Free cookie consent management tool by TermsFeed

Pare ca un vis in lumea entuziastilor, momentan exista pe piata HDD-uri cu capacitatea de 4TB. Au existat si cateva prototipuri dar TDK are un nou proiect ce poate face disponbile unitati de stocare HDD cu capacitati de 40TB pana in 2020. Toate problemele de backup si arhivare ar putea fi rezolvate.

In prezent, densitatea de inregistrare pe discurile unui HDD este imbunatatita de utilizarea unei tehnologii denumita „high magnetic coercivity” si momentan acesta pare a fi densitatea limita atinsa. Abordarea TDK foloseste o tehnologie de inregistrare asistata de caldura. Potrivit companiei, noul sistem „coercivitatea mediului sau cantitatea de camp magnetic inversat necesar pentru a schimba valoarea datelor stocate este temporar redusa de incalzirea mediului cu un laser ce permite scrierea. Ca rezultat, densitatea de inregistrare este marita.

Daca totul decurge fara probleme, tehnologia poate fi folosita pana la jumatatea anului 2015. Au mai fost dezvoltatori care au avut astfel de idei.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.