După luni de zvonuri și speculații, Samsung a lansat noile modele de top în cadrul econferinței de presă, conferință premergătoare evenimentului MWC 2016 ce începe mâine la Barcelona. Samsung a ales să lanseze noile modele Galaxy S7 și Galaxy S7 Edge folosind sistemele de realitate virtuală Gear VR.

Ambele dispozitve au carcase premium din metal iar sticla folosită este asemănătoare cu cea a S6 și S6 Edge. Diferența cheie dintre cele două dispozitive este dată de ecran și aici mă refer la faptul că ecranul folosit pe modelul Edge este mai mare și are marginile curbate, la fel ca fratele său de anul trecut.

Galaxy S7 are un ecran Super AMOLED cu diagonala de 5,1 inci iar Galaxy S7 Edge are un ecran cu diagonala de 5,5 inci. Ambele ecrane afișează o rezoluție QHD de 2560×1440 pixeli oferindu-le o densitate a pixelilor de 575ppi și respectiv, 534ppi. Noile telefoane sunt ideale pentru dispozitivul pentru realitatea virtuală de la Samsung.

Specificațiile vor varia în funcție de regiune iar astfel, S7 ce va fi lansat în SUA, Japonia și China va avea un procesor quad-core Snapdragon 820 ce va rula la frecvența de 2,2GHz iar celelalte piețe vor beneficia de un Galaxy S7 cu un procesor octa-core Exynos ce va rula la frecvența de 2,4GHz.

Față de modelele de anul trecut, utilizatorii pot extinde spațiu intern de stocare folosind un card microSD cu o capacitate de până la 2TB.

Pe spate putem găsi o cameră foto avansată cu un senzor de 12MP ce beneficiază de tehnologia BRITECELL de la Samsung făcând-o astfel mai performantă decât cea folosită pe modelele anterioare, chiar dacă numărul de pixeli este mai mic. Camera foto secundară de pe partea frontală are un senzor de 5MP.

Telefoanele sunt certificate IP68 iar asta înseamnă că sunt rezistente la apă și praf iar bateria folosită de modelul S7 are o capacitate de 3,000mAh pe când cea folosită în modelul S7 Edge are capacitatea de 3,600mAh.

Noile telefoane de top Samsung Galaxy S7 și Galaxy S7 Edge vor fi disponibile la pre-comandă începând cu data de 23 Februarie și vor ajunge în magazine începând cu 11 Martie.

Disponibilitate în România

Update 

21.02.2016 22:20: Noile modele de top de la Samsung sunt disponibile la precomandă la Flanco la prețuri ce pleacă de la 3.300 de lei. Primii 100 de norocoși vor primi și o pereche de ochelari dedicați realității virtuale Gear VR de la Samsung. Vizitați pagina promoției la Flanco.ro.

21.02.2016 23:03: Puteți găsi noile telefoane și la eMag.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.