Free cookie consent management tool by TermsFeed

HandBrake este un program popular utilizat pentru convertirea si compresia clipurilor video. Acest utilitar este gratuit, distribuit sub licență open-source și disponibil pentru sistemele de operare Linux, Windows și macOS. Handbrake poate fi utilizat prin folosirea interfeței grafice sau prin folosirea uneltei dedicată liniei de comandă.

Programul este disponibil de peste 13 ani de zile iar dezvoltatorii programului au lansat de curând versiunea 1.0. Chiar dacă acesta este o versiune majoră asta nu înseamnă că versiunile anterioare nu au fost stabile. HandBrake 1.0 aduce multe schimbări importante iar mai jos o să detaliez câteva dintre ele.

HandBrake 1.0 este cea mai nouă versiune a popularului pachet software dedicat convertirii și compresiei clipurilor video iar aceasta aduce utilizatorilor un nou design pentru presetări care includ și opțiuni pentru dispozitivele populare, suport pentru video VP9 și sunet Opus dar și pentru codecul Intel QuickSync H.265/HEVC (disponibil pe dispozitivele care folosesc cel puțin un procesor din familia Skylake sau mai rapid).

HandBrake
HandBrake

Dezvoltatorii au îmbunătățit afișarea subtitrărilor pentru mai multe limbi iar documentația programului este mult mai ușor de răsfoit (chiar dacă este disponibilă într-o versiune beta).

Programul HandBrake 1.0 este distribuit sub licență open-source și poate fi descărcat de pe site-ul oficial handbrake.fr. Mai multe informații referitoare la noua versiune lansată puteți găsi tot pe site-ul oficial.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.