Free cookie consent management tool by TermsFeed

Black Friday 2022 România va debuta pe data de 11 noiembrie 2022. Tradiția americană a fost și la noi adoptată, iar Black Friday 2022 este ziua în care cele mai mari reduceri, de la mai toate magazinele și site-urile de renume, se fac simțite. Mai mult decât atât, este foarte posibil să existe chiar două perioade cu reduceri majore, așa cum ne-am obișnuit și în anii trecuți, iar tot mai multe magazine să facă parte din această „tradiție”, cu reduceri de până la 95% la multe produse și categorii, de la electrocasnice, produse de îmbrăcăminte, bricolaj, bijuterii, vacanțe, produse alimentare, televizoare, telefoane și laptop-uri. Așadar, dacă te întrebi când este Black Friday 2022 în România, haide să aflăm, înainte de toate, când a apărut acest concept și la noi.

Când a apărut Black Friday în România?

Black Friday își are originea în Statele Unite ale Americii. Distribuitorii de produse au observat o tendință oarecum justificată – de obicei, Ziua Recunoștinței, la ei, cade într-o joi, iar în ziua următoare, vineri, observat că există un flux imens de mașini, tradus printr-un trafic haotic, ce ar fi descris „un ghinion” teribil căruia polițiștii americani i-ar fi dat numele de acesta, ”Black Friday”. Mai mult decât atât, de obicei Ziua Recunoștinței reprezintă și momentul în care apare sezonul de cumpărături aferent sărbătorilor de Crăciun, ceea ce înseamnă că diferitele magazine și site-uri scad tot mai mult prețurile, pentru a atrage fluxul masiv de clienți. Fenomenul acesta a fost adoptat rapid și de către alte țări, respectiv alți comercianți, care au asociat conceptul de ”Black Friday” cu reduceri masive, de nerefuzat. În țara noastră, prima perioadă de reduceri și oferte masive încadrate în ”Black Friday” a apărut în 2021, acest concept fiind adoptat înainte de toate de către eMAG și Flanco și, încetul cu încetul, de multe alte magazine din țara noastră.

Când este Black Friday 2022 la eMAG?

eMAG, ca în oricare alt, se va detașa de concurență, întrucât va înregistra, așa cum statisticile o spun, un număr extraordinar de mare de comenzi. Anul acesta, la eMAG Black Friday începe vineri, 11 noiembrie. Conform anunțului făcut de Stejara Pircan, Senior VP Commercial eMAG la Gala GpeC: „Am început pregătirile încă din luna iulie împreună cu cei 42.000 de selleri din platformă, alături de care ne propunem să depășim numărul de oferte de anul trecut, care a fost de peste 4,5 milioane de produse. Avem deja sute de mii de produse în campaniile curente, iar de Black Friday vrem să oferim clienților cele mai multe produse la reducere pe care le-am avut vreodată. Am investit mult în aceste pregătiri, iar în ce privește livrarea, anul acesta suntem gata să livrăm de la cel de al doilea depozit al nostru de la Joița, dotat cu rafturi inteligente și roboți de ultimă generație, după o investiție în tehnologie care s-a ridicat la peste 43 de milioane de euro. Prin urmare, livrarea va fi mai bună ca niciodată”. eMAG va publica reducerile dimineața, în jurul orelor 7-8, dar lista cu ofertele de nerefuzat va fi postată chiar și cu o zi înainte.

Imagine Black Friday la eMAG
Ghid informativ, eMAG Black Friday

Când este Black Friday 2022 la Altex?

La Altex, Black Friday va aduce reduceri majore la o gamă variată de electrocasnice, telefoane, laptop-uri, tablete și alte gadget-uri pentru pasionații de tehnologie, dar nu numai. Ca de obicei, cei de la Altex s-ar putea să nu posteze o listă cu cele mai mari oferte, însă acestea vor fi foarte mari și cu siguranță multe dintre ele de nerefuzat. Precum în anii trecuți, Black Friday la Altex va fi pe data de 11 noiembrie 2022, cu reduceri foarte mari. Ne și așteptăm ca reducerile să fie, de altfel, prelungite, transformându-se într-o ”Black Week”.

Când este Black Friday 2022 la Flanco?

Flanco, unul dintre marile magazine care a adoptat conceptul și la noi, va veni cu oferte extrem de bune, de nerefuzat, așa cum ne-a obișnuit în fiecare an. La Flanco, această perioadă cu oferte și reduceri masive se va face resimțită mai ales la electrocasnice, dar trebuie să fii foarte rapid pentru a te putea bucura de reduceri. Precum în anii trecuți, Black Friday la Flanco va fi pe data de 11 noiembrie 2022, și se va prelungi și în weekend-ul următor; reduceri online și în sucursale.

Black Friday 2022 la Flanco
Branduri în oferta de Black Friday de la Flanco

Când este Black Friday 2022 la BestValue?

La BestValue, unde găsești produse de la brandurile tale preferate, accesorii și parfumuri, home deco, reduceri substanțiale se înregistrează și de-a lungul anului, însă acestea nu se vor compara cu cele de Black Friday. Înainte de toate, ar fi recomandat să îți faci un wishlist și să urmărești cu atenție reducerile de Black Friday, deoarece acestea vor începe cu data de 11 noiembrie, dar se vor prelungi și în zilele care urmează. Bijuterii, cosmetice pentru îngijirea pielii și machiaj, dar chiar și jucării și branduri populare pentru băuturi – reduceri la toate gamele de produse.

Când este Black Friday 2022 la FashionDays?

La FashionDays este, de fapt, un fel de Black Friday continuu, întrucât deseori au reduceri de nerefuzat, foarte mari. Însă, ca în alți ani, și FashionDays, care iese în evidență prin gama foarte variată de produse vestimentare și articole de îmbrăcăminte, genți, încălțăminte, blugi, articole atât pentru femei, cât și pentru bărbați și copii, își va activa reducerile masive și ofertele odată cu Black Friday. Precum în anii trecuți, Black Friday la FashionDays va începe pe data de 11 noiembrie 2022, și se va prelungi și în weekend-ul următor cu reduceri foarte mari. Acest site este numărul 1 în alegerea consumatorilor când vine vorba de astfel de produse.

Black Friday 2022 la FashionDays
Foto Ghid Black Friday, Sursa: FashionDays

Când este Black Friday 2022 la Carrefour?

În anii trecuți, Carrefour a derulat campania de Black Friday pe toată durata lunii noiembrie, și ne așteptăm să cunoască această dinamică i în acest an, cu oferte de nerefuzat și reduceri foarte mari la tot felul de produse – electrocasnice, mobilier, articole de îmbrăcăminte, o mulțime de gadget-uri și electrocasnice mici. Implicit, ne așteptăm să înceapă perioada de reduceri masive începând cu 11 noiembrie și să dureze chiar până la începutul lunii decembrie. Black Friday de Iarnă nu este un concept necunoscut de către majoritatea magazinelor de la noi. Gama variată de produse de la Carrefour face ca, de Black Friday, acest magazin să aibă încasări imense.

Black Friday la Carrefour
Black Friday Carrefour, cu reduceri până la -50%

Când este Black Friday 2022 la Elefant?

Elefant, site-ul online de unde poți cumpăra, efectiv, tot felul de produse, de la articole de sport, de îmbrăcăminte, parfumuri, electrocasnice, obiecte de decor, cărți, produse de cosmetică și de îngrijire personală, are deseori reduceri foarte mari. Însă, uneori, Elefant dă start reducerilor de Black Friday înainte de 11 noiembrie, deși anul acesta s-ar putea să se alinieze datei de 11. Cu toate acestea, așa cum am spus, pe acest site se găsesc deseori reduceri mari, astfel încât Black Friday s-ar putea să aducă în plus reduceri masive și la alte categorii de produse care, de obicei, nu sunt reduse în cadrul anumitor campanii.

Black Friday 2022 la Elefant
Foto Ghid Black Friday 2022 la Elefant

Când este Black Friday 2022 la evoMAG?

evoMAG va începe perioada de Black Friday, așa cum ne-a obișnuit în fiecare an, pe 11, odată cu ora 00:00. În general, reducerile de la ei durează 3 zile (vineri-duminică) și se aplică la foarte multe produse, din mai multe categorii – telefoane, tablete, accesorii mobile, televizoare și tot felul de echipamente, gadget-uri (monitoare, tastaturi, mouse-uri, imprimante), produse pentru îngrijire personală, articole pentru sport și fitness, dar și altele de acest gen. Livrările, de obicei, vor dura în jur de 4 zile (depinde de momentul în care este plasată comanda).

Când este Black Friday 2022 la Answear?

Pe Answear, site-ul de unde poți cumpăra și alege dintr-o gamă variată de produse, articole de îmbrăcăminte pentru bărbați, femei, și copii, reducerile masive pot ajunge chiar și până la 80% și, de obicei, se lansează fix în ziua de Black Friday – așadar, 11 noiembrie 2022. De asemenea, pe lângă reduceri, mai pot rula și campanii promoționale, cum ar fi transport gratuit, oferte de genul „cumperi două produse și plătești două”. În orice caz, merită să acorzi atenție sporită și acestui site cu articole de îmbrăcăminte.

Imagine reducere Black Friday Answear
Black Friday 2022 la Answear, cu până la -70%

Când este Black Friday 2022 la Libris?

Libris, unul dintre cele mai mari site-uri din România care pune la dispoziția clienților o gamă foarte variată de cărți (și nu numai), derulează în permanență oferte promoționale pentru cititori și pentru cei pasionați de literatură. Totuși, de Black Friday reducerile sunt substanțiale, iar în acest an, începând cu data de 11 noiembrie 2022, Libris va derula o campanie cu reduceri care nu pot fi refuzate. De asemenea, aceasta va fi extinsă până în weekend-ul următor, și este chiar foarte posibil ca clienții să se poată bucura de transport gratuit pentru o anumită sumă cheltuită.

Ghid Black Friday Libris
Black Friday ca la Carte 2022 la Libris

Când este Black Friday 2022 la Lensa?

Lensa, cel mai mare site din România cu oferte pentru ochelari, rame și lentile, va participa, ca în alți ani, la Black Friday, cu reduceri substanțiale pentru cei care au nevoie să-și achiziționeze astfel de produse. În ultimii ani, reducerile s-au ridicat chiar și până la 60%, și au început ca de obicei, odată cu celelalte magazine. Anul acesta, așadar, reducerile de Black Friday își vor face simțită prezența începând cu data de 11 noiembrie, și vor dura câteva zile. Gama variată, foarte calitativă, din care poți alege chiar merită atenția celor care caută astfel de produse.

Imagine Black Friday 2022 la Lensa
Black Friday la Lensa, reduceri de până la -90%

Când este Black Friday 2022 la GymBeam?

Pentru pasionații de un stil de viață sănătos, fitness și sport, GymBeam le va pune la dispoziție o gamă extrem de variată de reduceri, la tot felul de produse: suplimente, articole pentru sport și fitness, izolate proteice, tablete și altele de acest gen. În general, GymBeam derulează foarte multe campanii promoționale, cu reduceri substanțiale, dar participă și la Black Friday, atunci când reducerile se ridică până la 70%. Pentru cei pasionați de fitness&sport, cu siguranță acesta va fi un motiv de sărbătoare, reducerile și ofertele fiind de nerefuzat. Oferte pe GymBeam sunt foarte multe și pe parcursul anului, dar de Black Friday sunt cele mai mari.

Când este Black Friday 2022 la QuickMobile?

QuickMobile se înscrie pe lunga listă a magazinelor care vor avea reduceri substanțiale atunci când Black Friday se va face simțit. Ca întotdeauna, reducerile lor se vor aplica la o gamă foarte variată de telefoane, gadget-uri, accesorii pentru telefon, dispozitive IT, tablete, tastaturi, chiar și la carduri de memorie, cabluri de date și camere web. Reducerile vor începe odată cu cele de la alte magazine, pe data de 11 noiembrie 2022 și vor dura, cel mai probabil, mai multe zile și poate chiar o săptămână.

Black Friday 2022 la QuickMobile
Black Friday începe la QuickMobile în data de 12 noiembrie, cu reduceri de până la -70%

Când este Black Friday 2022 la DY Fashion?

DY Fashion, magazin dedicat în special publicului feminin, cu peste 200.000 de articole pentru femei în stoc, articole vestimentare de tot felul, va oferi reduceri substanțiale în perioada Black Friday, care va începe pe 11 noiembrie și va dura câteva zile, cu posibilitatea de a se prelungi mult mai mult. În general, există și oferte, cum ar fi transport gratuit, lichidări de stoc (reduceri cu până la 90%), astfel încât merită să ai în vedere și acest magazin dacă dorești să îți reînnoiești garderoba.

Ce așteptări să avem de la Black Friday 2022 România?

În mod normal, răspunsul la când este Black Friday 2022 ar trebui să fie 11 noiembrie, întrucât cade într-o zi de vineri și, conform zvonurilor, au existat scăpări din partea eMAG, în ceea ce privește data oficială. Evident, ne gândim că celelalte magazine se vor alinia cu această dată în special pentru că eMAG este un concurent foarte mare. Totuși, există și zvonuri care susțin că pe eMAG reducerile vor începe chiar cu o zi înainte, însă nu putem confirma asta, întrucât va depinde de strategia adoptată de către persoanele aflate la conducere. Ne așteptăm la o variată gamă de reduceri, oferte și promoții, dar trebuie să ne încercuim data în calendar și să fim atenți la ofertele care vor fi disponibile odată cu apariția Black Friday. Oricum, chiar nu mai este vreo surpriză faptul că Black Friday de ceva timp nu mai este doar ”Friday”, ci se întinde mult peste perioada care este respectată cu sfințenie în alte țări. Nu mai este vorba doar despre o săptămână de reduceri, ci de cel puțin două-trei săptămâni cu oferte mari din partea magazinelor.

Nu doar ofertele sunt schimbătoare, efervescente, ci și când apare Black Friday 2022 la noi, și asta pentru că, în fiecare an, a fost o dată diferită: în 2011, a fost pe 25 noiembrie, în 2023, data a fost 23 noiembrie, în 2023 a fost 22 noiembrie, 21 noiembrie în 2014, 20 noiembrie în 2015, 18 noiembrie în 2016, 17 noiembrie în 2017, 16 noiembrie în 2018, 15 noiembrie în 2019, iar în anul 2020 a fost pe 13 noiembrie și 12 noiembrie anul trecut. În mod obișnuit, ne-am aștepta ca anul acesta, în 2022, startul reducerilor să fie dat pe 11 noiembrie – dar nu ne-ar surprinde ca acestea să înceapă chiar mai rapid și, bineînțeles, să dureze mult mai mult decât o zi sau mai multe (două-trei săptămâni, după cum am spus). Puține site-uri și magazine mai respectă, cum s-ar spune, „tradiția” provenită din Statele Unite. Așadar, anul acesta, răspunsul pe care noi îl considerăm evident la întrebarea când e Black Friday 2022 în România este 11 noiembrie 2022, așa că ar trebui să-ți setezi un memento în calendar sau o notificare care să-ți amintească faptul că, la ora 00:00, se dă startul unor reduceri substanțiale din partea celor mai mulți retaileri din țara noastră și din partea magazinelor gigant, cum ar fi eMAG.

Share.
Avatar of Lucian Constantin

Absolvent al Facultatii de Stiinte ale Naturii, specializat in fizica si informatica. Pasionat de mic de tehnologie, cosmologie si tot ceea ce cuprinde necunoscutul si evolutia umanitatii.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.