Free cookie consent management tool by TermsFeed

Photoshop este liderul mondial în domeniul programelor de editare grafică. Deși nu lipsesc soluțiile alternative, Photoshop a fost întotdeauna un standard în acest domeniu. Cu toate acestea, lansarea recentă a Photoshop Web a stârnit curiozitatea utilizatorilor. Noua versiune de editare a imaginilor online reprezintă o îmbunătățire majoră față de cea care trebuie descărcată și, după cum se pare acum, va fi disponibilă gratuit pentru toți utilizatorii.

Adobe o testează în prezent această implementare în Canada și urmează ca în curând să fie disponibilă în întreaga lume. Photoshop Web promite să fie un instrument puternic pentru designerii și dezvoltatorii web, cu o gamă largă de funcții care vor face crearea și manipularea imaginilor mai ușoară ca niciodată. Printre cele mai așteptate caracteristici se numără suportul pentru ecrane de înaltă rezoluție, o mai bună integrare cu alte aplicații Adobe Creative Cloud și o interfață mai ușor de utilizat.

Photoshop în browser, gratis

În efortul de a se extinde la noi utilizatori și de a-i converti în viitor în potențiali clienți plătitori, această versiune gratuită va include suficiente instrumente pentru „a realiza ceea ce Adobe consideră a fi funcțiile de bază ale Photoshop”, explică The Verge într-un raport care a fost confirmat de companie.

Se preconizează că va fi o îmbunătățire semnificativă a caracteristicilor față de versiunea web anterioară a Photoshop, care a fost lansată în toamna anului trecut și care era axată pe colaborare, permițând utilizatorilor să facă puțin mai mult decât să partajeze și să comenteze documente prin intermediul unui browser.

De la lansarea sa de anul trecut, Adobe a făcut câteva actualizări la acest serviciu și a început, de asemenea, să îi amplifice funcțiile. Înainte, cineva trebuia să partajeze un document pe web din aplicația desktop, dar acum, orice abonat la Photoshop se poate conecta și poate începe un nou proiect direct din browser. Această schimbare deschide o lume de posibilități în ceea ce privește modul în care poate fi utilizat Photoshop și va avea cu siguranță un impact pozitiv atât asupra utilizatorilor individuali, cât și asupra companiilor care se bazează pe acest software.

În timp ce Adobe nu a oferit un termen pentru lansarea pe scară mai largă a versiunii freemium a Photoshop, compania continuă să actualizeze versiunea web cu mai multe instrumente. În plus față de instrumentele de rafinare a marginilor, versiunea web primește, de asemenea, suport mobil pentru revizuirea și comentarea imaginilor. Prin urmare, versiunea web a Photoshop devine din ce în ce mai bogată în funcții și mai ușor de utilizat, ceea ce o face o opțiune atractivă pentru cei care caută un instrument puternic de editare a imaginilor.

Această nouă abordare, utilizată anterior în cazul altor aplicații ale sale, precum Fresco și Express, va permite și utilizatorilor de Chromebook să utilizeze Photoshop.

Maria Yap, vicepreședinte pentru imagistică digitală la Adobe, a declarat:

Vrem să facem Photoshop mai accesibil și mai ușor pentru ca mai mulți oameni să încerce și să experimenteze produsul. Dorim ca Photoshop să vină în întâmpinarea utilizatorilor acolo unde se află ei acum și nu trebuie să aibă un computer de top pentru a-l folosi.

De asemenea, Adobe a prezentat cu această ocazie și un nou filtru neuronal cu inteligență artificială care va ajunge în Photoshop-ul propriu-zis. Noul filtru de „restaurare a fotografiilor” poate lua o fotografie veche și poate curăța automat zgârieturile și restabili o parte din culoare. Atunci când este combinat cu filtrul existent Adobe „colorize” pentru adăugarea de culoare la fotografiile alb-negru, cele două filtre pot readuce rapid la viață o fotografie veche, chiar dacă rezultatul final nu este perfect. Noul filtru este încă în faza beta timpurie, dar Adobe a declarat că va fi disponibil în curând ca actualizare gratuită pentru Photoshop.

https://youtu.be/B16g-Edkvx0
Share.
Avatar of Marian M.

Pasionat de lumea digitală. În timpul liber îmi îmbogățesc cunoștințele ce țin de marketing digital, în special SEO.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.