Thunderbolt 2 va fi lansat oficial in acest an

Tehnologia dezvaluita de cei de la Intel la Conferinta Asociatie Nationale a Radiodifuzorilor care a avut loc in aprilie si prezentata atunci sub numele de cod Falcon Ridge a primit in cele din urma un nume oficial: Thunderbolt 2.

Punct de vedere tehnic, Thunderbolt 2 este un cip controler care dubleaza viteza de portul din prima generatie, suportand un transfer bidirectional de pana la 20Gbps.

Cu alte cuvinte, asta inseamna ca acum cablurile suporta atat transferul, cat si redarea unui video de 4K in acelasi timp.

Versiunile curente ale Thunderbolt sunt limitate la un canal individual de 10Gbs fiecare atat pentru date, cat si pentru afisare, mai putin decat latimea de banda necesara pentru transferul video de 4K, au declarat cei de la Intel marti.

De asemenea, Intel a mai declarat ca “adaugarea unui DisplayPort 1.2 la Thunderbolt 2 permite streaming-ul video la un singur monitor video 4K sau la monitoare duale QHD”.

Portul, care permite viteze de transfer care depasesc ceea ce este disponibil in prezent prin folosirea USB 3.0, a fost introdus ca urmare a unei colaborari intre Apple si Intel la inceputul anului 2011 si este acum disponibil pe toate computerele Apple cu exceptia Mac Pro tower.

Este, de asemenea, disponibil pe anumite PC-uri, inclusiv cele de la Lenovo si Acer.

Intel intentioneaza ca, pana la sfarsitul acestui an, sa integreze Thunderbolt 2 in viitoarele chipset-uri.

            

Alte articole

Răspunde

Adresa de email nu va fi făcută public. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu asterix *.
Citește Politica de confidențialitate pentru detalii suplimentare despre confidențialitatea datelor tale.

Mergi sus