Se pare că produsele din zona de realitate augmentată vor aduce un mediu de competiție grozav în viitor. Alături de multe companii, Google lucrează la ochelari AR.

Google lucrează la o pereche ochelari AR (realitate augmentată) numiti intern Project Iris. Ochelarii AR, fabricați de o echipă de aproximativ 300 de persoane, sunt planificați să fie lansati în 2024.

Multe companii dezvoltă produse axate pe realitate virtuală (VR), realitate augmentată (AR), realitate mixtă (MR) și realitate augmentată (XR). Noile informații care au apărut arată că și Google dorește să-și mențină mâna puternică în competiție.

Potrivit informațiilor obținute de The Verge de la două persoane care cunosc proiectul, Google se pregătește să ofere clienților săi ochelari AR. Se precizează că aproximativ 300 de persoane, inclusiv câțiva membri ai echipei Pixel, lucrează la un proiect desfășurat sub denumirea de Proiect Iris . Proiectul este supravegheat de Clay Bavor, care conduce și Proiectul Starline.

În conformitate cu informațiile obținute, ochelarii Google vor include camere orientate spre exterior pentru a oferi o experiență de realitate mixtă mai captivantă decât ochelarii AR existenți.

Se spune că primele prototipuri dezvoltate la o unitate din San Francisco seamănă cu ochelarii de schi.

[SURSA]

Share.
Avatar of Marian Ciobanu

Pasionat de tehnologie, ştiinţă, auto, divertisment şi jocuri video, postez regulat pe TechCafe articole ce ar putea fi pe interesul altor pasionaţi de domenii similare.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.