Ubuntu a inceput o campanie Indiegogo ce doreste sa stranga 32 de milioane de dolari pentru crearea dispozitivului High End Ubuntu Edge ce va fi disponibil, conform declaratiilor facute la MWC 2013 de oficialii proiectului, in luna Mai 2014.

Mai multe imagini: facebook.com/TechCafeRo

Ubuntu planuieste o imbinare intre un desktop PC si un dispozitiv mobil luand forma smartphoneului Edge, acesta este programat pentru a ajunge pe piata anul viitor pentru un pret de 830$. Compania a inceput o mare campanie de strangere de fonduri pentru acest proiect pentru a aduce la viata acest proiect nou si indraznet. Campania lansata va permite celor ce au participat sa achiztioneze noua inovatie pentru doar 600$.

Ubuntu Edge este un telefon foarte ambitios ce va fi capabil sa ruleze sistemul de operare Ubuntu pentru Desktop pe langa Android. Specificatiile sale sunt foarte tentante pentru oricine: un procesor quad-core, 4GB memorie RAM si 128 GB spatiu de stocare.

Dispozitivul va avea un display de 4.5 inch HD 1280x720px, peste display va fi, in lucul sticle obisnuite, o sticla de cristal, va avea o camera foto principala de 8MP si una secundara de 2MP, difuzoare stereo pe langa un microfon dual.

La nivel de conectivitate, compania Canonical va utiliza retelele 4G LTE dual-band (compatibil cu retelele din SUA si Europa), WiFi, Bluetooth 4.0, NFC si suport MHL.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.