Free cookie consent management tool by TermsFeed

Amazon a anunțat săptămâna aceasta că serviciul de stocare în cloud Amazon Drive se închide în 2023. Vestea vine ca o surpriză pentru mulți utilizatori, care au ajuns să se bazeze pe acest serviciu pentru stocarea și salvarea fișierelor lor. Amazon Drive este oferit prin intermediul web, Android și iOS și acordă utilizatorilor 5 GB de spațiu gratuit la înscriere. În ultimii ani, serviciul a devenit din ce în ce mai popular, utilizatorii profitând de comoditatea și accesibilitatea acestuia. Cu toate acestea, se pare că Amazon va renunța la acest serviciu anul viitor, spre dezamăgirea numeroșilor săi utilizatori.

Serviciul cloud Amazon Drive va fi închis, însă marea companie se va focusa în schimb pe Amazon Photos. Această mutare vine în contextul în care compania încearcă să își raționalizeze ofertele și să concureze mai bine cu Google și Apple pe piața în creștere a serviciilor de stocare în cloud. Amazon Drive a fost lansat pentru prima dată în 2011 și oferea utilizatorilor spațiu de stocare limitat pentru o taxă lunară. Cu toate acestea, serviciul nu a reușit să câștige o tracțiune semnificativă și a fost rapid eclipsat de Amazon Photos, care oferă multe dintre aceleași caracteristici. Drept urmare, Amazon a decis să închidă Drive în favoarea Amazon Photos. Serviciul urmează să fie oprit oficial la 31 decembrie 2023. Între timp, utilizatorii sunt încurajați să își transfere fișierele care nu sunt videoclipuri sau fotografii către alt serviciu deoarece începând cu 1 ianuarie 2023 nu va mai exista un suport oficial.

În schimb, fotografiile și videoclipurile vor fi salvate automat în Amazon Photos. De asemenea, utilizatorii vor avea la dispoziție timp până la data oficială de închidere a Amazon Drive (31 decembrie 2023) pentru a descărca sau vizualiza fișierele rămase. Pagina de întrebări frecvente oferă, de asemenea, instrucțiuni pas cu pas pentru orice nelămurire. Așadar, în cazul în care utilizați serviciul Amazon Drive, asigurați-vă că descărcați fișierele rămase înainte de această dată! După aceea, toate fișierele vor fi șterse și nu va mai exista nicio modalitate de a le recupera.

Amazon Drive nu a fost niciodată unul dintre cele mai populare servicii de stocare în cloud, dar închiderea sa vine totuși ca o dezamăgire pentru cei care îl foloseau. Există o mulțime de alte opțiuni disponibile, dar Amazon Drive s-a remarcat prin prețurile sale scăzute și integrarea ușoară cu celelalte produse Amazon. Închiderea sa, din fericire, nu are loc imediat, iar astfel utilizatorii au încă destul timp să se pregătească înainte ca serviciul să fie închis.

Pentru a vă pregăti din timp, este bine să descărcați tot ce considerați că vă este de folos pe o memorie de stocare internă iar apoi să le urcați pe un alt serviciu cloud de încredere. Procesul de descărcare a fișierelor este simplu și durează doar câteva minute. Mai întâi, accesați amazon.com/clouddrive. Dacă nu sunteți deja conectat, vi se va solicita să faceți acest lucru folosind contul dvs. de Amazon. După ce v-ați conectat, treceți în revistă dosarele și fișierele pe care doriți să le descărcați. Pentru a selecta un fișier sau un dosar, faceți click pe pictograma de bifare de lângă acesta. După ce ați făcut selecțiile, faceți click pe pictograma de descărcare din bara de navigare de sus. Această pictogramă este de culoare albastră și se află lângă bara de căutare. Repetați acest proces pentru toate fișierele și folderele pe care doriți să le descărcați. Astfel, veți fi sigur că fișierele dvs. vor fi în siguranță chiar și după ce Amazon Drive va fi închis.

Share.
Avatar of Marian M.

Pasionat de lumea digitală. În timpul liber îmi îmbogățesc cunoștințele ce țin de marketing digital, în special SEO.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.