Free cookie consent management tool by TermsFeed

După cum relatează 9to5Mac, Apple ar plănui un upgrade a modelului de bază iPad care ar include trecerea de la portul Lightning la USB-C, 5G și un nou procesor. Acest lucru ar aduce tableta entry-level în linie cu cele mai recente modele iPad ale companiei, care oferă deja conectivitate USB-C. Deși nu se știe clar data, se crede că lansarea ar putea avea loc în această toamnă. USB-C este capabil de un transfer de date mult mai rapid decât Lightning și permite, de asemenea, conectarea iPad-ului direct la monitoare și la alte periferice. Având în vedere aceste beneficii, pare probabil că Apple va face în cele din urmă trecerea la USB-C pe toate modelele sale de iPad.

Considerând că actualul model de iPad 2021 are un ecran LCD de 10,2 inch cu o rezoluție de 2.160 x 1.620 pixeli: se așteaptă ca viitorul iPad 2022 să aibă aceeași rezoluție ca și iPad Air, adică 2.360 x 1.640 pixeli. Din acest motiv, se speculează că ecranul ar putea deveni ușor mai mare, între 10,5″ și 10,9″ iar, în cele din urmă, procesorul Apple A13 va fi înlocuit cu noul și mai puternicul A14, astfel încât ne putem aștepta la o îmbunătățire a performanțelor cu aproximativ 30% față de actualul iPad.

Evident, printre toate aceste schimbări, există câteva neajunsuri, inclusiv un design care ar trebui reproiectat. Nu se știe încă dacă Apple va profita de această ocazie pentru a reîmprospăta aspectul iPad-ului entry-level, făcându-l mai asemănător cu modelele din gama superioară, sau dacă actualizarea se va concentra pe componentele interne și atât. După cum mulți au remarcat, designul actual al iPad începe să pară puțin învechit, mai ales în comparație cu rivali precum Samsung Galaxy Tab. Și, în condițiile în care se așteaptă ca Apple să lanseze un nou iPhone în cursul acestui an, cu un design complet nou, ar fi logic ca firma să aplice un tratament similar și iPad-ului. Bineînțeles, acestea sunt doar speculații în acest moment și va trebui să așteptăm să vedem ce are Apple pregătit pentru gama sa de tablete în cursul acestui an.

Ceea ce este dezamăgitor dar deloc nesurprinzător, este că iPad-ul acesta nu va face trecerea la M1, ci va folosi ceea ce se găsește pe iPad Air 2020. Iar sinceri să fim, nu este o diferență prea mare față de A13 de pe modelul actual, dar este un cip de 5 nm față de 7 nm, deci este măcar un salt semnificativ de câțiva ani, în comparație cu o actualizare care se face regulat de la an la an.

Acesta este același chipset care echipează seria iPhone 12 și, așa cum a adus conectivitatea 5G pentru iPhone, se așteaptă ca acesta să facă același lucru pentru noul iPad. Desigur, va exista în continuare o versiune a tabletei doar cu Wi-Fi, dar cei care doresc modelul cu conectivitate celulară se vor putea conecta acum la rețele 5G în loc de LTE.

În ceea ce privește camera foto principală, nu au fost oferite detalii, dar camera frontală ar trebui să aibă suport pentru Center Stage, la fel ca modelul actual. În plus, ca și în cazul modelelor anterioare, ar trebui să aibă suport pentru Apple Pencil și o carcasă folio cu tastatură opțională. Oricât de interesante ar suna toate aceste upgrade-uri, rămâne de văzut dacă iPad va primi și o creștere de preț atunci când va fi lansat în toamna acestui an. Dacă da, ar putea face ca tableta care până acum a fost cea mai ieftină și populară să devină mai inaccesibilă pentru mulți oameni.

Cu toate acestea, ca întotdeauna, în ciuda faptului că 9to5Mac are o experiență solidă în acest domeniu, cele comunicate sunt doar zvonuri și nu trebuie interpretate ca fiind 100% adevărate, mai ales când nu există un anunț oficial din partea Apple. Ne-ar fi plăcut să fie menționată și o schimbare de design prin care Apple ar renunța în sfârșit la butonul home, dar se pare că această schimbare nu o vom vedea prea curând și, deși noile îmbunătățiri sunt excelente, aceasta ar fi fost cireașa de pe tort pentru iPad-ul din această toamnă.

Share.
Avatar of Marian M.

Pasionat de lumea digitală. În timpul liber îmi îmbogățesc cunoștințele ce țin de marketing digital, în special SEO.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.