Free cookie consent management tool by TermsFeed

Datorită tehnologiilor avansate, dar și a cerințelor consumatorilor care se află în permanență schimbare, industria bancară se află de asemenea într-o continuă evoluție. Astfel, domeniul financiar se adaptează la noile tendințe, odată cu lansarea primei bănci 100% digitale din România.

Salt Bank aduce cu sine promisiunea unei experiențe bancare revoluționare pentru clienți, reprezentând o inițiativă de a răspunde nevoilor și așteptărilor consumatorilor.

Ce este Salt Bank?

Salt Bank este prima bancă digitală românească care se angajează să ofere soluții financiare adaptate nevoilor și obiectivelor individuale ale clienților.

Banca digitală românească este un concept nou, însă Salt Bank a fost cunoscută din 2015 și până în 2024 ca Idea Bank. Ulterior, în anul 2021, Banca Transilvania a achiziționat Idea Bank prin acțiuni. Acesta este motivul pentru care prima bancă digitală românească este parte a grupului Banca Transilvania.

Salt Bank oferă acces către o gamă largă de servicii bancare, precum costuri prietenoase, cel mai empatic Care Center, efectuarea instantanee a plăților, gestionarea rapidă a economiilor, deschiderea și închiderea gratuită a conturilor, dar și ocazia de a investi în acțiuni.

Cum îți deschizi un cont la Salt Bank?

Salt Bank este catalogată drept o bancă responsabilă și stabilă care investește în tehnologie. Datorită acestui aspect, deschiderea unui cont Salt Bank se face simplu și rapid prin intermediul aplicației mobile intuitive care va deveni activă în 2024.

 1. Accesează Salt Bank folosind acest link;
 2. Introdu codul de recomandare XDU6GG în formularul de înregistrare;
 3. Introdu numele și adresa personală de e-mail;
 4. Acceptă termenii și condițiile;
 5. Selectează un cod PIN pentru aplicație;
 6. Încarcă o poză a actului de identitate sau a pașaportului;
 7. Fă un video scurt în care să se vadă clar fața pentru a confirma identitatea;
 8. Adaugă adresa de livrare a cardului;

Iată cât de ușor am creat și noi un cont în doar câteva minute:

Până acum câteva zile, ultimul pas îți cerea confirmarea adresei de e-mail, după care erai oficial înscris pe lista de așteptare. Acum însă, nu mai există lista de așteptare și îți poți face contul direct din aplicație.

În continuare poți introduce codul de recomandare, însă va mai trebui să introduci și alte detalii precum un cod PIN pentru aplicația mobilă, poze cu actul de identitate sau pașaportul, un video de câteva secunde al feței și adresa de livrare a cardului.

Ce primești ca membru fondator Salt Bank și cum poți deveni unul?

Primii utilizatori care se înscriu să-și deschidă un cont la Salt Bank pot deveni membri fondatori. Cei care vor face parte din programul Founders vor beneficia de:

 • Card Mastercard Platinum;
 • Puncte fondator;
 • Asigurare de călătorie pentru tine și familia ta;
 • Prioritate când suni în Care Center;

După deschiderea contului, toți fondatorii vor primi 5 puncte care funcționează ca niște acțiuni virtuale. Valoarea acestor puncte fondator crește în fiecare zi în funcție de numărul de clienți ai băncii. În plus, primești mai multe puncte fondator dacă reușești să convingi cât mai multe persoane să se înscrie folosind codul tău unic.

Pe viitor, valoarea acestor puncte fondator se poate transforma în bani. În plus, compania vorbește deja despre posibilitatea ca în timp să poți face listare la bursă, iar atunci vei putea transforma punctele în acțiuni Salt Bank.

De ce beneficii ai parte cu Salt Bank?

Salt Bank aduce beneficii semnificative clienților săi prin abordarea sa inovatoare și oferă:

 • Un proces de înrolare lightning-fast și intuitiv;
 • Poți transfera bani prin plată către IBAN sau prin TopUp de pe cardul altei bănci;
 • Plăți instant în lei la orice bancă din România care este înrolată și plăți prin telefon către toți prietenii înrolați în Alias Pay din România;
 • Primești un card Mastercard pe care îl poți folosi în Apple Pay și Google Pay;
 • Poți controla cardul direct din aplicație și funcționează în regim multicurrency;
 • Atât deschiderea, cât și închiderea contului se face în mod gratuit;

De asemenea, beneficiezi de funcții inovatoare care te vor ajuta să îți gestionezi mai bine bugetul de care dispui, te vor ajuta să economisești bani și să înțelegi mai bine cheltuielile lunare. Salt Bank oferă soluții personalizate pentru nevoile individuale ale utilizatorilor săi, inclusiv conturi de economii și dobânzi competitive. În plus, platforma Salt Bank este securizată și protejată, asigurând astfel confidențialitatea și siguranța datelor clienților săi.

Merită să devii client Salt Bank?

Da, merită să devii client Salt Bank dacă îți dorești să beneficiezi de o experiență bancară modernă, adaptată nevoilor tale. Prin intermediul aplicației mobile îți poți gestiona rapid și eficient finanțele de oriunde și în orice moment. Totodată, prin deschiderea unui cont ai și ocazia de a deveni membru fondator și de a avea parte de toate avantajele pe care acest program le oferă.

Noi am primit deja cardul Salt Bank. Conform așteptărilor, design-ul este unul simplu, elegant și discret, iar beneficiile și serviciile asociate sunt cu adevărat remarcabile. Acestea includ asigurare gratuită pentru cumpărături (inclusiv online), precum și acces gratuit în business lounge-urile Aeroportului București-Otopeni, Cluj-Napoca, Timișoara și Viena;

Cardul fizic a fost livrat prin intermediul serviciului FAN Courier extrem de rapid, pentru ca noi să ne putem bucura în cel mai scurt timp de experiența inovatoare pe care o poate oferi banca 100% digitală de ultimă generație.

În ceea ce privește Salt Bank păreri, opiniile înregistrate până acum au fost doar pozitive, ceea ce reflectă calitatea și încrederea pe care o inspiră această bancă digitală. Astfel, pentru mulți, consultarea Salt Bank păreri reprezintă un pas important în stabilirea unui parteneriat solid în gestionarea finanțelor personale.

Share.
Avatar of Catalin Calugaru

Fondator al site-ului TechX.ro, ce a fuzionat ulterior cu TechCafe.ro și pasionat încă de mic copil de tot ce ține de tehnologie. Master în Information Systems for e-Business și absolvent al secției de calculatoare cu predare în limba engleză la Facultatea de Automatică, Calculatoare și Electronică din Craiova.

3 comentarii

  • Avatar of Calmac Marius
   Calmac Marius on

   NU MERGE APLICATIA..VERSO BULETIN E ALB SI NU IL RECUNOASTE?
   DECI..AM PIERDUT SANSA INITIALA
   CE FAC?

 1. Avatar of Calmac Marius
  Calmac Marius on

  Salut
  Deci..cardurile SALT.. au acces gratuit la toate bankomatele?
  Fara taxe?..comisioane?
  Va rog!?

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.