Rufus 3.19 este cea mai recentă versiune a uneia dintre cele mai bune aplicații pentru crearea de unități USB bootabile. Deși este încă în versiune beta, vine cu o noutate extrem de interesantă, și anume, permite instalarea versiunii de Windows 11 22H2 fără un cont Microsoft. Rufus va oferi acum opțiunea de a crea un cont local în timpul procesului de instalare, ceea ce înseamnă că nu veți avea nevoie de un cont Microsoft pentru a utiliza Windows 11 22H2.

Luna trecută, compania a solicitat utilizatorilor o conexiune la internet și un cont Microsoft dacă doresc să instaleze versiunea beta a sistemului de operare. Această schimbare a provocat o oarecare supărare în rândul utilizatorilor, deoarece adaugă o altă cerință care trebuie respectată de cei care doresc să testeze noul sistem de operare. Cu toate acestea, există câteva metode de rezolvare care le permit utilizatorilor să ocolească aceste cerințe. Însă, este foarte probabil ca Microsoft să mențină aceste cerințe și pentru versiunea finală a Windows 11 iar pentru mulți utilizatori, va reprezenta un inconvenient major, pe lângă cerințele hardware minime necesare pentru a instala sistemul de operare.

Rufus 3.19

Când vine vorba de formatarea și crearea de unități flash USB bootabile, Rufus este o aplicație foarte des utilizată. E gratuită și open source și își face treaba bine. Rufus este, de asemenea, foarte ușor de utilizat, așa că, dacă nu sunteți deosebit de priceput în domeniul tehnologiei, ar trebui să puteți să îl instalați și să îl folosiți fără probleme. Iar dacă întâmpinați probleme, există o mulțime de documentație disponibilă online pentru a vă ajuta să le rezolvați.

Rufus 3.19 beta, lansat la sfârșitul săptămânii trecute, vă permite acum să ocoliți necesitatea de a avea un cont Microsoft (MSA) în Windows 11 22H2 . Opțiunea poate fi găsită direct în secțiunea de personalizarea a setărilor Windows 11 în Rufus. În aceeași secțiune, puteți de asemenea debifa TPM și Secure Boot, două opțiuni care au fost adăugate în versiunea de testare anterioară.

Tot ce trebuie să faceți, este pur și simplu descărcați imaginea ISO a Windows 11; creați USB-ul bootabil cu noile opțiuni Rufus și instalați sistemul de operare, având grijă să nu fiți conectat la internet, astfel încât programul de instalare să vă ofere posibilitatea de a utiliza un cont local.

Cont online de Microsoft sau local?

Deși poate fi mai convenabil pentru unele persoane să creeze pur și simplu un cont online de Microsoft și să îl folosească pentru a se conecta la computerul lor, există de fapt avantaje și în a avea un cont local. Unul dintre acestea este că nu e nevoie să fiți conectat la internet. Acest lucru poate fi important în cazul în care conexiunea la internet nu este fiabilă sau dacă vă deplasați deseori și nu aveți acces la wi-fi. Un alt avantaj este că un cont local vă oferă mai mult control asupra confidențialității. Atunci când creați un cont online, Microsoft are acces la o mulțime de informații personale. Cu un cont local, puteți alege ce informații doriți să sincronizați cu serverele Microsoft și pe care doriți să le păstrați private. În cele din urmă, un cont local facilitează, de asemenea, recuperarea parolei în cazul în care o uitați offline. Cu un cont online, ar trebui să vă resetați parola din cloud, ceea ce poate fi dificil dacă nu aveți acces la internet.

Prin urmare, un cont local are avantajele sale, cum ar fi faptul că nu este legat de o identitate online Microsoft care poate fi hackuită și o mai mare confidențialitate, unul dintre cele mai discutabile puncte din Windows 11, așa cum a fost și în Windows 10. Însă, Microsoft dorește din ce în ce mai mult ca utilizatorii, odată ce au creat un cont online, să devină parte integrantă al acestui ecosistem, astfel încât să beneficieze de un număr mai mare de potențiali clienți care să se aboneze la serviciile sale.

Share.
Avatar of Marian M.

Pasionat de lumea digitală. În timpul liber îmi îmbogățesc cunoștințele ce țin de marketing digital, în special SEO.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.