Free cookie consent management tool by TermsFeed

În vreme ce ray tracing-ul devine un standard în industria gaming-ului, NVIDIA și partenerii săi au prezentat în prima zi de Gamescom noi jocuri blockbuster care vor beneficia de suport pentru ray tracing.

De asemenea, NVIDIA a oferit publicului o demonstrație a efectelor ray-traced în jocurile deja anunțate că vor beneficia de această tehnologie.

„De când NVIDIA a făcut posibilă implementarea de ray-tracing în timp real în jocuri, această tehnologie revoluționară a făcut valuri în industria jocurilor video. Când ne uităm la numărul de jocuri, francize și la grafica superbă din jocurile de la Gamescom 2019, este clar că ray tracing-ul reprezintă viitorul în materie de gaming.”

– declară Matt Wuebbling, head of GeForce marketing at NVIDIA.

Noile jocuri care vor beneficia de suport pentru ray tracing includ:

  • Dying Light 2 – Anticipatul joc RPG cu poveste open world, cel mai recent titlu al francizei cu peste 17 milioane de jucători va beneficia de suport pentu ray tracing, oferind o notă de realism perioadei de mult trecute în care este setată acțiunea din joc.
  • Metro Exodus – The Two Colonels (DLC) – Utilizarea iluminării globale în Metro Exodus l-a transformat într-un nume de referință pentru tehnologia ray tracing. Acum, NVIDIA, 4A Games și Deep Silver adaugă suport pentru iluminare globală ray-traced cu iluminare difuză prin intermediul DLC-ului The Two Colonels.
  • Minecraft – Minecraft este cel mai bine vândut joc video din lume. NVIDIA, alături de dezvoltatorul Mojang adaugă o formă de ray-tracing cunoscută drept „path tracing”, pentru versiunea Windows 10 a titlului. După lansarea update-ului, gamerii se vor putea folosi de ray tracing pentru a construi, crea și explora lumile realiste reproduse în mod spectaculos în Minecraft. Aceștia se pot scufunda în lumina realistă și culorile vibrante, oferite de iluminarea globală, în apa realistă ce reflectă și refractă natural lumina și în texturi bogate care animă această lume virtuală.
  • SYNCED: Off-Planet – Flagship-ul Tencent în materie de dezvoltare de jocuri a încheiat un parteneriat cu NVIDIA pentru a dezvălui primul joc AAA cu tehnologia ray tracing. Nou-anunțatul SYNCED: Off-Planet este o franciză nouă care va utiliza reflexii și umbriri ray-traced într-un nou scenaiu al modului de joc PvPvE, în care gamerii se luptă unii cu alții, încercând în același timp să supraviețuiască celor peste 1000 de „Nano Zombies.”

În plus, NVIDIA și partenerii săi lansează, în premieră, mai multe jocuri care dezvăluie, pentru prima dată efectele ray-traced, precum:

  • Call of Duty: Modern Warfare – Activision, echipa din spatele Call of Duty, una dintre cele mai titrate francize  toate timpurile, a dezvăluit că cel mai recent titlu al seriei Modern Warfare va beneficia de suport pentru ray tracing în timp real pe PC. Noul titlu al blockbuster care a primit premiul pentru „Cel mai bun multiplayer online” din partea Game Critics Best la E3 2019, va fi lansat la nivel mondial pe 25 octombrie.
  • Control – Control, care beneficiază de ray tracing în timp real, se lansează pe 27 august și este inclus în bundle-urile GeForce RTX. Control a fost nominalizat pentru premiile Game Critics Award la categoriile „Cel mai bun joc original”, „Cel mai bun joc pe PC” și „Cel mai bun joc de tip action/adventure”. Jocul prezintă tehnologia NVIDIA DLSS, dar și reflexii, umbre și iluminare globală ray-traced și va fi unul dintre primele jocuri care integrează mai multiple efecte ray traced.  
  • Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 – Considerat unul dintre cele mai mari cinci anunțuri ale IGN la GDC 2019, NVIDIA va prezenta mult așteptatul RPG cu grafică ray-traced.
  • Watch Dogs: Legion – A primit peste 60 de premii și nominalizări la E3 2019, inclusiv la premiile Game Critics, la categoria „Cel mai bun joc action/adventure”, iar acum cel mai recent titlu al seriei Watch Dogs va dispune și de ray tracing.
  • Wolfenstein: Youngblood – Nominalizat la E3, la Game Critics’ Awards pentru categoriile „Cel mai bun joc pe PC”, „Cel mai bun multiplayer online” și „Cel mai bun joc de acțiune”, Wolfenstein: Youngblood este al doilea titlu din bundle-ul GeForce RTX de la Gamescom.

Tehnologia ray tracing a fost implementată și pentru demo-urile prezentate la Gamescom 2019, inclusiv pentru Cyberpunk 2077, titlu câștigător a sute de premii, un joc pe care Gamespot l-a numit „unul dintre cele mai așteptate ale deceniului”.

Ray tracing-ul în timp real schimbă modul în care jocurile sunt create și îmbunătățește semnificativ calitatea graficii.

Plăcile grafice NVIDIA GeForce RTX sunt singurele plăci grafice care suportă ray tracing în timp real.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.