Xiaomi a lansat astăzi laptopul ultraportabil Mi Notebook Air. Noul Mi Notebook Air este primul laptop prezent în portofoliul de produse al Xiaomi.

Dispozitivul a fost lansat în cadrul unui eveniment dedicat lansării noului telefon Redmi Pro iar Xiaomi a făcut o surpriză plăcută celor prezenți prin lansarea Mi Notebook Air.

Xiaomi Mi Notebook Air va fi disponibil în două versiuni: o versiune cu un ecran de 13,3 inci și o versiune cu un ecran de 12,5 inci. Ambele laptop-uri rulează sistemul de operare Windows 10 și sunt capabile să afișeze o rezoluție FullHD. Carcasa este construită dintr-un aliaj metalic iar la nivel de porturi avem un port de tip USB-C pentru conectarea încărcătorului și două porturi USB.

Xiaomi a inclus pachetul software Xiaomi Sync care oferă utilizatorilor capabilitatea de a sincroniza laptop-ul cu un telefon Xiaomi dar și funcția de deblocare a acestuia folosind brățara Mi Band (aceasta este disponibilă la eMag la un preț de aproximativ 100 de lei).

La nivel de specificații tehnice, noul laptop cu de la Xiaomi, modelul cu diagonala de 13,3 inci, va folosi un procesor Intel Core i5 alături de 8GB memorie RAM de tip DDR4, 256GB spațiu de stocare pe SSD PCIe. Xiaomi a ales să folosească o placă video GeForce 940MX de la Nvidia iar acest model are liber un slot pentru adăugarea unui SSD suplimentar.

Modelul cu ecran de 12,5 folosește un procesor Intel Core m3 cu grafică integrată, 4GB capacitate a memoriei RAM și un SSD cu o capacitate de 128GB dar și un slot liber pentru a folosi un SSD suplimentar.

Prețul recomandat de Xiaomi pentru modelul Mi Notebook Air cu ecranul de 12,5 inci este de aproximativ 540$ iar pentru modelul cu un ecran de 13,3 inci este de aproximativ 750$. Nu avem nici o informație despre disponibilitatea la nivel internațional a noilor laptopuri lansate astăzi de Xiaomi.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Un comentariu

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.