Apple a adăugat o inovație foarte importantă la iOS 15.4 care va face recunoașterea facială mai ușoară pe iPhone-uri. Utilizatorii vor putea acum să-și deblocheze iPhone-ul prin Face ID chiar dacă au o mască pe față.

Pe 27 ianuarie, Apple a lansat prima versiune beta iOS 15.4 pentru participanții la programul de testare închisă . Compania a reproiectat sistemul de recunoaștere facială Face ID în noua versiune. Pentru că au trebuit făcute unele schimbări din cauza situației epidemiologice la nivel mondial.

Au trecut mai bine de doi ani de la debutul pandemiei de Covid-19 . După cum știți, este încă obligatorie purtarea măștilor în locurile publice . În consecință, făcând unele modificări în sistemul Face ID , Apple a început să testeze funcția de deblocare cu masca în versiunea iOS 15.4 beta 1.

Vești bune pentru utilizatorii de iPhone cu iOS 15.4 Face ID va funcționa cu mască

După cum vă amintiți, Apple a oferit anterior o funcție de deblocare pe Apple Watch ca remediu pentru această situație . Cu toate acestea, aceasta a fost doar o soluție pentru cei cu ceasuri inteligente. De aceea, compania a adăugat un nou mod sistemului de recunoaștere facială Face ID în iOS 15.4 beta 1 .

Sistemul va recunoaște caracteristici unice din jurul ochilor pentru autentificare . Cu alte cuvinte, utilizatorii vor avea posibilitatea de a folosi Face ID cu sau fără mască. De asemenea, la secțiunea Setări a fost adăugată o opțiune de adăugare a unor noi ochelari. În acest fel, iPhone-ul tău va putea să te recunoască chiar și atunci când purtați o mască și ochelari de protecție .

Se pare că nu toată lumea va putea profita de această caracteristică specială. Se raportează că inovația în cauză funcționează doar pe seriile iPhone 12 și 13 . Apple poate schimba această problemă în viitor. După cum știți, Face ID există încă de la modelul iPhone X.

[SURSA]

Share.
Avatar of Marian Ciobanu

Pasionat de tehnologie, ştiinţă, auto, divertisment şi jocuri video, postez regulat pe TechCafe articole ce ar putea fi pe interesul altor pasionaţi de domenii similare.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.