Android este un sistem de operare cu un ecosistem bogat ce acaparează o cotă foarte mare de pe piața sistemelor de operare mobile din întreaga lume. Cum poate știți, Android este un sistem de operare ce rulează pe sistemele bazate pe arhitectura hardware ARM 32 sau 64 de biți, în funcție de procesorul utilizat pe dispozitiv.

Android-x86 este un proiect foarte îndrăzneț ce are ca scop portarea sistemului de operare Android pe sistemele hardware ce folosesc arhitectura PC și anume x86, fie ea pe 32 de biți sau 64 de biți.

Acum o să aducem în discuție Remix OS, un sistem de operare ce are la bază proiectul Android-x86 îmbunătățit și optimizat pentru a putea fi folosit într-un mode extraordinar pe orice laptop sau PC ce are un procesor Intel sau AMD.

Remix OS este un proiect al Jide Technology, companie fondată de trei foști angajați ai Google. Aceștia au dezvoltat noul sistem de operare mulțumită parteneriatului avut cu inițiatorii și susținătorii proiectului Android-x86.

Astăzi aflăm cu bucurie că Jide a lansat Remix OS 2.0 și că noua versiune a sistemului de operare destinat sistemelor desktop va fi disponibilă, gratuit, oricărui utilizator începând cu data de 12 Ianuarie.

Noua versiune va oferi acces la ecosistemul Android și anume la Google Play Services și va oferi o experiență clasică sistemelor desktop cu o interfață bazată pe ferestre. Sistemul de operare include mai multe funcționalități ce nu ar trebui să lipsească oricărui sistem de operare și ne aduce un design foarte frumos. Aplicațiile Android vor rula simplu și nativ în ferestre oferind o nouă experiență a unui nou sistem de operare. Versiunea curentă a Remix OS este bazată pe Android 5.0 Lollipop dar compania promite deja actualizarea la Android 6.0 Marshmallow.

Sistemul de operare poate fi utilizat foarte simplu pe lângă sistemul de operare principal, acesta poate fi instalat pe orice unitate de stocare USB 3.0 sau poate fi folosit ca și sistem de operare principal. Suntem curioși să vedem evoluția acestuia vis-a-vis de Chrome OS de la Google, din punctul nostru de vedere acesta fiind principalul competitor. O să revenim după lansarea oficială cu mai multe detalii despre acest subiect.

Pentru mai multe detalii puteți accesa pagina oficială a sistemului de operare Remix OS la jide.com sau puteți citi mai multe despre proiectul Android-x86 la adresa android-x86.org.

Ce părere aveți despre noul sistem de operare?

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.