avut loc în luna ianuarie a acestui an. Cu toate acestea, Google Play Games a fost doar o versiune beta închisă care a permis acces doar la un număr limitat de utilizatori din regiuni precum Hong Kong, Coreea de Sud și Taiwan. Persoanele interesate din aceste zone se puteau înscrie pentru a se alătura listei de așteptare pe o pagină web. Numărul înscrieri a fost limitat din cauza cerințelor stricte ale Google pentru sistemele Windows de la acea vreme. În plus, accesul a fost acordat la foarte puține jocuri Android.

Cea mai recentă actualizare ridică unele dintre aceste restricții. Google Play Games este acum disponibil în versiune beta deschisă pentru utilizatorii de PC-uri cu Windows din Australia și Thailanda, potrivit 9to5Google. Nu mai există o listă de așteptare pentru aceasta. Așadar, jucătorii dornici pot începe să folosească aplicația și să joace jocuri Android imediat ce se înscriu, cu condiția ca computerul lor să îndeplinească standardele de sistem esențiale.

Pentru a concura mai bine cu jocurile pe PC, Google a adăugat suport pentru GPU-uri integrate. Anterior, utilizatorii aveau nevoie de PC-uri cu GPU-uri Nvidia sau AMD pregătite pentru jocuri. Acum, Intel UHD Graphics 630 sau o soluție comparabilă va fi suficientă. Alte cerințe minime includ Windows 10 (v2004), un SSD cu cel puțin 10 GB de spațiu de stocare liber, 8 GB de memorie RAM și un procesor quad-core. De altfel, pentru a juca jocuri Android prin Google Play Games pe PC, veți avea nevoie de un cont de administrator Windows și de virtualizarea hardware activată.

Google implementează și o serie de alte modificări. Acesta adaugă suport pentru mai multe jocuri Android pe PC-urile cu Windows, în conformitate cu noul raport, care susține că acum puteți juca peste 50 de titluri. Aceste jocuri vă permit să vă urmăriți progresul pe toate dispozitivele dumneavoastră. Anticipăm că Google va continua să crească această selecție pe măsură ce se pregătește să permită tuturor să se bucure de jocurile Android pe computerul lor cu Windows 10 sau 11.

De altfel, sunt implementate și câteva elemente vizuale noi, inclusiv o bară de navigare în stânga în loc de sus. Acest lucru este aliniat la noul limbaj de design Material You al Google, atât pentru aplicațiile pentru desktop, cât și pentru cele pentru tablete. Cu puțin noroc, aceste actualizări vor duce la o viitoare lansare globală a Google Play Games pentru PC mai rapidă.

Share.
Avatar of Marian M.

Pasionat de lumea digitală. În timpul liber îmi îmbogățesc cunoștințele ce țin de marketing digital, în special SEO.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.