Free cookie consent management tool by TermsFeed

Deși adăugarea de funcții mai mult sau mai puțin folositoare face ca utilizarea browserului Edge să fie uneori puțin „sufocantă”, Microsoft continuă să lanseze noi funcții pentru browserul său. Cea mai recentă dintre acestea este un instrument care permite editarea rapidă a fotografiile găsite pe web înainte ca acestea să fie descărcate.

Deși poate că nu toată lumea este interesată de noua schimbare, ideea este că, Microsoft Edge, de când a trecut la Chromium, a beneficiat din start de o bază deja bine fundamentată care asigura performanța, stabilitatea, iar tot ce a mai rămas de făcut a fost ca marea companie să se dedice diferențierii produsului său față de concurență.

Astfel, datorită faptului că utilizatorii browserului Microsoft Edge pot oricând să se răzgândească și să treacă pe alte browsere, marea companie implementează tot mai multe funcții pentru a atrage din când în când puțin atenția și pentru a menține o bază stabilă de utilizatori.

De această dată, ultima versiune a Edge aduce posibilitatea de a edita imagini online, pe care oricine le poate găsi pe un site web, înainte de a le descărca. Desigur, instrumentul vine cu un set simplu de opțiuni de editare, dar nu putem avea pretenții de la un browser web să se comporte precum Photoshop.

Observată de utilizatorul Reddit Leopeva64-2, noua funcție permite funcționalități de bază de editare a imaginilor, inclusiv posibilitatea de a tăia, adăuga marcaje, face ajustări sau aplica filtre. Noua capabilitate este testată în prezent în Microsoft Edge Canary, dar numai anumite instanțe Edge au această funcție activată. Deși capacitatea de a edita imagini în cadrul unui browser nu este nouă – Chrome o are de ani de zile – este totuși un plus binevenit pentru Edge. Faptul că Microsoft o testează în Canary sugerează că este încă la început de drum cu această funcție, dar este bine de văzut că firma continuă să dezvolte capacitățile browserului.

Pentru a utiliza funcția, este suficient să faceți click dreapta pe o imagine, unde se va deschide un meniu în care se regăsește opțiunea „edit image”. Utilizatorii de Windows care vor vedea editorul de imagini vor putea observa că acesta seamănă foarte mult cu editorul pe care Microsoft l-a integrat în aplicația Windows Photos. Interfața arată similar, cu doar câteva modificări ici și colo.

Funcție editare imagini Edge
Funcția de editare imagini a Microsoft Edge

Dar, întrebarea pe care ne-o punem este: ce rost are? Ei bine, va economisi timp. Vom avea posibilitatea de a face modificări la imagini înainte de a le salva, în loc să salvăm o copie originală și apoi să facem modificări. Prin urmare, procesul de editare a unei fotografii preluate de pe internet este mult simplificat și singurul lucru care rămâne de făcut este descărcarea imaginii pentru a putea fi folosită oriunde este nevoie.

Astfel, funcția ajută utilizatorii în procesul de editare a imaginilor fără a fi nevoie să descarce și să instaleze un program separat. Deși rămâne de văzut dacă se va ridica sau nu la înălțimea promisiunilor sale, nu există nicio îndoială că funcția are potențialul de a ușura viața multor persoane care au nevoie să editeze rapid imagini în mod regulat prin intermediul unor opțiuni de bază precum decuparea, fixarea, marcarea (săgeți, simboluri și probabil text), plus utilizarea câtorva filtre simple.

Share.
Avatar of Marian M.

Pasionat de lumea digitală. În timpul liber îmi îmbogățesc cunoștințele ce țin de marketing digital, în special SEO.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.