Free cookie consent management tool by TermsFeed

Cyanogen Inc. este compania care a dezvoltat sistemul de operare CyanogenMod, sistem de operare care are la bază versiunile oficiale ale Android. Sistemul de operare a devenit rapid unul îndrăgit de foarte mulți utilizatori din întreaga lume, mai ales după ce acesta a fost folosit în mod oficial pe dispozitivele internaționale dezvoltate de OnePlus.

Reprezentanții companiei au postat pe blogul oficial un articol care prezenta situația sistemului de operare CyanogenMod și că toate serviciile și produsele nu vor mai fi dezvoltate după data de 31 Decembrie. Proiectul open-source și codul sursă va rămâne disponibil pentru orice utilizator care vrea să construiască singur CM.

Chiar dacă acesta pare sfârșitul dezvoltării unui sistem de operare personalizat bazat pe Android poate nu este chiar așa. Mai mulți dezvoltatori din cadrul companiei își îndreaptă atenția către o altă bifurcație a sistemului de operare care va fi disponibilă sub numele de Lyneage OS.

Lyneage OS se va bucura de suportul unei comunități puternice de programatori și susținători ai CM. Noua iterație a sistemului de oparere va fi una puternică și continua de unde a rămas CyanogenMod.

Noul proiect se află la început de drum asta se poate schimba foarte ușor și își poate câștiga popularitatea destul de rapid. Să sperăm că membrii din spatele proiectului nu vor face aceleași greșeli ca până acum.

 

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.