Free cookie consent management tool by TermsFeed

Poate te întrebi de ai fi nevoit să apelezi la decodare telefon Orange. Ei bine, pentru că este foarte posibil ca acel telefon să funcționeze doar în rețeaua Orange, neacceptând o altă cartelă al unui alt operator de telefonie mobilă (dacă încerci să o introduci, ori nu vei avea semnal, ori, pur și simplu, nu vei putea apela pe cineva folosind-o).

În general, un operator de telefonie mobilă are tot interesul să își vândă telefonul „blocat” doar în rețeaua lui – mai ales dacă este cumpărat la abonament. Bineînțeles, este posibil și ca un telefon achiziționat fără abonament să fie blocat în rețeaua furnizorului. Îți poți întreba operatorul dacă, într-adevăr, telefonul este blocat sau nu într-o anumită rețea.

Cum verific dacă telefonul este blocat într-o anumită rețea?

Poți verifica acest lucru destul de simplu, prin introducerea oricărei alte cartele SIM în afară de cea pusă la dispoziție de furnizorul de telefonie mobilă. Dacă după ce ai introdus-o ai semnal la telefon și poți apela, înseamnă că telefonul tău nu este blocat într-o rețea specifică, deci nu necesită decodare pentru a fi utilizat în ce rețea dorești. În schimb, dacă telefonul tău nu prinde semnal, îți apare un mesaj informativ conform căruia cartela SIM nu este acceptată sau recunoscută sau trebuie să introduci codul de rețea, telefonul tău este blocat în o anumită rețea și necesită decodare pentru a putea fi folosit.

Se sancționează prin lege decodarea telefonului fără permisiune?

Evident, acest lucru este departe de realitate. De altfel, odată achiziționat, telefonul este al tău, fie că este la abonament sau luat plătit integral într-o singură tranșă. Poți face orice dorești cu el. Cu toate acestea, există posibilitatea ca dacă faci acest lucru în timpul unui abonament activ încă neîncheiat, să pierzi garanția, mai ales dacă ai făcut-o prin nu știu ce mijloace bizare și „neoficiale”, să le zic așa, puse la dispoziție de serviciile avizate ale operatorului de telefonie mobilă.

Decodare telefon Orange: cum o poți face

Dacă s-a întâmplat să-ți achiziționezi un telefon care funcționează doar în rețeaua Orange, îl poți decoda oricând, iar acest lucru, după cum am spus, îți va permite să îl folosești și în orice altă rețea. De menționat este faptul că odată decodat, nu înseamnă că nu îl mai poți folosi în rețeaua Orange, așa cum speculează unele persoane.

Opțiunea de a-ți decoda telefonul Orange ar trebui să fie asigurată, în mod oficial și contractual, de către Orange România, pe toată durata menționată în certificatul de garanție al telefonului. După depășirea acesteia, posibilitatea de decodare telefon Orange va fi oferită în măsura în care, din punct de vedere tehnic, acest lucru va putea fi realizat.

Un alt lucru de menționat este faptul că decodarea telefonului nu afectează, în niciun caz, integritatea tehnică a telefonului – acesta va funcționa după decodare exact la fel cum funcționa și înainte de decodare. Deci, nu afectează software-ul, performanța, integritatea bateriei sau alte caracteristici de ordin tehnic ale telefonului. Telefonul decodat va fi același telefon, doar că îl vei putea folosi în orice rețea dorești, fără a fi limitat la una singură. Poți jongla cu cartele SIM din rețele diferite după bunul plac.

Procesul de decodare telefon Orange este diferit în funcție de modalitatea prin care ai achiziționat dispozitivul. Astfel, se poate realiza în 3 moduri:

Decodare telefon Orange gratuită

Poți opta pentru modalitatea de deblocare gratuită doar în momentul în care ți-ai achiziționat telefonul la preț obișnuit, fără alte implicații contractuale. Poți solicita opțiunea de deblocare a  telefonului în orice sucursală fizică Orange. De asemenea, poți face acest lucru și online, însă voi prezenta mai jos un tutorial prin care poți face asta.

Decodare telefon Orange la prețul de 410 lei

Această opțiune de decodare a telefonului este valabilă pentru acele dispozitive cumpărate la un preț special, împreună cu un abonament nou sau unul preexistent care a fost prelungit, dacă deblocarea telefonului Orange este solicitată de către cumpărător în timpul perioadei în care abonamentul este încă activ.

Într-o măsură, acest lucru este oarecum normal, întrucât operatorii de telefonie mobilă și de rețea doresc să-și țină clienții în rețeaua lor, ceea ce este firesc. Mai ales atunci când ai semnat deja un contract, ai știut în ce te bagi și, în fine, îți sunt furnizate lunar opțiuni de credit (minute, internet, SMS-uri) pe care le poți folosi nu doar în rețeaua respectivă, ci și în afara ei.

Decodare telefon Orange la prețul de 52 de lei

Acesta este un caz asemănător celui de mai sus, în care soliciți decodarea unui telefon cumpărat la un preț special, pe care l-ai luat cu un abonament nou sau cu unul preexistent pe care l-ai prelungit, însă solicitarea decodării telefonului are loc după expirarea perioadei contractuale a abonamentului telefonului. Prețul mult mai mic, ce-i drept, este justificat, întrucât ai avut un abonament de care ai făcut uz o perioadă determinată de timp.

După cum deja am spus, poți solicita oricând decodarea telefonului Orange într-un magazin fizic din orașul tău, sau poți face acest lucru direct online (ce-i drept, este mai complicat, întrucât ai nevoie și de un card de pe care va fi procesată plata serviciului). Dar, pentru persoanele care nu pot ajunge în oraș prea ușor, este o opțiune la îndemână și mai accesibilă. În orice caz, dacă te confrunți cu vreo problemă, dă-ne de știre sau, oricând, poți apela la serviciul clienți Orange.

Decodare telefon Orange online

Pentru a-ți decoda telefonul Orange, poți face o solicitare online. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi:

 1. Intră în contul tău My Orange (dacă nu ai deja unul, trebuie să îți faci). Introdu datele de utilizator, după care accesează-l. Vei fi redirecționat către pagina principală;
 2. În cele ce urmează, dă clic pe „My Orange”, situat în partea dreaptă, sus;
zona de clienti my orange online
 •  Vei fi redirecționat către o pagină anume. După aceea, în partea stângă, vei vedea o listă cu diferite servicii și opțiuni. Mută cursorul pe „Mai multe”, iar apoi dă clic pe „Service telefoane”, ca în captura de ecran de mai jos;
service telefoane orange
 • În următoarea etapă, vei fi redirecționat, automat, pe pagina de „Trimite telefon în service”. Dă clic pe a doua opțiune, adică „Decodare telefon”;
decodare telefon orange online
 • În următoarea etapă trebuie să introduci seria IMEI a telefonului pe care dorești să îl decodezi.
decodare pe imei telefon orange

Codul IMEI (International Mobile Equipment Identity) este un cod de 15 fibre, unic pentru fiecare telefon în parte. Poți afla codul IMEI al telefonului tău în mai multe moduri:

 • Acesta este înscris pe cutia în care se afla telefonul atunci când l-ai achiziționat;
 • Codul se găsește înscris sub bateria telefonului – asta doar dacă modelul telefonului îți permite accesul fizic pentru a verifica;
 • Prin simpla tastare a codului *#06# pe telefon, codul IMEI specific telefonului tău îți va fi afișat pe ecran.

De aici încolo, lucrurile sunt destul de simple. După ce introduci codul IMEI, vei avea toate detaliile referitoare la taxă, adresa de livrare a facturii și modelul telefonului tău. După ce bifezi că ești de acord cu termenii și condițiile, îți va apărea modalitatea de plată cu cardul și, evident, trebuie să introduci detaliile cardului tău bancar, pentru ca plata să poată fi procesată și validată.

După ce ai îndeplinit și acești pași, vei primi, automat, codul de decodare în contul tău online, în secțiunea „Decodare telefon”. După ce ai obținut acest codul de decodare telefon Orange, este obligatoriu să introduci în telefon o cartelă SIM Din altă rețea. Apoi, când ți se va cere codul de deblocare, tot ce trebuie să faci este să introduci codul primit mai înainte. De-acum înainte, vei putea folosi telefonul și în altă rețea, nu doar în Orange.

Decodare iPhone Orange: cum poți decoda un iPhone blocat în Orange

După cum am spus, poți face acest lucru în orice magazin fizic. Dar o poți face la fel de ușor (de fapt, poate chiar mai ușor), din contul tău online My Orange. În general, pașii sunt asemănători cu cei de mai sus, însă mai există și câteva lucruri suplimentare pe care trebuie să le faci. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru a decoda un iPhone blocat pe Orange:

 1. Intră în contul tău My Orange (dacă nu ai deja unul, trebuie să îți faci). Introdu datele de utilizator, după care accesează-l. Dacă nu ai deja un cont, durează foarte puțin să îți faci unul. Vei fi redirecționat către pagina principală;
 2. În cele ce urmează, dă clic pe „My Orange”, situat în partea dreaptă, sus;
zona de clienti my orange online
 • Vei fi redirecționat către o pagină anume. După aceea, în partea stângă, vei vedea o listă cu diferite servicii și opțiuni. Mută cursorul pe „Mai multe”, iar apoi dă clic pe „Service telefoane”, ca în captura de ecran de mai jos;
service telefoane orange
 • În următoarea etapă, vei fi redirecționat, automat, pe pagina de „Trimite telefon în service”. Dă clic pe a doua opțiune, adică „Decodare telefon”;
decodare telefon orange online
 • În următoarea etapă trebuie să introduci seria IMEI a telefonului pe care dorești să îl decodezi.
decodare pe imei telefon orange

Am spus deja mai sus ce este și cum se află codul IMEI al telefonului. Dacă decodarea telefonului tău costă (deci nu este gratuită, semn că l-ai luat la abonament) trebuie introduse datele de facturare și confirmată plata. După ce ai făcut acest lucru, îți vor fi livrate instrucțiuni pentru finalizarea procesului de decodare iPhone Orange.

 • Pentru a finaliza decodarea iPhone Orange, trebuie să introduci în telefon, evident, o cartelă SIM dintr-o altă rețea decât cea pe care o folosești. Apoi, trebuie să îl conectezi la iTunes pe calculator sau laptop (conectate, ulterior, la internet). Atunci când programul iTunes va porni, îți vor fi solicitate ID-ul Apple și parola aferente, deci este nevoie să le introduci. După ce le-ai introdus, iPhone-ul tău va fi decodat și îți va apărea un mesaj informativ de genul „Felicitări, iPhone-ul dumneavoastră a fost deblocat”.
activare iphone deblocat orange icloud

Aceștia sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru a realiza decodarea telefonului sau iPhone-ului blocat în rețeaua Orange. Sperăm că ți-a fost de ajutor și dacă întâmpini probleme, spune-ne în secțiunea de comentarii.

Share.
Avatar of Catalin Calugaru

Fondator al site-ului TechX.ro, ce a fuzionat ulterior cu TechCafe.ro și pasionat încă de mic copil de tot ce ține de tehnologie. Master în Information Systems for e-Business și absolvent al secției de calculatoare cu predare în limba engleză la Facultatea de Automatică, Calculatoare și Electronică din Craiova.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.