Clienții operatorilor telecom din spațiul UE se vor bucura de această veste. Uniunea Europeană face un pas în față și elimină taxele de roaming pentru călătoriile în spațiul intracomunitar. Toți clienții operatorilor mobili vor putea să folosească beneficiile abonamentelor în spațiul Uniunii Europene fără să plătească taxe suplimentare de roaming.

Călătoriile în statele membre ale UE nu vor mai aduce și costuri suplimentare pe factura telefonului mobil. Noua hotărâre a Consiliului European va acoperi 28 de țări alături de Islanda, Liechtenstein și Norvegia și va intra în vigoare la scurt timp după 15 iunie. Hotărârea ia în calcul și Marea Britanie, cel puțin până la finalizarea porocesului de ieșire din UE.

Hotătârea va împiedica operatorii telecom să umfle facturile clienților cu costuri adiționale dar asta nu va permite clienților să aleagă abonamente ieftine dintr-un stat membru și să îl folosească în mod permanent în altul unde costurile sunt mult mai mari. Costurile zero se vor aplica călătoriilor cu durată limitată și nu în cazul în care vă schimbați reședința într-un al stat al UE. Conform informațiilor disponibile, utilizatorii vor beneficia de reducerea costurilor de roaming pe o durată mai mică de 4 luni de zile, perfect pentru orice orice concediu sau pentru călătoriile de afaceri.

Noua hotărâre va ajuta toți locuitorii UE deoarece îi va scuti de costuri suplimentare la abonamentele de telefonie mobilă. De acum veți putea călători în orice țară membră UE și veți putea folosi beneficiile abonamentului la prețurile locale, fără a avea un cost suplimentar și fără a fi nevoie să activați vreun alt serviciu în acest sens.

Operatorii telecom vor putea să aplice anumite taxe suplimentare pentru clienții care dețin un abonament cu trafic nelimitat sau pentru utilizatorii de cartele pre-paid. Probabil traficul nelimitat va fi limitat în roaming pentru a împiedica dar operatorii vor avea obligația de a-și informa clienții referitor la taxele suplimentare sau la orice altă modificare. Un operator poate aplica o taxă maximă de până la €7.70/GB + TVA pentru traficul suplimentar iar aceasta va fi redusă la €2.50/GB până în 2022.

Mai multe informații puteți găsi pe pagina de internet al Consiliului European la europa.eu.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.