Free cookie consent management tool by TermsFeed

Un distribuitor de solutii hardware, Element 14, a distribuit accidental unui cumparator un model Raspberry Pi ce nu a fost lansat pe piata. Daca ar fi sa credem ce scrie pe produsul livrat, modelul se numeste Raspberry Pi B+, momentam nu se cunoaste cipsetul folosit dar la o privire generala, noul model Raspberry arata bine.

Din cate putem observa, noua placa de procesare detine patru porturi USB, un nou slot de 40 de pini GPIO, noi gauri pentru prindere ce va permite securizarea placii pe suport. Acest model Raspberry nu mai foloseste iesirea video analog si conectorul pentru card SD – un unct slab al modelului initial – ar putea fin inlocuit cu un slot pentru card microSD. Un minus pentru aceste schimbari ar consta si in faptul ca noua placa de procesare Raspberry nu va mai fi compatibila cu carcasele modelelor precedente.

Fara o pornire a minicalculatorului nu putem cunoaste ce cipset foloseste noua placa. Daca noua placa foloseste acelasi SoC atunci privim aceiasi placa Raspberry Pi modelul B doar cu cateva porturi in plus.

Nu avem nici un indiciu despre disponibilitatea noului Raspberry dar speram ca noul model va apare curand pe blogul oficial Raspberry Pi.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.