Free cookie consent management tool by TermsFeed

Domeniul telefoanelor pliabile este în continuă dezvoltare în ultimul an. În timp ce gama de telefoane mobile pliabile este dominată de Samsung, modelele sale au întâmpinat o concurență puternică și din partea altor producători, cum sunt Huawei, Oppo, iar acum OnePlus.

OnePlus a început să devină cunoscut pentru telefoanele sale performante și de buget. În acest an, totuși, compania va pătrunde și ea în domeniul telefoanelor pliabile, deoarece își va lansa noul model.

Inițial s-a zvonit că telefonul se va numi OnePlus V Fold, însă anumite rapoarte sugerează că acesta va fi lansat sub numele de OnePlus Open.

telefon pliabil OnePlus
Sursa fotografiei: Gadgets 360

Design și specificații

Noul telefon pliabil de la OnePlus va veni într-un format de tip carte, prin care deschizi dispozitivul pentru a dezvălui ecranul interior mai mare, precum Galaxy Z Fold 4 și Pixel Fold.

Telefoanele premium OnePlus sunt cunoscute pentru dotările lor puternice, iar noul telefon pliabil ar trebui să respecte aceeași regulă. Informațiile indică faptul că telefonul va folosi un cip Snapdragon 8 Gen 2, 16 GB RAM și 256 GB spațiu de stocare. Bateria de 4.800 mAh va alimenta componentele interne și va beneficia de o încărcare rapidă de 67W.

Camere

Noul telefon pliabil de la OnePlus va avea o configurație cu 3 camere, incluzând un senzor principal de 48MP, un senzor ultra-wide de 48MP și un shooter telefoto de 64MP. Pe ecranul extern va fi o cameră de 32 MP, iar pe cel interior o cameră de 20MP pentru selfie-uri. Astfel, noul produs OnePlus nu va fi telefonul cu cea mai bună cameră din 2023.

telefon pliabil OnePlus 1
Sursa fotografiei: Business Today

Software

Pe lângă hardware, un telefon pliabil trebuie să aibă un software optimizat care să profite de forma sa unică. La această categorie, Samsung se află pe primul loc. Cu toate că OxygenOS de la OnePlus a fost favorit la un moment dat ca interfață Android, lucrurile s-au schimbat după ce compania și-a unit codul cu ColorOS de la Oppo. În prezent se văd îmbunătățiri, însă OxygenOS și-a pierdut credibilitatea, iar OnePlus întâmpină acum dificultăți în implementarea actualizărilor pentru dispozitivele sale.

Preț și dată de lansare

OnePlus a confirmat că primul său telefon pliabil va fi lansat în acest an la MWC 2023. Deci, este doar o chestiune de timp până când produsul va fi anunțat oficial. Numele exact nu a fost confirmat și, în timp ce OnePlus V Fold a fost numele zvonit de mult timp, rapoarte recente sugerează că telefonul va fi numit OnePlus Open.

Compania organizează în mod normal un eveniment în New York pentru lansările majore de dispozitive, așa că este posibil ca noul telefon pliabil să apară chiar la finalul lunii august. Asemenea modelului OnePlus 11, noul dispozitiv ar trebui să fie lansat global în toate piețele mari de smartphone din întreaga lume.

telefon pliabil OnePlus 2
Sursa fotografiei: Channel News

În ceea ce privește prețul, nu se cunosc prea multe detalii. Este posibil ca OnePlus să fixeze suma în jurul a 1500 de dolari. Acest aspect ar face ca noul telefon să fie mai ieftin cu câteva sute de dolari decât Google Pixel Fold și Samsung Galaxy Z Fold 5, atrăgându-și astfel clienții cu un preț mai atractiv pentru un telefon pliabil.

Astfel, noul telefon pliabil OnePlus este foarte așteptat să apară pe piață, iar cunoscătorii sunt de părere că acesta va putea chiar să concureze cu noul Galaxy Z Fold 5. Acesta din urmă va include îmbunătățiri minore față de predecesorul său, lăsând în acest fel cale liberă noului OnePlus către public.

Sursa informațiilor: androidpolice.com

Share.
Avatar of Mihaela Elena

Absolventă a Facultății de Litere, Universitatea din Craiova, sunt o iubitoare de lectură, creativă, pasionată fiind totodată și de partea de scriere ficțională.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.