Free cookie consent management tool by TermsFeed

Noile SSD de la Samsung folosesc PCI-Express (PCIe) pentru a oferi viteze de 2.5 ori mai rapide decat SSD-urile ce folosesc SATA.

MacBook Air de la Apple a adoptat SSD-urile mai rapide de la Samsung dar nu doar Apple va beneficia de acestea. Samsung a anuntat luni ca producerea noilor dispozitive va reprezenta noua generatie de discuri pentru ultrabook-uri. SSd-urile ce folosesc conexiunea PCIe ofera viteze mai mari decat cele ce folosesc conectivitate SATA (Serial ATA).

De exemplu, SSD Samsung XP941 poate citi date secvential la 1.4GB per secunda, cea mai mare viteza oferita de interfata PCIe 2.0. Cu alte cuvinte, inseamna ca va citi 500GB de date sau 100 de filme HD de 5GB in doar 6 minute. Aceste SSD-uri sunt mai rapide de 10 ori decat hard diskurile obisnuite si de 2.5 ori mai rapide decat cele mai rapide SSD-uri SATA.

Samsung SSD XP941 este disponibil in trei variante de capacitate: 128GB, 256GB si 512GB. Samsung a inceput deja livrarea noilor SSD-uri catre producatorii de laptop-uri/ultrabook-uri la inceputul anului si mai multi producatori sunt pe lista.

XP941 este mai mic si mai usor decat SSD-urile SATA, oferind mai mult spatiu pentru baterie, prin folosirea lor Apple MacBook Air a putut face loc unei baterii mai mari cu o mai mare capacitate.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.