Free cookie consent management tool by TermsFeed

Revolut a lansat suportul Apple Pay pentru utilizatorii din România și din alte 11 țări europene: Bulgaria, Croația, Cipru, Estonia, Grecia, Letonia, Lituania, Malta, Portugalia, Slovacia și Slovenia. Cei peste 5 milioane de utilizatori Revolut din Europa pot acum să facă rapid, ușor și convenabil cumpărături în magazine, în aplicații sau online cu ajutorul Apple Pay, utilizând dispozitive precum iPhone, Apple Watch, iPad și Mac.

Ce este Apple Pay?

Apple Pay le oferă utilizatorilor Revolut o modalitate ușoară, sigură și privată de a plăti în magazine, în aplicații și online cu ajutorul dispozitivelor Apple.

Plățile efectuate cu Apple Pay sunt mai rapide decât plățile tradiționale cu ajutorul cardurilor de debit sau de credit, precum și față de alte metode de plată. Acestea pot fi efectuate contactless prin intermediul unui iPhone, al unui Apple Watch sau utilizând Safari pe un MacBook Pro sau MacBook Air ce beneficiază de Touch ID, fiind astfel eliminată necesitatea utilizării unui portofel.

Utilizatorii Revolut își pot adăuga cardul Revolut în Apple Pay cu ajutorul aplicației Revolut sau prin intermediul aplicației Wallet. De asemenea, cei care nu dispun de un card fizic pot adăuga un card virtual în Apple Wallet, în doar câteva momente, utilizând aplicația Revolut, fapt ce le va permite să cheltuie bani imediat, fără a fi nevoiți să aștepte livrarea cardului fizic. Această funcționalitate le va permite noilor utilizatori să se înregistreze în Apple Pay și să înceapă să cheltuie în doar câteva minute.

Siguranța tranzacțiilor prin Apple Pay

Siguranța și datele private sunt extrem de importante pentru Apple Pay.

Atunci când un utilizator folosește un card de debit Revolut cu Apple Pay, numărul cardului și datele acestuia nu sunt salvate nici pe dispozitivul respectiv, nici pe serverele Apple. În schimb, fiecărui utilizator îi este atribuit un număr unic special în funcție de dispozitiv (Device Account Number), care este criptat și memorat în dispozitiv cu ajutorul setărilor de securitate.

Astfel, fiecare tranzacție este autorizată printr-un cod unic care este emis dinamic la fiecare efectuare a unei plăți.

“La Revolut, scopul nostru suprem este să le oferim utilizatorilor un instrument util în gestionarea fiecărui aspect ce privește viața lor financiară, iar posibilitatea de a efectua plăți rapid, convenabil și în siguranță este esențială în acest sens. Utilizatorii Revolut au solicitat mult timp lansarea Apple Pay, așa că suntem încântați să aducem acest serviciu și în România.

Acesta este un nou și important pas înainte în a le oferi mai multor clienți posibilitatea de a-și gestiona banii exact cum își doresc”

– a declarat Arthur Johanet, Product Owner for Card Payments Revolut.

Folosește Apple Pay alături de cardurile Revolut pe dispozitivele Apple

Apple Pay este ușor de configurat, iar utilizatorii vor primi în continuare toate beneficiile cu care vin la pachet cardurile Revolut.

Cu ajutorul iPhone și Apple Watch, utilizatorii pot plăti cu Apple Pay în magazine, restaurante și în multe alte locuri. Atunci când fac cumpărături în diverse aplicații sau pe Internet prin Safari și Apple Pay, nu mai este necesară completarea unor câmpuri cu date privind contul sau informațiile despre livrare.

Fiecare tranzacție Apple Pay este autorizată doar cu ajutorul Face ID sau Touch ID ori prin parola dispozitivului folosit.

Mai multe informații despre Apple Pay poți găsi pe apple.com.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Un comentariu

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.