Free cookie consent management tool by TermsFeed

Fost CEO al Mozilla și creatorul JavaScript Brendan Eich a apărut în presă în această săptămână prin lansarea unei noi companii denumită Brave Software. Noua companie administrează un browser open-source denumit Brave. Acesta este disponibil testerilor dar și pentru ochii curioșilor pe sistemele Windows, Mac, iOS și Android.

Potrivit blog-ului lui Eich, noul browser blochează semnalele ad-click, impression tracking și scripturile de analiză a vizitatorilor. Pe paginile web, Brave va insera reclame curate pe spațiile standardizate.

Brave promite o navigare mai rapidă pe internet deoarece blochează serviciile de urmărire și a reclamelor intuitive dar și o navigare mai sigură prin intermediul abilității sale de a bloca reclamele solicitante.

Conform noului browser și al soluțiilor pe care compania le dezvoltă se încearcă o eliminare a reclamelor deranjante prin folosirea unui sistem de publicitate ce permite afișarea reclamelor normale și curate pe site-urile web. Advertiserii pot elimina anumite servicii dubioase de publicitate și pot obține oferte mult mai bune.

Eich susține că 55% din venit va ajunge la publisher, 15% la Brave Software, 15% la cel ce oferă suportul pentru reclame iar utilizatorul browser-ului va primi între 10-15% din acesta. Mai avem de așteptat până o să avem o soluție viabilă finală și vom afla dacă ideea va fi un succes. Pentru mai multe detalii puteți accesa pagina oficială la adresa brave.com.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.