Free cookie consent management tool by TermsFeed

A alege locul în care vrei să stai toată viața poate fi o decizie dificilă, care de foarte multe ori necesită un timp îndelungat de gândire. Dar cu toate acestea, există oameni care s-au îndrăgostit de anumite peisaje după doar o vizită. Acesta este și cazul insulei secrete care își pierde din mister încetul cu încetul, deoarece foarte mulți turiști au ales să se mute acolo.

insula secreta Bonaire
Sursa fotografiei: Wikipedia

Despre ce insulă secretă este vorba?

Este vorba despre Bonaire. Locația se află în largul coastei Venezuelei, făcând parte din cele trei insule ABC (Aruba, Bonaire și Curaçao). Bonaire are doar 287 de kilometri pătrați, dar asta nu a împiedicat o creștere a populației de la 6000 de locuitori (1960), la 15000 de locuitori (2010), iar mai apoi la 23000 (în prezent).

Insula secretă Bonaire a devenit cunoscută pentru cei pasionați de scufundări, dar nu numai. Turiștii obișnuiesc să închirieze resorturile, unde camerele sunt echipate cu bucătării mici, deoarece majoritatea vizitatorilor își prelungesc șederea cu câteva săptămâni sau chiar mai mult. De asemenea, există și case de închiriat, iar multe dintre ele costă mai puțin de 100 de dolari pe noapte, făcând din Bonaire o destinație perfectă pentru vacanță.

Restaurantele scot în evidență preparatele locale pe bază de pește, asemenea camionetei cu mâncare Cactus Blue Bonaire, care este foarte populară printre localnici. Aceasta folosește farfurii reutilizabile și sticle de suc pe care clienții sunt rugați să le returneze, deoarece insula manifestă un angajament comun pentru conservare.

Caracterul conservator al insulei Bonaire

În acest scop, autoritățile încearcă să scape întreaga insulă de plastic. Astfel multe articole de unică folosință, cum sunt tacâmurile sau paiele din plastic, au fost interzise în 2022.

În Bonaire mai există și o rezervație de măgari și flamingo, un grup de conservare a broaștelor țestoase de mare, o fundație pentru regenerarea recifurilor de corali și multe altele. În același scop, Bonaire a achiziționat o insulă nelocuită la jumătate de milă de țărm, unde este interzisă dezvoltarea. Suma de 4,6 milioane de dolari a fost investită cu acordul că aceasta va rămâne o insulă conservată în mod natural.

După toate aceste informații, ne putem imagina de ce un număr tot mai mare de vizitatori își doresc să se mute în Bonaire, considerând-o una dintre cele mai frumoase insule.

Broastele testoase de mare din insula secreta Bonaire scaled
Sursa fotografiei: Harrisburg’s West Shore Scuba

Care sunt părerile turiștilor care au ales să se mute în Bonaire?

Susan Davis, o turistă care a trăit toată viața în Chicago, a avut nevoie doar de o singură vizită pentru a rămâne permanent pe insula secretă. În 1988 a avut parte de o excursie la scufundări în Bonaire. La doar 4 ani mai târziu, aceasta a achiziționat un bilet doar dus către insulă, unde acum lucrează ca ghid de păsări.

M-am îndrăgostit de Bonaire (…) În ziua în care a venit timpul să zbor acasă, îmi amintesc că stăteam pe pat la cazarea mea și mi-am spus: Într-o zi vreau să trăiesc aici.

a declarat Susan Davis după prima vizită în Bonaire

Mutarea pe insulă nu este un procedeu dificil, însă necesită răbdare. Insula secretă este considerată o destinație sigură, Departamentul de Stat al SUA plasând-o în cea mai scăzută categorie de risc de călătorie. Vremea este caldă, școlile publice sunt excelente, iar rezidenților li se oferă asistență medicală gratuită. Plajele au peisaje de vis, nu există semafoare, iar caprele conviețuiesc în libertate alături de flamingo.

locuinte insula secreta Bonaire
Sursa fotografiei: Amuse – VICE

Tocmai de aceea și Kiki Multem a decis să se mute pe insula secretă după o vizită de cinci zile în 2021.

Oamenii sunt extrem de prietenoși, iar aici am găsit pacea interioară. Viața pe insulă m-a schimbat în bine ca persoană.

spune Kiki, o bloggeriță de călătorii în vârstă de aproximativ 30 de ani

Chiar și așa, insula secretă nu este pentru toată lumea. Ea necesită adaptare, iar prețurile sunt mai mari, datorită costurilor de transport și taxelor vamale. Acum se primesc livrări de la marile companii, dar primii turiști care s-au mutat în Bonaire au cunoscut o lipsă majoră de provizii, chiar și de natură alimentară.

Cu toate acestea, sacrificiile merită făcute, deoarece viața pe insula secretă este una aparte, în care te întâlnești cu măgari pe străzi, oamenii sunt amabili și poți face plajă în fiecare zi.

Share.
Avatar of Mihaela

Absolventă a Facultății de Litere, Universitatea din Craiova, sunt o iubitoare de lectură, creativă, pasionată fiind totodată și de partea de scriere ficțională.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.