The Independent a confirmat zvonurile recente anunțând cititorii că încetează publicarea versiunii printate a ziarului și se va axa doar pe versiunea digitală deoarece mult mai mulți publisheri din întreaga lume caută noi moduri de creștere a veniturilor.

ESI Media, compania ce deține publicația, a spus că această mișcare va asigura un viitor profitabil și sustenabil pentru The Independent dar poate fi o decizie grea dacă se iau în calcul și numărul mare de locuri de muncă ce or să dispară odată ce această decizie. Compania a spus că vor fi reduceri de personal dar nu a oferit presei numere exacte.

Latura pozitivă este aceea că această schimbare va aduce și alte 25 de noi locuri de muncă dedicate conținutului digital ce vin ca rezultat al aplicației oficiale ce este oferită cititorilor pe bază de abonament dar și prin extinderea operațiilor editoriale la nivel global.

Această schimbare este un majoră pentru presa din Regatul Unit deoarece acesta este prima publicație disponibilă la nivel național ce a ales să își continue activitatea doar în mediul online. Chiar dacă pentru angajații ce își vor pierde locurile de muncă nu este o soluție bună, aceasta poate reprezenta cea mai viabilă soluție pe termen lung ce poate ajuta la continuarea activității publicației.

Ultimele ediții printate ale publicației The Independent și Independent on Sunday vor fi disponibile la chioșcurile de presă pe 26 Martie și 20 Martie.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.