Free cookie consent management tool by TermsFeed

Situată în partea de sud-est a Europei, Bulgaria este o țară mică, care poate fi străbătută de la un capăt la altul cu mașina. Țara reprezintă o destinație ce merită cu siguranță să fie explorată și apreciată pentru moștenirea culturală și minunatele peisaje naturale.

Cu toate că drumurile din Bulgaria nu sunt greu de străbătut, unele dintre ele nu sunt în cea mai bună stare și este nevoie de o atenție sporită. Înainte de a prezenta cele mai frumoase localități de vizitat în Bulgaria, iată câteva sfaturi utile pentru o călătorie fără stres și fără griji: 

  • Verifică mașina în prealabil. Înainte de a pleca la drum, asigură-te că mașina se află într-o stare bună de funcționare. O poți face la orice service autorizat din localitatea ta. 
  • În Bulgaria, vinieta este necesară pentru a putea circula pe drumurile publice. Pentru a ușura și eficientiza procesul de achiziționare al acesteia, s-a implementat și varianta electronică. Accesează site-ul Vinietă electronică Bulgaria – vignettebulgaria.com pentru a plăti taxa de drum, pentru a scuti durata de așteptare și pentru a rămâne informat cu privire la toate regulile ce se aplică drumurilor publice din Bulgaria.
  • Asigură-te că ai toate documentele mașinii (asigurare, certificat de înmatriculare, inspecție tehnică periodică valabilă) și documentele personale (permis de conducere, act de identitate/pașaport) la îndemână în timpul călătoriei.
  • Verifică condițiile meteorologice, respectă regulile de circulație și pregătește un kit de pană și unul de prim ajutor cu elemente de bază pentru a face față situațiilor de urgență care ar putea să apară pe traseu. 

Bulgaria este cunoscută pentru peisajele variate, reușind să ofere numeroase experiențe vizitatorilor săi. Iată principalele orașe de vizitat în Bulgaria, cu mașina:

Koprivshtitsa

Pornind de la capitala țării, din orașul Sofia și până la Koprivshtitsa sunt 110 km. Koprivshtitsa este un oraș pitoresc localizat la poalele Munților Stara Planina. Există multe castele vechi și colorate odată ce se ajunge la locație, iar vizitele muzeelor nu trebuie ratate pentru a înțelege mai bine o parte din istoria Bulgariei. În oraș se poate ajunge pe autostradă (care este mai lungă cu 60 de km, dar cu un drum mai bun) sau pe drumul cu serpentine care trece pe lângă munte, mai puțin aglomerat și cu peisaje mult mai frumoase.

Plovdiv

De la Koprivshtitsa durează doar o oră și 30 de minute pentru a ajunge la Plovdiv, al doilea oraș ca mărime din Bulgaria, considerat de mulți vizitatori ca fiind cel mai frumos. Plovdiv este un oraș vechi, situat pe 3 dealuri, cu un pitoresc și o atmosferă relaxantă. Poți urmări spectacole live în timpul verii în cadrul amfiteatrului roman antic, să vizitezi planetariul de la Muzeul de Istorie Naturală sau căile ferate pentru copii, pentru o plimbare pe unul din dealurile orașului.

Stara Zagora

În continuare, la o distanță de 100 de km pe autostradă, urmează Stara Zagora. Aici poți vizita Muzeul de Istorie în formă de clepsidră, Muzeul Fabricii de Bere și Teatrul Roman Augusta Trajana. Muzeul Fabricii de Bere necesită rezervări cu câteva zile înainte, consumul de băuturi alcoolice fiind interzis persoanelor sub 18 ani.

Nessebar

De neratat este și orașul Nessebar. Situată pe coasta de sud a Mării Negre, locația este bogată în istorie și plaje minunate de explorat. În plus, la câțiva km distanță se găsesc și zone de camping pe litoral.

Shumen

Din Nessebar, la 140 de km, se află Shumen. Lângă oraș se află Platoul Shumen, iar în vârful acestuia se găsește Cetatea Shumen și Monumentul Bulgaria. Acesta din urmă datează de 1300 de ani și reprezintă unii dintre cei mai importanți conducători din Bulgaria.

Veliko Tarnovo

De la Shumen se ajunge la Veliko Tarnovo într-un timp de aproximativ 2 ore. Aici se poate vedea Cetatea Tsarevets, o cetate impunătoare care se înalță deasupra orașului ce a reprezentat capitala Bulgariei aproximativ acum 1000 de ani. Se poate vizita Centrul Multimedia, care ilustrează figuri realiste ale unor personalități istorice bulgare și se poate viziona Spectacolul de Sunet și Lumină de la cetate care se organizează în unele seri.

Acestea sunt principalele și totodată unele dintre cele mai frumoase orașe de vizitat din Bulgaria. Fiecare din ele oferă o gamă variată de experiențe culturale, istorice și naturale, făcând din Bulgaria o destinație fascinantă pentru explorat. Bucură-te de o experiență unică și de o călătorie fără griji!

Share.
Avatar of Catalin Calugaru

Fondator al site-ului TechX.ro, ce a fuzionat ulterior cu TechCafe.ro și pasionat încă de mic copil de tot ce ține de tehnologie. Master în Information Systems for e-Business și absolvent al secției de calculatoare cu predare în limba engleză la Facultatea de Automatică, Calculatoare și Electronică din Craiova.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.