Free cookie consent management tool by TermsFeed

Pokerul, unul dintre cele mai îndrăgite jocuri de cărți din lume, are mai multe versiuni care atrag zilnic milioane de oameni care aleg să se distreze astfel. Fiind un joc atât de relaxant, pokerul a evoluat odată cu trecerea anilor și se bucură de mai multe versiuni, dar cea mai populară rămâne cu siguranță Texas Hold’em.

Așadar, iată care sunt cele mai cunoscute versiuni de poker:

1. Poker Texas Hold’em – Chiar dacă este una dintre cele mai populare versiuni, Texas Hold’em este și una dintre cele mai noi. A apărut în statul ameircan Texas, la începutul anilor 1900. A ajuns în Vegas după anul 1963, iar pe măsură ce cazinourile din Las Vegas s-au dezvoltat popularitatea a devenit și mai mare. A contat foarte mult și apariția World Series of Poker, care a introdus Texas Hold’em începând cu ediția din 1971. Propunerea i-a aparținut jurnalistului Tom Thackrey, iar din acel moment Main Eventul s-a disputat pe poker Texas Hold’em.

poker texas holdem
Poker Texas Hold’em, una din cele mai populare versiuni ale jocului de poker

Desigur, inovațiile tehnologice ale operatorilor online au făcut ca jocul să evolueze și mai mult. Spre exemplu, pentru cei cărora le place să joace Texas Hold’em, dar răbdarea nu este punctul lor forte, pot încerca inovația Snap Poker. Această versiune se poate juca după regulile de Texas Hold’em sau Omaha, numai că timpii de așteptări sunt reduși la zero, iar dacă dai fold ești mutat automat la o altă masă, cu alți jucători și alte cărți.

Care sunt regulile poker Texas Hold’em?

Texas Hold’em a devenit una dintre cele mai îndrăgite versiuni din istoria pokerului și datorită faptului că are reguli foarte simple, ce pot fi învățate imediat, după cum urmează:

1. La început, fiecare jucător primește 2 cărți pe care le poate vedea doar el.

2. Ulterior, dealerul va așeza pe masă trei cărți, apoi încă una și ulterior încă una. Jucătorii vor folosi cărțile de pe masă pentru a forma cea mai bună mană posibila de cinci cărți, cu tot cu cele din mână. Înainte ca dealerul să dezvăluie cărțile, jucătorii vor plasa pariurile. Pentru a rămâne în pot, ei trebuie să aibă același număr de jetoane mizate precum ceilalți jucători.

3. Câștigător este cel care formează cea mai bună mână.

Fiind un joc atât de popular, din Texas Hold’em au derivat alte variante. Spre exemplu, în No Limit Texas Hold’em fiecare jucător poate paria orice sumă își dorește, în funcție de jetoanele de care dispune. De asemenea, la Limit Texas Hold’em exista o limită predefinita a pariurilor care pot fi plasate în fiecare rundă. La Pot Limit Texas Hold’em, fiecare jucător va putea paria orice sumă până la valoarea potului, în timp ce la Mixed Texas Hold’em se variază între rundele de Limit Texas Hold’em și cele de No Limit Texas Hold’em.

Omaha Poker – Această versiune a jocului de poker este și ea foarte populară și are două variante principale: Hi și Hi-Lo. În Omaha Hi, potul este câștigat de jucătorul care are cea mai bună mână, iar la Hi-Lo este distribuit în mod egal între cel care are cea mai bună mână și cel care are cea mai slabă mână. Regulile sunt asemănătoare cu cele de la Texas Hold’Em, însă la Omaha un jucător va primi patru cărți la început, nu două. Dar în această variantă jucătorii se pot folosi doar de două din cele patru cărți din mănă alături de trei de pe masă pentru a forma cea mai bună mână. Versiunea aceasta este populară în cazinourile terestre din SUA, la WSOP, dar și în mediul online.

omaha poker
Omaha Poker cu 4 cărți

7 Card Stud – Era una dintre cele mai populare versiuni ale pokerului înainte de apariția Texas Hold’Em. În 7 Card Stud, jucătorii primesc cărțile doar în mână. Unele sunt înmânate cu fața în jos, altele cu fața în sus și pot fi văzute de toți cei prezenți la masă. La început se oferă așadar trei cărți cu fața în jos și una cu fața în sus. Cel care are cea mai slabă carte la vedere va fi așadar nevoit să facă un pariu pentru a continua. Se oferă noi cărți și alte pariuri, dar a șaptea va fi tot timpul cu fața în jos. Jucătorii rămași vor arăta astfel cea mai bună mâna de 5 cărți dintre cele primite.

7 card stud
7 Card Stud

Draw – Primii doi jucători vor paria un small blind,respectiv un big blind. Apoi, toți cei prezenți la masă vor primi câte cinci cărți. Jucătorii au posibilitatea să decarteze între una și trei cărți, iar înainte de a face acest lucru pot paria. Pot schimba cărțile și va avea loc o ultimă rundă de pariere înainte de dezvăluirea mâinilor. Câștigător este cel care are cea mai bună mână. Există versiuni de Draw și cu două și șapte cărți, dar cea mai populară este cea cu cinci.

poker draw 5 carti
Poker Draw 5 cărți
Share.
Avatar of Catalin Calugaru

Fondator al site-ului TechX.ro, ce a fuzionat ulterior cu TechCafe.ro și pasionat încă de mic copil de tot ce ține de tehnologie. Master în Information Systems for e-Business și absolvent al secției de calculatoare cu predare în limba engleză la Facultatea de Automatică, Calculatoare și Electronică din Craiova.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.