Free cookie consent management tool by TermsFeed

Qualcomm a participat la evenimentul dedicat tehnologiei – CES 2017 – care s-a desfășurat zilele trecute în Las Vegas. Compania a anunțat noul procesor de top Snapdragon 835. Aceasta este poate cea mai importantă prezentare care vine din partea companiei deoarece noul procesor va fi capabil să concureze cu Intel pe piața dispozitivelor de calcul purtabile.

Qualcomm Snapdragon 835 nu este doar un procesor ci este un SoC (System on a Chip). Acesta folosește un design Qualcomm/ARM care încorporează o tehnolgie avansată și mai multe cipuri performante.

Snapdragon 835 este mai mic și mai eficient față de modelele disponibile în portofoliul Intel. Acesta a fost construit folosind procesul de fabricație pe 10nm pe când modelele de top de la Intel folosesc procesul pe 14nm, vechi de 3 generații, dar este și cu 35% mai mic față de modelul anterior, Snapdragon 820.

Îmbunătățiri

Compania a adus foarte multe îmbunătățiri noului cipset. Durata de viață a bateriei este una extrem de bună, randarea 3D este mai performantă așa că noul procesor poate fi folosit cu ușurință pe dispozitivele VR. Snapdragon 835 are opt nuclee Kryo 280 și poate atinge o frecvență de lucru de 2,45GHz.

La nivel de conectivitate putem discuta despre integrarea noului modem LTE Gigabit Snapdragon X16 care oferă o viteză maximă de download de 1Gbps, conexiune multi-SIM cu Dual Standby LTE, suport VoLTE pentru conexiunile 2G și 3G, Ultra HD Voice, Wi-Fi 802.11ad tri-band în benzile de 2,4GHz, 5GHz și 60GHz, suport pentru Bluetooth 5.0, Qualcomm Location cu suport pentru folosirea GPS, GLONASS, Beidou, Galileo, QZSS, conexiune NFC și suport pentru USB 3.1.

Qualcomm a adus îmbunătățiri majore și suportului audio și video, sunetului 3D, a inclus tehnologia audio Qualcomm All-Ways Aware și Qualcomm Hexagon 682 DSP alături de procesorul grafic Adreno 540 și tehnologia de încărcare rapidă Quick Charge 4.

Acestea sunt doar câteva din specificațiile produsului dar veștile lansării sunt mai bune decât acestea. Microsoft își va putea îndrepta atenția către Snapdragon 835 iar o versiune completă a Windows 10 va fi disponibilă și va rula perfect pe acest SoC, asta a anunțat și Terry Myerson, luna trecută în cadrul WinHEC.

Dispozitive 3 în 1

Este posibil să vedem pe piață noi dispozitive 3 în 1 care folosesc noul Snapdragon 835 care rulează sistemul de operare Windows 10 și beneficiază de funcțiile oferite de Continuum. Nu doar sistemul de operare de la Microsoft poate beneficia de îmbunătățirile noului cipset ci și Android. Este doar o problemă legată de timp până când vom vedea pe piață dispozitive mobile Android cu un design 3 în 1.

Dispozitivele 3 în 1 se pot transforma foarte ușor într-un PC complet atunci când sunt andocate la o tastatură, un mouse și un monitor iar Google poate adăuga suport pentru aceste funții în mod nativ sistemului de operare Android.

Mai multe informații despre Qualcomm Snapdragon 835 puteți afla din prezentarea oferită de Qualcomm pe care o puteți descărca de aici. Documentul este disponibil în format PDF.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.