Free cookie consent management tool by TermsFeed

BenQ lansează în România noul monitor de gaming ZOWIE XL2540, un monitor de 25 de inci destinat pasionaţilor de eSports ce oferă o impresionantă rată de refresh nativă de 240Hz.

“Noul monitor atestă încă o dată dedicaţia BenQ de a oferii pasionaţilor de jocuri cele mai bune echipamente eSports. Oferind o rată de refresh nativă de 240Hz, XL2540 este unul dintre cele mai performante monitoare eSports de pe piaţă, oferind profesioniştilor arma de care aveau nevoie pentru a performa”

– a declarat Dragoș Salamac, Country Head BenQ pentru România.

XL2540 este visul oricărui gamer profesionist, fiind un monitor ce încorporează cele mai bune tehnologii în materie de optimizare a imaginii și gameplay. Are la bază un panel TN special, capabil să ofere un timp de răspuns de 1ms GTG și o rată de refresh impresionantă de 240Hz. Datorită acestei rate de refresh, aproape dublă faţă de standardul actual (144Hz), monitorul te ajută să vezi toate detaliile şi să te bucuri de un gameplay fluid, mai ales în jocurile de acțiune unde fiecare detaliu este important.

Deşi este o bestie dotată cu o putere brută impresionantă, XL2540 încorporează şi o serie de dotări/tehnologii ce îl ajută atât la optimizarea imaginii cât şi a confortului în utilizare. Dintre acestea, menţionăm funcţia Black eQualizer, o opţiune foarte utilă pentru pasionatul jocurilor de actiune, capabilă să ajusteze în mod automat luminozitatea pentru zonele întunecate, ajutând astfel la identificarea rapidă a inamicilor ascunşi în umbră.

Tot la capitolul tehnologii regăsim și Color Vibrance, opţiune ce oferă performanţe ridicate în materie de culoare, folosindu-se de cele 20 de setări din dotare pentru a optimiza imaginea oricărui tip de joc și a evidenția ce este important pentru jucător.

Din perspectiva confortului în utilizare, noul monitor foloseşte un sistem de reglaj versatil, ce funcţionează atât de uşor încât permite ridicarea ecranului pe axa verticală, folosind forţa aplicată de un singur deget. Deoarece confortul este extreme de important atunci când stai multe ore în fața monitorului, BenQ a integrat aici si tehnologia sa de protecţie a ochilor, prin funcțiile Flicker-free și Low Blue Light.

Ca şi design, descoperim Shield-urile ajustabile, folosite pentru prima dată la modelul XL2735, ce ajută utilizatorul să se concentreze la joc, precum şi un nou model de S-Switch ce permite trecerea rapidă prin diferitele moduri de vizualizare a imaginii presetate.

Monitorul dispune de mai multe opțiuni de conectivitate precum DVI-DL, 2x HDMI 1.4, DP1.2, mufă jack pentru casti şi microfon, 2xUSB3.0, 1x USB2.0 şi 1x S-Swich.‎‎‎

Noul monitor BenQ ZOWIE XL2540 este disponibil prin partenerii oficiali BenQ în România, la un preț de raft recomandat de 2.750 de lei.

Pentru mai multe informații despre ZOWIE XL2540 puteți vizita benq.ro

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.