Free cookie consent management tool by TermsFeed

Lucrurile evoluează extrem de rapid în societatea actuală. Chiar și dacă ne raportăm la decenii, diferențele marcate de tehnologie sunt colosale. Revoluția digitală este în plin avânt, iar schimbările se produc foarte rapid.

De la an la an apar o mulțime de inovații. Dacă ne gândim la orizontul anilor 2000 – un moment relativ apropiat – și privim cum a evoluat tehnologia în doar 20 de ani, observăm că multe elemente ce nu puteau fi anticipate au devenit realitate în viața de zi cu zi din prezent.

Gadgeturile pe care le folosim în prezent erau aproape demne de scenarii de filme SF în jurul anului 2000. Până și modul în care utilizăm internetul și social media este neașteptat. Ne conectăm WiFi până și electrocasnicele, utilizarea datelor mobile de mare viteză este rutină, platformele de filme și seriale online tind să înlocuiască o parte semnificativă din conținutul de televiziune. Nici lumea jocurilor de noroc nu a fost ignorată de avansul tehnologiei, avem pariuri online și jocuri de cazino online inclusiv pe telefon și tabletă, totul live și la o calitate formidabilă.

Nu avem încă mașini zburătoare, așa cum se credea despre momentul actual în seria de filme Înapoi în viitor din perioada 1985 – 1990, însă există diverse dispozitive electrice de mobilitate, drone ușor de controlat și alte gadgeturi ce depășesc imaginația dispozitivelor din filmele clasice cu James Bond.

Comandăm mâncare prin aplicații, conversăm prin apeluri video de oriunde și oricând, facem shopping la distanță, ne distrăm online – totul este marcat (în sens bun) de tehnologie. Partea cea mai bună este că această tehnologie revoluționară a devenit atât de ieftină, încât este accesibilă pentru marea majoritate a populației.

Divertisment online la un alt nivel

Așa cum menționam mai sus, divertismentul online s-a dezvoltat enorm în ultimii ani, iar jocurile de noroc reprezintă un segment important, care atrage foarte multe persoane pasionate de sloturi, poker, jocuri de masă de cazino online, bingo sau pariuri sportive. Cum va arăta acest sector în anul 2100? După cum evoluează lucrurile, cu siguranță va exista un astfel de segment, tot mai puternic și mai bine conturat pe piața de divertisment, cu o integrare avansată online plus offline.

În tot mai multe locuri de pe glob, domeniul devine mai bine reglementat, iar trendul este vizibil în favoarea accesului populației la platforme de jocuri de noroc online. De altfel, industria de gambling aduce contribuții masive la bugetele de stat, iar economiile se bazează inclusiv pe veniturile aduce de această pasiune a oamenilor pentru astfel de forme de distracție.

Este dificil de imaginat cum vom juca la cazino online în 2100 sau dacă jocurile în cazinouri terestre vor fi marcate de trecerea anilor cu schimbări notabile. Unele lucruri nu se schimbă (reguli, formele de joc), dar altele evoluează. Ne putem uita și la agențiile de pariuri sportive din prezent, chiar și cele offline, unde există posibilitate de pariere la aparat, clienții pot avea carduri de fidelitate, ambianța include televizoare de ultimă generație etc.

Adaptare permanentă la modul în care se schimbă obiceiurile oamenilor

Cert este că industria jocurilor de noroc este obligată să se adapteze în funcție de evoluția societății și de obiceiurile utilizatorilor. Portalurile de stiri din industria jocurilor de noroc relevă în permanență caracterul dinamic al acestui sector. Operatorii din domeniu inovează mereu pentru a face față concurenței directe din sector, dar și concurenței cu alte forme de divertisment, cu mai multă sau mai puțină legătură. Jocurile video și sloturile sunt din ce în ce mai atrăgătoare din punct de vedere al graficii și efectelor video-audio.

Există în prezent în general în lumea IT&C un accent semnificativ pe îmbunătățirea tehnologiei, cu implementare de inteligență artificială și elemente de realitate virtuală. Odată cu ascensiunea Metaverse și eventuala trecere de la jocurile pe ecrane la jocurile în lumea virtuală, acest lucru este o necesitate.

Aceste schimbări ar putea schimba masiv modul în care ne distrăm la jocuri de noroc online în jurul anului 2100. Am putea să intrăm în cazinouri virtuale unde să interacționăm complet cu alți jucători, dar și cu personal real sau virtual. Ceea ce acum pare mai greu de crezut, în scurt timp ar putea deveni banal pentru generațiile viitoare.

Cel mai probabil, se vor utiliza tot mai mult criptomonedele în cazinourile online, deja existând astfel de facilități oferite de unele platforme. Multe alte inovații vor apărea cu siguranță și vor schimba lumea, așa cum o cunoaștem azi. Se vor juca sloturi online și pe Marte? Deloc improbabil!

Share.
Avatar of Catalin Calugaru

Fondator al site-ului TechX.ro, ce a fuzionat ulterior cu TechCafe.ro și pasionat încă de mic copil de tot ce ține de tehnologie. Master în Information Systems for e-Business și absolvent al secției de calculatoare cu predare în limba engleză la Facultatea de Automatică, Calculatoare și Electronică din Craiova.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.