Free cookie consent management tool by TermsFeed

În ultimii câțiva ani, serialele tematice cu vampiri au devenit foarte populare. Seriale precum „True Blood” și „The Vampire Diaries” au captivat publicul cu poveștile lor despre dragoste, poftă și creaturi ale nopții care sug sângele. În timp ce unii telespectatori se bucură de romantismul și suspansul acestor seriale, alții sunt atrași de aspectele mai sinistre ale vampirilor. Atracția strigoilor este de netăgăduit și există ceva atât înfricoșător, cât și palpitant în a-i vedea cum își urmăresc prada în întuneric. Indiferent dacă sunteți un fan al romantismului cu vampiri sau al horror-ului, nu se poate nega faptul că aceste seriale au devenit o cerere crescândă în cinematografia contemporană. Astfel, dacă vă aflați în căutarea unui serial cu vampiri bun, noi am pregătit o listă cu cele mai bune producții în acest sens. Iată care sunt acestea!

The Vampire Diaries (2009 – 2017)

The Vampire Diaries este o dramă supranaturală care detaliază viețile a doi frați, Damon și Stefan Salvatore, care trăiesc ca vampiri de secole. După ani de zile în care s-au mutat din loc în loc pentru a-și ascunde tinerețea veșnică (și condiția lor însetată de sânge), frații se întorc în micul oraș din Virginia, Mystic Falls, unde viața lor ca oameni s-a încheiat. Acolo, o întâlnesc pe Elena Gilbert, o tânără care seamănă izbitor de mult cu fosta lor iubire, Katherine Pierce. În timp ce Stefan se îndrăgostește de Elena și încearcă să o protejeze de pericolele unei relații cu un vampir, Damon adoptă o abordare mai nemiloasă, intenționând să se folosească de Elena pentru a-și dezlănțui propriile dorințe întunecate. Pe măsură ce rivalitatea dintre frați se intensifică și apar noi amenințări, ei trebuie să lase deoparte diferențele pentru a supraviețui.

The Vampire Diaries – Trailer Oficial, YouTube

The Originals (2013 – 2018)

În „The Originals”, Klaus, hibridul original vampir/vârcolac, se întoarce în New Orleans pentru a investiga zvonurile privind un complot împotriva sa. El îl găsește pe fostul său, Marcel, care domnește cu putere asupra locuitorilor, provocând o tensiune tot mai mare în comunitatea supranaturală. Fratele lui Klaus, Elijah, i se alătură și află că vârcolacul Hayley a dat naștere copilului lui Klaus. În timp ce încearcă să-și protejeze fiica și să-și revendice orașul, Klaus se confruntă cu revelații despre propriul trecut. Astfel, serialul explorează relațiile dintre frații Klaus și Elijah, precum și rivalitatea dintre Marcel și Klaus, fiind un serial întunecat și plin de atmosferă, care prezintă o dramă intensă, romantism și acțiune.

The Originals – Trailer primul sezon, YouTube

True Blood (2008 – 2014)

Sookie Stackhouse este o chelneriță dintr-un orășel din Louisiana cu o abilitate foarte specială – poate citi gândurile. Acest lucru o face să fie o proscrisă printre prietenii și vecinii ei, care o privesc ca pe o ciudată. Când se îndrăgostește de Bill Compton, un vampir în vârstă de 173 de ani care a „ieșit din sicriu” acum că un nou sânge sintetic a făcut posibil acest lucru, nu prea îi ajută reputația. Cu toate acestea, Sookie este curând atrasă în lumea întunecată și periculoasă a strigoilor și trebuie să-și folosească puterile pentru a se proteja pe ea și pe cei pe care îi iubește. Astfel, cu amestecul său de romantism, groază și suspans, True Blood este un serial de televiziune unic și captivant

True Blood – Trailer primul sezon, YouTube

Buffy The Vampire Slayer (1997 – 2003)

Sarah Michelle Gellar preia rolul lui Buffy Summers, bazat pe filmul cu același titlu, în care a jucat Kristy Swanson. Buffy este un Slayer, una dintr-un lung șir de tinere femei alese pentru o misiune specifică: să caute și să distrugă vampiri, demoni și alte forțe ale întunericului. Spre deosebire de predecesoarele ei, Buffy își creează un grup de prieteni loiali și confidenți care o ajută să facă față provocărilor legate de maturizare și de lupta împotriva răului supranatural. Pe lângă Gellar, din distribuție mai fac parte Alyson Hannigan, Nicholas Brendon și Anthony Stewart Head. Serialul a rulat timp de șapte sezoane la The WB înainte de a se muta la UPN pentru ultimele două sezoane. De-a lungul perioadei de difuzare, „Buffy” a fost aclamat de critici și a devenit un favorit, în mare parte datorită scrierii inteligente și a personajelor sale captivante.

Buffy The Vampire Slayer – Trailer, Youtube

Angel (1999 – 2004)

Angel a fost un serial de televiziune difuzat din 1999 până în 2004. Serialul îl urmărește pe personajul Angel, un vampir care încearcă să o ia de la capăt în Los Angeles, după ce a lăsat-o în urmă pe iubita lui adevărată, Buffy, în Sunnydale. În Los Angeles, Angel găsește o întreagă rasă de demoni care așteaptă să-i scoată la iveală latura întunecată. Pe parcurs, el își unește forțele cu alți câțiva eroi care gândesc la fel ca el și care caută să-i protejeze pe angeleni de amenințarea demonică. Serialul este ținut minte pentru personajele sale complexe, tonul întunecat și plin de curaj și poveștile pline de acțiune.

Angel – Trailer, YouTube

Supernatural (2005 – 2020)

Supernatural este un serial de televiziune care îi urmărește pe frații Winchester în timp ce călătoresc prin America, vânând monștri. Serialul a început în 2005 și de atunci a fost difuzat timp de cincisprezece sezoane. Supernatural a fost aclamat de critici pentru designul terifiant al monștrilor, pentru poveștile sfâșietoare și pentru personajele sale adorabile. Fanii serialului se bucură să-i vadă pe frați crescând și schimbându-se pe parcursul serialului, precum și văzându-i făcând echipă cu alte personaje emblematice. Cu mitologia sa convingătoare și personajele sale captivante, Supernatural continuă să fie unul dintre cele mai populare seriale de televiziune chiar și în prezent.

Supernatural, unul din cele mai populare seriale cu tematică supranaturală

Penny Dreadful (2014 – 2016)

Mulți oameni sunt familiarizați cu personaje literare clasice, precum Dr. Frankenstein și Dorian Gray. „Penny Dreadful” aduce aceste și alte personaje într-o nouă lumină, explorând poveștile lor de origine în acest thriller psihologic care are loc în colțurile întunecate ale Londrei. Sir Malcolm este un explorator care și-a pierdut fiica din cauza creaturilor din oraș și va face tot ce este necesar pentru a o recupera. Vanessa Ives este o femeie posedată de o forță întunecată și trebuie să găsească o cale de a se elibera din cadrul acesteia. Ethan Chandler este un pistolar cu un trecut întunecat, iar el trebuie să se confrunte cu demonii care îl bântuie. Împreună, cei trei trebuie să înfrunte ororile care se ascund în umbrele Londrei pentru a supraviețui.

Penny Dreadful – Trailer Oficial, YouTube

Being Human (2008 – 2013)

Being Human este un serial TV care explorează ce înseamnă să fii om. Serialul urmărește trei colegi de cameră de douăzeci și ceva de ani care au fiecare câte un secret: unul este o fantomă, altul este un vampir, iar al treilea este un vârcolac. În ciuda diferențelor dintre ei, colegii de cameră încearcă să se ajute unul pe celălalt să navigheze prin complexitatea vieții duble. În acest fel, ei învață că nu este vorba doar de a-și ascunde secretele de lume, ci și de a se accepta pe ei înșiși pentru ceea ce sunt. Este o premisă ușor de înțeles, care face din acest serial ceva intrigant și amuzant. Fie că îl e vorba de fantomă să-și găsească pacea, de vampir să-și controleze pofta de sânge sau de vârcolac să-și țină părul în frâu, Being Human are câte ceva interesant pentru toată lumea.

Being Human – Trailer, YouTube

What We Do in the Shadows

What We Do in the Shadows este o privire plină de umor asupra vieții a patru vampiri care împart o casă în Staten Island. Liderul autoproclamat al grupului este Nandor cel Neînduplecat, un mare războinic și cuceritor din Imperiul Otoman. În casă mai locuiesc Laszlo, un artist excentric din Anglia victoriană, Nadja, o ispititoare seducătoare din Grecia, și Colin Robinson, un funcționar plictisitor care a fost transformat în vampir în 1986. Filmul îi urmărește pe vampiri în timp ce își desfășoară activitățile nocturne, inclusiv vânătoarea de pradă, relațiile cu oamenii plictisitori și lupta cu alte creaturi supranaturale.

What We Do in the Shadows – Trailer Oficial, YouTube

Moonlight (2007 – 2008)

În urmă cu peste 50 de ani, Mick St. John a fost transformat în vampir. Acum, în Los Angeles-ul modern, el este detectiv particular; lucrează la cazuri care implică adesea morți-vii. El își folosește abilitățile supranaturale pentru a ajuta muritorii aflați la nevoie, o sarcină dificilă dacă vrea să-și păstreze secretă propria identitate. Mentorul lui Mick este Josef, un coleg vampir puternic, cu multe legături. Într-o noapte, un caz îl conduce pe Mick la reporterul Beth Turner. Ea investighează o serie de crime și are nevoie de ajutorul lui. Cei doi descoperă că au multe lucruri în comun și în curând se simt atrași unul de celălalt. Cu toate acestea, pe măsură ce se apropie, își dau seama că ar putea exista forțe la mijloc care sunt hotărâte să îi țină despărțiți.

Moonlight – Trailer, YouTube

Legacies (2018–2022)

The Salvatore School pentru tineri și talentați are o istorie lungă și bogată. De generații întregi, ființe supranaturale au venit la școală pentru a învăța și a se dezvolta. În prezent, școala se află la a cincea generație, iar elevii sunt unii dintre cei mai puternici tineri din lume. Hope Mikaelson, fiica lui Klaus Mikaelson, este unul dintre liderii acestei generații. Este o vrăjitoare și vampir puternică care a moștenit puterea și determinarea tatălui ei. Gemenele lui Alaric Saltzman, Lizzie și Josie, sunt, de asemenea, eleve la școală. Ambele sunt vrăjitoare incredibil de puternice care au o legătură puternică cu natura. Cele două fete sunt foarte diferite una de cealaltă, dar sunt unite de dragostea pentru familia și prietenii lor. Astfel, serialul Legacies prezintă un loc în care tinerii pot învăța despre puterile lor și își pot găsi locul în lume.

Legacies – Trailer Oficial, YouTube

Întrebări frecvente

Unde pot vedea seriale cu vampiri?

Dacă sunteți în căutarea unui divertisment cu tematică vampiriană, există o mulțime de opțiuni disponibile pe serviciile de streaming. Netflix are o serie de titluri, inclusiv popularele „Vampire Diaries” și „True Blood” Amazon Prime Video are, de asemenea, o serie de seriale, inclusiv „The Strain” și „Penny Dreadful” Hulu are, de asemenea, mai multe seriale, precum „30 days of night” și „Buffy the Vampire Slayer” HBO Max a adăugat recent filmul clasic „Dracula” la linia sa, iar Disney+ are, de asemenea, o serie de opțiuni pentru fanii tuturor lucrurilor legate de vampiri, inclusiv filmele din „Twilight” și serialul de animație „Gargoyles”.

Câte seriale cu vampiri există?

O căutare rapidă pe Wikipedia arată că există peste 127 de seriale diferite cu vampiri, difuzate în prezent sau în curs de dezvoltare. Aceasta includ drame live-action, animații și seriale web. Având în vedere gama largă de opțiuni disponibile, nu este de mirare că vampirii au reușit să își înfunde dinții în mainstream.

Care sunt cele mai noi seriale cu vampiri?

Dacă sunteți în căutarea celor mai recente seriale cu vampiri, aveți de unde alege. Dracula, What We Do in the Shadows și Legacies sunt toate alegeri populare. The Passage și Midnight, Texas sunt, de asemenea, opțiuni excelente dacă sunteți în căutarea a ceva puțin diferit. Iar dacă ești fan True Blood, Preacher sau V Wars, cu siguranță vei dori să vezi A Discovery of Witches.

Care sunt cele mai clasice seriale cu vampiri?

Deși există multe interpretări diferite ale vampirilor în cultura populară, unele serii au devenit cu adevărat iconice. Printre cele mai clasice seriale cu vampiri se numără „Dracula”, „Interviu cu un vampir” și „Cronicile vampirilor”. În „Dracula”, personajul titular este un vampir vechi de secole care se mută din Transilvania în Anglia pentru a-și răspândi blestemul. „Interviu cu un vampir” spune povestea lui Louis, un tânăr care este transformat în vampir de enigmaticul Lestat. Iar „Cronicile vampirilor” îl urmărește pe puternicul rege al vampirilor, Akasha, în timp ce încearcă să cucerească lumea. Aceste serii clasice de vampiri au inspirat nenumărate imitații și adaptări, consolidându-și locul în istoria culturii cu vampiri.

Share.
Avatar of Marian M.

Pasionat de lumea digitală. În timpul liber îmi îmbogățesc cunoștințele ce țin de marketing digital, în special SEO.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.