Free cookie consent management tool by TermsFeed

Robotul care dansează, telefonul ECHO și brățara care permite controlul tehnologiei prin intermediul gesturilor sunt doar câteva dintre gadgeturile care vor fi prezentate și care vor putea fi testate la Internet & Mobile World 2015 (IMWorld 2015). Cel mai mare eveniment „business to business” din România, dedicat soluțiilor digitale, mobile și de software își va deschide porțile, în perioada 7-8 octombrie, în Pavilionul Central al Romexpo București.

“Ca și în anii precedenți, IMWorld 2015 va reuni sub același acoperiș cele mai noi invenții în materie de tehnologie, cele mai tari gadgeturi și cei mai cunoscuți speakeri din domeniu. Vom avea un robot humanoid care dansează, vom prezenta ultimele trenduri în materie de realitate virtuală și augmentată și vom aduce mai aproape de fiecare dintre noi conceptul de Smart Cities for Smart Citizens și pe cel de Internet of Things”, a declarat Alexandra Dabu, Project Managerul IMWorld 2015.

Mai departe, un alt gadget interesant care va fi prezentat este MYO, brățara care permite controlul wireless al tehnologiei prin intermediul gesturilor și al mișcărilor efectuate de braț. Oricine poartă MYO poate controla prin gesturi PC-ul, smartphone-ul, tableta sau orice alt device, prin Bluetooth. MYO folosește senzori și o tehnologie computerizată, care se concentrează asupra activității electrice și a mușchilor din antebrațul purtătorului pentru a determina gesturile.

La IMWorld, poate fi testat și FS ECHO PHONE, care este un concept unic de telefon mobil. Acest telefon pare să se potrivească perfect celor care preferă un gadget ușor de folosit, cu un design deosebit și care permite inițierea de convorbiri de lungă durată, într-un mod foarte simplu, fără a necesita folosirea unui sistem hands-free. Cu un design revoluționar, telefonul se atașează de ureche, unde se pliază perfect, având o formă complementară urechii umane. Totodată, materialele folosite la fabricarea acestui telefon (safir, aur, argint, aluminiu și o foiță subțire de piele) permit un balans perfect între dimensiunea și greutatea lui, gadgetul fiind ideal pentru cei care vorbesc mult la telefon.

La standul Telekom Romania, partenerul principal IMWorld, vor putea fi testate soluții de tip smart lightening, smart parking, managed wi-fi și telemedicină. Soluția de iluminat stradal inteligent permite optimizarea consumului de energie și asigurarea securității orașelor, cea de smart parking asigură gestionarea locurilor de parcare, în special în orașele aglomerate. Telekom Managed Wi-Fi este o soluție la cheie, cu posibilităţi de analiză a comportamentului consumatorilor, dedicată companiilor care doresc să ofere internet wireless clienților.  Viitorul medical constă în telemedicină, prin soluții de consultații și monitorizări medicale la distanță, bazate pe o infrastructură tehnologică modernă.

De asemenea, IMWorld 2015 va găzdui pe toate scenele sale prezentări despre gadgeturi și ultimele noutăți din domeniul tehnologiei.

Printre cei mai importanți speakeri se numără Limor Schweitzer, CEO la Robosavvy, care va deschide „Main Stage-ul”, în a doua zi a evenimentului, cu o sesiune interactivă intitulată „The robots are coming”, în care va prezenta robotul sociabil printat 3D care dansează. Robotul a mai fost prezentat în cadrul unor evenimente de profil consacrate la nivel european, cum ar fi NEXT Berlin sau festivalul de la Cannes. Limor Schweitzer a fondat, în urmă cu 11 ani, RoboSavvy Ltd., companie specializată în dezvoltarea, distribuția și vânzarea de tehnologie din domeniul roboticii. Compania dezvoltă roboți în scopuri educaționale și este creatoarea celui mai inteligent robot de cercetare din lume, cu o înălțime de un metru, precum și a robotului printabil care seamănă cu Honda Asimo.

Un alt vorbitor, Javier Martinez, este VP of Business Development la Libelium, companie care furnizează hardware și tehnologie utilizată pentru Smart Cities, Smart Agriculture, soluții de mediu și proiecte pentru Internet of Things. În cadrul IMWorld 2015, Javier Martinez va prezenta sesiunea „Smart Cities, Smart Citizens”, în care va pune accentul pe oportunitatea imensă care există în prezent de a dezvolta tehnologie pentru crearea de „Orase inteligente”, într-o epocă în care Internet of Things este într-o continuă expansiune. Iluminatul, energia, rețeua de apă, calitatea aerului sau transportul sunt elementele esențiale ale existenței unui oraș.

Mai departe, Simon Gosling, Global CEO la Happy Finish, are o experiență de 25 de ani în industria publicității, timp în care a facut parte din echipele de producție de efecte speciale pentru mai multe filme laureate cu Oscar, între care Gravity, Harry Potter și Avatar. Simon Gosling este o personalitate recunoscută în domeniul realității vituale și o prezență obișnuită în calitate de speaker la cele mai importante evenimente de profil din lume. La IMWorld 2015, el va susține sesiunea „Tomorrow’s Reality – What’s On The VR & AR Horizon?”, în care va prezenta modul în care realitatea virtuală va schimba lumea în care trăim și obiceiurile vieții de zi cu zi.

Accesul la IMWorld 2015 se face pe bază de înregistrare prealabilă, iar biletele pot fi cumpărate online pe imworld.ro.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.