Lansarea consolelor din urmatoarea generatie nu este departe si Valve vrea sa participe, a prezentat recent designul prototipului Steam Machine. Sistemul, ce a fost dezvoltat ca o referinta de design si cu siguranta nu va fi disponibil publicului larg, are caracteristici tehnice impresionante intr-o carcasa similara cu alte console standard pentru acasa ca Xbox 360.

Valve a reusit sa puna intr-o carcasa asa mica un procesor Intel Core i7, o placa video Nvidia GeForce GTX 780, o sursa de alimentare, placa de baza, un hard disk si un sistem de racire unic. Fata de un PC desktop traditional, Valve Steam Machine are 3 zone de racire ce sunt separate de plastic: aerul de racire pentru placa video este impins prin spate, pentru procesor prin partea de sus iar pentru sursa de alimentare prin lateral. Fiecare zona primeste aer din diferite parti ale carcasei fapt ce ajuta la o racire rezonabila a fiecarei zone.

SteamOS, un sistem de operare bazat pe Linux, va fi instalat pe fiecare consola Steam Machine, este similar cu modul Steam Big Picture. Jucatorii vor avea acces la o intreaga gama de jocuri Steam. Daca preferati sa instalati Windows pentru a avea acces nativ la libraria de jocuri, Steam Machine este in esenta un PC de marime redusa asa ca nu va fi nici o problema.

steam machine

Cat despre Steam Controller, acesta va fi vandut alaturi de orice consola Steam Machine dar va fi disponibil pentru cumparare separat. Pentru a va obisnui cu noul controller poate va dura putin dar, potrivit celor prezenti la evenimentul de prezentare Valve, touchpad-urile sunt surprinzator de exacte in comparatie cu butoanele analogice traditionale vazute in gamepad-urile PlayStation si Xbox.

Valve va mai face destule anunturi cu privire la consola Steam Machine, aceasta va fi prezentata partenerilor hardware si software la evenimentul CES 2014 si ne asteptam sa fie disponibila in magazine la jumatatea anului viitor in mai multe game de performante si marimi.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.