Free cookie consent management tool by TermsFeed

Seagate se misca inainte cu planul sau de a oferi unitati de stocare hibride cu viteza si capacitate inalta inalta  ca alternativa la solutiile SSD ce sunt mai scumpe. La scurt timp dupa lansarea discurilor cu viteza de 7200 rpm de la sfarsitul anului trecut, compania se pregateste pentru lansarea noilor modele denumite Seagate Laptop SSHD si Seagate Desktop SSHD – prescurtarea de la Solid State Hybrid Drive.

Primele modele ce vor fi create vor avea capacitatea de 1TB si 2TB iar in variantele mobile 500GB si 1TB. Toate dispozitivele noi vor avea conectivitate SATA III (6GBps) si performanta boost de 8GB MLC NAND.

Acestea sunt similare memoriilor flash regasite in dispozitivele Momentus XT anterioare lucru ce va fi cam dezamagitor pentru cei ce se asteapta la versiuni cu performante mult mai mari. In ciuda acestor dezamagiri, Seagate va pastra preturile la un nivel destul de scazut – vor avea adaugat la pret doar 14-20 de dolari peste alternativele competitive cu viteza de 7200 RPM.

Noile unitati de stocare vor fi echipate cu tehnologia Seagate SSHD ce muta frecvent datele accesate in portiunea flash pentru optimizarea performantelor. Compania a spus ca noile laptopuri echipate cu SSHD vor fi de 5 ori mai rapide decat cele echipate cu unitati de stocare de 5400 RPM si vor oferi un timp de incarcare a sistemului de operare de doar 10 pentru Windows 8.

Unitatile SSHD pentru desktop vor avea o performanta de 4 ori mai mare decat un hard disk obisnuit.

Preturile dispozitivelor SSHD incep de la 79 de dolari pentru varianta de 500GB, 99 de dolari pentru 1TB pentru modelele create pentru laptop-uri in timp preurile pentru cele ce vor echipa calculatoarele personale vor fi de 99/149 de dolari pentru 1TB, respectiv 2TB.

Noua linie de unitati de stocare SSHD reprezinta ce-a de-a treia generatie oferita de Seagate pentru laptopuri si prima generatie de unitati de stocare hibride oferite pentru desktop-uri.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.