Free cookie consent management tool by TermsFeed

Suita Office de la Microsoft pentru iPad, iPhone si Android este acum gratuita. Intr-o miscare surprinzatoare, gigantul software isi schimba strategia mobila Office pentru a-si pastra clienti ce folosesc documente Word, Excel si PowerPoint. Incepand de astazi nu va mai fi nevoie de un abonament la Office 365 pentru a edita documente sau pentru a le stoca in cloud.

Aceasta miscare vine la doar cateva zile dupa ce Microsoft a anuntat un parteneriat strategic cu Dropbox pentru integrarea serviciului de stocare in cloud in suita Office pentru dispozitivele mobile, desktop sau web. Puteti descarca Office pentru iPad si puteti salva documentele in Dropbox fara a fi nevoie sa platiti nimic catre Microsoft. Microsoft lanseaza si o noua aplicatie pentru iPhone astazi alaturi de un preview pentru Office pentru tabletele Android, toate cu integrare Dropbox.

Planurile companiei pot pare destul de ciudate pentru multi iar la prima vedere putem trage aceasta concluzie dar Microsoft sustine ca aceasta este o miscare necesara pentru a aduce aplicatiile web pe dispozitivele mobile.

In timp ce utilizatorii simplii pot folosi suita Office pentru mobile in mod gratuit, aceasta functionalitate nu se va extinde si catre clientii business. Un abonament Office 365 va fi necesara pentru editarea documentelor salvate pe Onedrive Business sau Dropbox Business, un semn clar ca microsoft va continua sa genereze bani de la sute sau mii de companii ce se bazeaza pe suita Office a Microsoft si pe platforma cloud.

Punctul cheie se pare ca este o miscare strategica a Microsft pentru a pastra competitia Office in mediul mobil. Este mult prea usor pentru competitori sa dezvolte produse rivale si sa le ofere gratuit pentru iPad, iPhone si Android oferind si functii de top odata cu acestea. Suita Microsoft Office este dominanta dar exista deja o alta alternativa pentru iPad ce este gratuita si usor de folosit.

CloudOn, o aplicatie bazata pe gesturi touch este una gratuita pentru editarea documentelor Office, se bucura de mult succes. Apple ofera aplicatia iWorks fara un cost suplimentar si cativa rivali, incluzand si producatorul aplicatiei Paper pentru iPad, se ridica in topuri devenind astfel o amenintare pentru Office.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.