Viitorul conector USB 3.1 poate fi gata anul viitor

Pentru prima data in 17 ani, conectorul USB pe care il cunoastem si iubim poate suferi o schimbare destul de majora. Conectorul Type-C va rupe linia de compatibilitate cu toate versiunile anterioare, daca nu va fi folosit un adaptor, dar va oferi mai multe avantaje intr-un singur cablu.

Pentru inceput, conectorul va avea un design nou si va fi reversibil – similar cu conectorul Apple Lightning . Type-C va fi mai mic decat slotul Type-A, similar ca dimensiune cu microUSB 2.0.

Noul conector este inca la nivel de dezvoltare si ne asteptam sa fie gata pe la jumatatea anului viitor. Brad Saunders, directorul USB 3.0 Promoter Group, declara ca noul conector va “intalni un trend evoluat de design” pe cand directorul Intel Alex Peleg declara ca va aduce “o noua clasa de dispozitive super-subtiri de la telefoane la tablete, la 2 in 1, la laptopuri la desktopuri“.

Noul conector va merge cu USB 3.1, o actualizare la sepcificatiile finalizate mai devreme in acest an. USB 3.1 va suporta viteze de pana la 10GBps si va permite transferul de energie pana la 100 wat multumita noilor profile de putere. Specificatiile vor fi compatibile cu vechile versiuni dar noul conector nu va fi.

Noul conector USB Type-C ne va permite sa introducem un dispozitiv in soclu in orice pozitie.

Alte articole

Răspunde

Adresa de email nu va fi făcută public. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu asterix *.
Citește Politica de confidențialitate pentru detalii suplimentare despre confidențialitatea datelor tale.

Mergi sus